Toekomst van OPC UA over TSN gecreëerd door B&R

OPC UA over TSN wordt de uniforme communicatiestandaard voor Industrial IoT. De standaardisering en verdere ontwikkeling zal uitgevoerd worden onder toezicht van de OPC Foundation.

Trefwoorden: #B&R, #Industrial IoT, #OPC Foundation, #OPC UC, #standaard, #standaardisering, #TSN

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - B&R is één van de hoofdrolspelers in het initiatief tot ontwikkeling en standaardisering van OPC UA over TSN voor communicatie op controller- en veldniveau. Het bedrijf heeft een leidende rol in de betrokken standaardiseringsorganisaties: OPC Foundation, IEC/IEEE en VDMA.

Daarnaast neemt B&R actief deel aan “testbeds”, zoals dat van het Industrial Internet Consortium. "Wij zorgen ervoor dat machinebouwers en -operators zo snel mogelijk kunnen profiteren van een geharmoniseerde communicatie in de industrie", zegt Stefan Schönegger, vice-president Strategy & Innovation bij B&R. Daarnaast is ABB, de moedermaatschappij van B&R, opgenomen in het bestuur van de OPC Foundation.

18x sneller
OPC UA over TSN zal in de toekomst “plug-and-produce” geschikte netwerken mogelijk maken, die eenvoudig geconfigureerd en geadministreerd kunnen worden. Tegelijkertijd kunnen netwerkdeelnemers tot 18 keer sneller communiceren dan met alle protocollen die momenteel in de markt beschikbaar zijn. Dat biedt onder andere nieuwe mogelijkheden op het gebied van hoog-gesynchroniseerde aandrijftoepassingen en besturingstaken.

OPC UA over TSN zal ook voldoen aan de eisen van toekomstige IoT-toepassingen. De technologie maakt meerdere 10.000-en knooppunten in een netwerk mogelijk en profiteert van de bandbreedte-uitbreidingen van de Ethernet standaarden. Hierdoor blijven grote hoeveelheden gegevens probleemloos hanteerbaar – bijvoorbeeld bij geïntegreerde vision toepassingen.

IT en OT gaan samen
OPC UA maakt een volledig naadloze en transparante communicatie mogelijk vanaf de sensor tot in de cloud. IT en OT gaan over in een gemeenschappelijk netwerk en vormen zo de basis voor alle toepassingen in Industrial IoT.

Omdat zowel OPC UA als ook de Ethernet-uitbreiding TSN door onafhankelijke organisaties beheerd en verder ontwikkeld worden, is OPC UA over TSN een volledig fabrikantonafhankelijk protocol. “Machinebouwers en operators zijn voor wat betreft de communicatie niet langer afhankelijk van individuele aanbieders”, legt Schönegger uit.


Voor meer informatie:
B&R Industriële Automatisering
Hoge Schouw 1 – NL-4817 BZ Breda
+31 (0)76 571 53 03 - marketing.nl@br-automation.com - www.br-automation.com

Bij de foto:
"De tijden van verschillende communicatieprotocollen in de industrie zijn voorbij", bevestigt Stefan Schönegger, vice-president Strategie en Innovaties bij B&R.



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.