Smart Education@Schools moet innovatief onderwijs versterken

Onderzoek & Wetenschap 22/11/2018 13:05:57

Voor het Vlaamse project Smart Education@Schools werden onlangs zes projecten voorgesteld waarmee slimme educatieve technologie sneller bij scholen geïntroduceerd kan worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

Vier tot zes jaar toponderzoek in ... 3 minuten (+video)

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Duaal leren succesvol geïmplementeerd bij Sweco

VUB-leerstoel gefinancierd door 4 ingenieursbedrijven (+fotoreportage)

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Safe design according to A&B standards

Pilz Zonhoven

dinsdag 21 mei 2019

EPLAN Virtual Fair

online sessies

dinsdag 21 mei 2019

Advanced Engineering

Flanders Expo Gent

van 22/05/2019 tot 23/05/2019

Practical training: EN ISO13849-1

Pilz Zonhoven

woensdag 22 mei 2019

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Keuze van de redactie

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

(9/5) Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

(9/5) Imec bluetooth sleutel voorkomt autodiefstal

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In deze projecten bedenken en ontwikkelen leerkrachten technologische oplossingen voor specifieke uitdagingen in het onderwijs. Voorts werken ook wetenschappers van imec, KU Leuven, VUB en UGent samen aan slimme onderwijstoepassingen.

De Vlaamse overheid stelt middelen ter beschikking voor de ontwikkeling van de volgende zes projecten om ervoor te zorgen dat slimme educatieve technologie sneller haar weg vindt naar het klaslokaal:

  • ‘Smart Symbols': een draagbare beacon, bijvoorbeeld een armband met bluetooth, maakt het mogelijk om de interesses van de kleuters op de voet te volgen; zowel op het vlak van leervaardigheden als van sociaal gedrag.

  • ‘VRkeer’: een virtual reality-leermodule waarin leerlingen met behulp van een VR-bril en een joystick verschillende verkeerssituaties op een uitdagende maar veilige manier kunnen oefenen.

  • ‘SENSEI’: een webapplicatie met geautomatiseerde chatbot helpt leerlingen bij hun studie- en examenplanning en rapporteert de vooruitgang aan leerling en leerkracht. Dit om individuele begeleiding en coaching van de leerling te stimuleren.

  • ‘SCI-I’: ontwikkeling van vijf augmented reality-apps voor het onderwijzen van chemie en fysica via de smartphone. Abstracte wetenschappelijke begrippen worden geanimeerd om deze makkelijk begrijpbaar te maken. Het project is gericht op secundaire scholen in grote steden waar taal een mogelijke barrière is voor interactief onderwijs.

  • ‘KIKS - Kunstmatige Intelligentie, Klimaatverandering, Stomata’: het KIKS-team gaat een lessenreeks ontwikkelen waarin leerlingen leren omgaan met artificial intelligence, gebaseerd op het thema klimaatverandering. Aan de hand van deep learning-technieken gaan scholieren een computer programmeren om automatisch huidmondjes in planten te tellen.

  • ‘VRhoogte’: in een virtuele omgeving trainen de leerlingen basisvaardigheden voor werk op grote hoogte, bijvoorbeeld het onderhoud van hoogspanningsmasten of windmolens. Op basis van de beelden kan de leerkracht ook beter evalueren. Dit om de overstap naar de praktijk van de leerling beter voor te bereiden.

Omdat ze zeer overtuigd is van dit project, lanceerde Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits tijdens de voorstelling hiervan meteen ook een oproep voor nieuwe projecten. << (Lydia Heida) (foto: imec)


Leestip
Meer info over de geselecteerde projecten

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Zelfrijdende shuttlebus getest op Brussels Airport

De komende dagen maakt de shuttle van constructeur 2getthere naast de terminal enkele demonstratieritten zonder reizigers aan boord. Hierbij wordt de technologie getest in een reële omgeving.

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft onlangs de ontwerpstatuten van dit nieuwe Flanders Future Techfund (FFTF) goedgekeurd en trekt nu 75 miljoen euro uit voor de oprichting ervan.

Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

De investering is gericht op het ontwikkelen van nieuwe systemen met intuïtieve, intelligente interfaces voor het interieur van auto's.

Universiteit van Brescia kiest Helmholz Benelux als partner

CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, heeft een revolutionaire diagnose-tool voor Profinet ontwikkeld en wordt sinds kort vertegenwoordigd door Helmholz Benelux.

Engineeringnet Magazine 146 onlangs verschenen

Het nieuwste nummer van Engineeringnet Magazine is reeds bij zijn abonnees aangekomen en over drie weken zal deze editie ook online consulteerbaar worden via onze kanalen.

Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

Luminus installeerde in samenwerking met dochter Dauvister 1.885 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen. Goed voor een groot zonnedak van 5.400 vierkante meter.

Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Imec ontwikkelde een prototype van een compacte 140GHz radar die zeer fijne bewegingen kan herkennen en die kan gebruikt worden als ondersteuning van intuïtieve mens-machine interacties.

Bouw van een ’nieuwe generatie’ waterstofproductie-eenheid gestart

Air Liquide is onlangs van start gegaan met de bouw van een "nieuwe generatie" waterstofproductie-eenheid in de Covestro-productievestiging in de haven van Antwerpen.

Agromatic Regelungstechnik lanceert actuators met Bluetooth

De nieuwste ontwikkeling van Agromatic Regelungstechnik, gelanceerd op de DIAM-beurs, combineert een flexibele activeringstijd die door de klant kan worden geselecteerd met de comfortabele instelling van de actuatorparameters via de Agromatic App die wordt bediend met een smartphone of tablet via bluetooth. >>

Partners