Start bouw nieuwe installatie voor recycling teerhoudend asfalt granulaat

Bedrijfsnieuws 23/11/2018 8:31:14

REKO investeert 125 miljoen euro in deze thermische reinigingsinstallatie, gelegen in de Rotterdamse haven, die mede wordt gebouwd om Europese landen, zoals België, te bedienen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Waregem heeft als eerste CO2-neutraal gebouwde bedrijfssite

TU Delft onderzoekers naar Great Barrier Reef voor koraalherstel

Start bouw nieuwe installatie voor recycling teerhoudend asfalt granulaat

IOK Afvalbeheer zet Kempisch GFT om in biogas

OWS haalt Spaans contract voor bouw biogasinstallatie binnen

Vlaams Actieplan Asbestafbouw pakt 2,3 miljoen ton asbest aan

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Pijpfitter

SBM Kortrijk

van 11/10/2018 tot 17/01/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(7/12) Nemo Link kabel tussen België en Groot-Brittannië ingehuldigd

(6/12) Klinidrones in Antwerpen (+fotoreportage)

(4/12) VUB-onderzoekers ontwikkelen natuurlijke pijnstillende gel

(3/12) SeaMade bereikt Financial Close voor 487 MW offshore windproject

(29/11) Willemen stelt waterdoorlatende asfaltverharding voor

(28/11) Unieke software zorgt voor real-time kwaliteitsinspectie in maakindustrie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Asfaltschollen uit de wegenbouw en dakleer worden door REKO gebruikt als grondstof voor de productie van zand, grind en vulstoffen.

Het bedrijf heeft, samen met leveranciers van proces technische apparatuur, een innovatief proces ontwikkeld voor de thermische reiniging van dit soort minerale reststoffen.

De eerste thermische reinigingsinstallatie is door REKO in 2006 in bedrijf genomen. Deze installatie verwerkt sindsdien 600.000 ton minerale reststoffen per jaar. Dat heeft in totaal al 7,2 miljoen ton schoon zand en grind opgeleverd.

Tijdens het verwerkingsproces wordt het asfalt in een ronddraaiende trommeloven bij temperaturen van 1.000 °C thermisch gereinigd. Dit leidt tot volledige verbranding van alle in het asfalt aanwezige schadelijke stoffen.

Dat proces levert ook hete afgassen op waaruit energie wordt teruggewonnen in de vorm van stoom, die via een stoomturbine wordt omgezet in elektra. Per jaar wordt zo circa 30.000 MW aan elektra opgewekt.

De nieuwe installatie verwerkt vanaf 2020 jaarlijks 1,2 miljoen ton teerhoudend afval. REKO heeft met de nieuwe installatie de grootste capaciteit ter wereld om dit soort verontreinigde bouwstoffen te recyclen.

Deze installatie maakt gebruik van de nieuwste technieken en wordt dus efficiënter: er wordt minder energie verbruikt en bijna 6,7 keer meer energie opgewekt. Ook levert de installatie warmte als daar vraag naar is.

Vroeger werd koolteer als bindmiddel gebruikt in de productie van asfalt, maar dit bevat schadelijke stoffen, zoals polycyclische aromatische koolwaterstoffen (paks). Sinds 1990 geldt een verbod op het gebruik van koolteer in de productie van asfalt.

In Nederland mag sinds 2001 teerhoudend asfalt, dat vrijkomt bij het onderhoud van wegen, niet meer worden gestort of in de productie van nieuw asfalt worden gebruikt. Dit jaar heeft ook de Vlaamse overheid dit voorbeeld gevolgd.

De nieuwe thermische reinigingsinstallatie wordt mede gebouwd met het oog op de ontwikkeling van de internationale markt. << (Lydia Heida) (foto: Haven van Rotterdam)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Tal van gebreken in veelgebruikte IoT-protocollen ontdekt

Trend Micro-onderzoekers hebben aanzienlijke ontwerpfouten en kwetsbare implementaties gevonden in twee populaire machine-to-machine-protocollen (M2M), namelijk MQTT en CoAP.

Universiteit Antwerpen en Randstad Young Talents slaan handen in elkaar

Via dit partnershap wil de UAntwerpen zijn ingenieurs klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Het is voor starters op de arbeidsmarkt niet altijd eenvoudig voor een job te kiezen die bij hen past.

Nemo Link kabel tussen België en Groot-Brittannië ingehuldigd

Elia en National Grid hebben de eerste onderzeese elektrische interconnector tussen België en het Verenigd Koninkrijk ingehuldigd. Deze kabel zal begin 2019 in gebruik genomen worden.

Nieuw Ecuadoraans contract voor Jan De Nul

Het gemeentebestuur van Guayaquil en Jan De Nul Group hebben een contract getekend voor het baggeren en onderhouden van het 95 kilometer lange toegangskanaal tot de haven van Guayaquil.

Hoogleraar nanomechanica wil ‘zweven op nanoschaal’

Met nano-engineering willen we de kloof tussen nano wetenschap en concrete nanomechanische toepassingen overbruggen, stelt prof. dr. Peter Steeneken van de TU Delft in zijn intreerede.

LIGO/Virgo detecteren vier botsingen van zwarte gaten

De zwaarte­krachts­golf­detec­toren LIGO in de VS en Virgo in Italië spoorden bij een analyse van alle metingen sinds 2015 signalen op van nog eens vier botsingen van zwarte gaten in het heelal.

Groene lening van 160 miljoen euro voor ORES

ORES sloot onlangs een groene lening van 160 miljoen euro af bij BNP Paribas Fortis. Hiermee zullen een aantal groene projecten geheel of gedeeltelijk gefinancierd worden.

1 miljoen dollar voor ontwikkelen chip tegen Parkinson

Het Chan Zuckerberg Initiative, het liefdadig­heids­initia­tief van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en zijn echtgenote Priscilla Chan, lanceren het Neuro­degene­ration Challenge Network.

ABB onthult nieuwste upgrade naar DCS Freelance

Freelance van ABB is een kosteneffectieve DCS-oplossing (Distributed Control System) voor procesindustrieën. Het combineert de voordelen van een DCS met PLC's en wordt onder ander gekenmerkt door gebruiksgemak, schaalbaarheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Freelance 2019 is de nieuwste versie van de DCS. >>

Partners