DP World Antwerp investeert 197 miljoen euro in terminal aan Deurganckdok

De bestaande containerterminal aan het Deurganckdok op Linkeroever, Antwerp Gateway, moet met ruim een derde worden vergroot om aan de verwachte groeiprognoses te kunnen voldoen.

Trefwoorden: #Antwerp Gateway, #containers, #containerterminal, #Deurganckdok, #digitalisering, #DP World Antwerp, #imec, #infrastructuur, #investering, #logistiek, #NxtPort, #Rob Harrison, #stapelkranen, #uitbreiding

Lees verder

Techniek

( Foto: DP World Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - Met de uitbreiding wil DP World Antwerp evolueren van de huidige 2,5 miljoen containers naar 3,4 miljoen stuks tegen 2023. In hun zoektocht naar ruimte om uit te breiden, zet de terminal nu in op verdere investeringen.

Niet enkel in verplaatsbare equipment zoals straddle carriers, maar ook in vaste infrastructuur zoals railkranen, kadekranen, automatische stapelkranen en gebouwen. De DP World-groep, die wereldwijd 78 terminals uitbaat, zet hiermee volop in op hun verdere verankering in Antwerpen.

“We zoeken constant nieuwe manieren om de capaciteit van onze terminal te vergroten. In het ideale scenario zien we extra ruimte om uit te breiden en de terminal te vergroten. Maar door plaatsgebrek zetten we volop in op verdere optimalisering,” aldus Rob Harrison, CEO van DP World Antwerp.

De bijkomende capaciteit zal extra werk met zich meebrengen voor straddle carrier chauffeurs en techniekers om de geautomatiseerde terminal te ondersteunen.

Naast de investeringen in infrastructuur trekt de terminaluitbatergroep ook volop de kaart van digitalisering. “Door in te zetten op blockchain en initiatieven als NxtPort en imec, willen we de logistieke keten weer op kruissnelheid brengen en binnenkort ook nieuwe applicaties lanceren die meer transparantie voor de eindgebruiker opleveren," stelt Harrison.

Hij besluit: "Door data in te zetten in nieuwe toepassingen willen we slimme handelsoplossingen ondersteunen in plaats van louter fysieke infrastructuur aan te bieden. We geloven dat digitalisering de volgende bouwsteen is in de verdere ontwikkeling van Antwerpen als wereldhaven. Wij willen hier deel van uitmaken.”