BCTN neemt nieuwe terminal in België in gebruik

Bedrijfsnieuws 16/11/2018 8:32:16

De eerste containers van Gheys zijn afgelopen maandag op de nieuwe terminal in Beringen uit de barge gelost. Dit is de derde terminal van BCTN in België.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw overlegplatform behartigt belangen Belgische dronesector

Zelfrijdende shuttlebus getest op Brussels Airport

Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

North Sea Port spil in pioniersstudie naar grensoverschrijdend samenwerken

TNO raadt uitgebreide zwarte doos in zelfrijdende voertuigen aan

Vlottere doorstroming op DP World-terminal met nieuwe app

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Safe design according to A&B standards

Pilz Zonhoven

dinsdag 21 mei 2019

EPLAN Virtual Fair

online sessies

dinsdag 21 mei 2019

Advanced Engineering

Flanders Expo Gent

van 22/05/2019 tot 23/05/2019

Practical training: EN ISO13849-1

Pilz Zonhoven

woensdag 22 mei 2019

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Keuze van de redactie

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

(9/5) Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

(9/5) Imec bluetooth sleutel voorkomt autodiefstal

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe terminal heeft via het Albertkanaal een directe verbinding met de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam.

Er zal gewerkt worden met duwbakken, waarbij er dagelijks twee duwbakken in Beringen operationeel zijn en permanent een duwbak in de Antwerpse haven.

Duurzaamheid is voor beide partijen van groot belang. Hierin speel het vervoer over binnenwateren een grote rol, om zo de CO2 uitstoot te reduceren.

De nieuwe containerterminal laat toe de last mile over de weg te schrappen. In het verleden werden de containers nog vanuit de BCTN terminal in Meerhout gependeld, wat neerkwam op een afstand van 18 kilometer over de weg.

“De terminal heeft een totale capaciteit van ongeveer 50.000 containers. Door de start van deze nieuwe terminal, halen wij samen met Gheys meer dan 50.000 vrachtwagenritten van de weg en realiseren wij hiermee een enorme vermindering van CO2 uitstoot”, aldus Joop Mijland, CEO van BCTN.

Op termijn kan dit zelfs groeien naar een vermindering van 80.000 vrachtwagen ritten per jaar. Ook is de nieuwe terminal uitgerust met een elektrische portaalkraan en voorzien van LED-verlichting.

In mei 2018 is het certificaat van de derde Lean & Green star aan alle terminals van BCTN toegekend. Het bedrijf, met de locaties Meerhout, Geel en Beringen, is het eerste bedrijf in België dat een certificaat voor de derde ster heeft behaald.

Momenteel is het hard op weg om de volgende Lean & Green star te behalen, door onder andere te investeren in het verduurzamen van containervervoer per barge.

Lean & Green is binnen Europa het meest toonaangevend programma op het gebied van duurzame logistiek. Het stimuleert organisaties om maatregelen te nemen die kosten besparen, de druk op het milieu reduceren en tot een efficiëntere inrichting van logistieke processen leiden.

De uiteindelijke doelstelling van Lean & Green is zero-emissie. << (Lydia Heida) (foto: BCTN)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Zelfrijdende shuttlebus getest op Brussels Airport

De komende dagen maakt de shuttle van constructeur 2getthere naast de terminal enkele demonstratieritten zonder reizigers aan boord. Hierbij wordt de technologie getest in een reële omgeving.

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft onlangs de ontwerpstatuten van dit nieuwe Flanders Future Techfund (FFTF) goedgekeurd en trekt nu 75 miljoen euro uit voor de oprichting ervan.

Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

De investering is gericht op het ontwikkelen van nieuwe systemen met intuïtieve, intelligente interfaces voor het interieur van auto's.

Universiteit van Brescia kiest Helmholz Benelux als partner

CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, heeft een revolutionaire diagnose-tool voor Profinet ontwikkeld en wordt sinds kort vertegenwoordigd door Helmholz Benelux.

Engineeringnet Magazine 146 onlangs verschenen

Het nieuwste nummer van Engineeringnet Magazine is reeds bij zijn abonnees aangekomen en over drie weken zal deze editie ook online consulteerbaar worden via onze kanalen.

Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

Luminus installeerde in samenwerking met dochter Dauvister 1.885 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen. Goed voor een groot zonnedak van 5.400 vierkante meter.

Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Imec ontwikkelde een prototype van een compacte 140GHz radar die zeer fijne bewegingen kan herkennen en die kan gebruikt worden als ondersteuning van intuïtieve mens-machine interacties.

Bouw van een ’nieuwe generatie’ waterstofproductie-eenheid gestart

Air Liquide is onlangs van start gegaan met de bouw van een "nieuwe generatie" waterstofproductie-eenheid in de Covestro-productievestiging in de haven van Antwerpen.

Agromatic Regelungstechnik lanceert actuators met Bluetooth

De nieuwste ontwikkeling van Agromatic Regelungstechnik, gelanceerd op de DIAM-beurs, combineert een flexibele activeringstijd die door de klant kan worden geselecteerd met de comfortabele instelling van de actuatorparameters via de Agromatic App die wordt bediend met een smartphone of tablet via bluetooth. >>

Partners