Belgische en Nederlandse Marine kopen gezamenlijk twaalf mijnenjagers

Bedrijfsnieuws 15/11/2018 13:53:38

Naval Group en ECA Group hebben Belgium Naval & Robotics opgezet voor de bouw van deze innovatieve mijnenjagers, waarvoor Flanders Ship Repair onderdelen levert en het onderhoud verzorgt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Welke regio heeft krachtigste regionale logistieke ecosysteem

Vijf nieuwe “Best Managed Companies” bekend gemaakt

7 projecten winnen Belfius Smart Belgium Awards 2018

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt 3 nieuwe projecten goed

Farmaceutische sector blijft kloppend hart kenniseconomie

Start it @KBC, KBC en LRM bundelen hun krachten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Safe design according to A&B standards

Pilz Zonhoven

dinsdag 21 mei 2019

EPLAN Virtual Fair

online sessies

dinsdag 21 mei 2019

Advanced Engineering

Flanders Expo Gent

van 22/05/2019 tot 23/05/2019

Practical training: EN ISO13849-1

Pilz Zonhoven

woensdag 22 mei 2019

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Keuze van de redactie

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

(9/5) Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

(9/5) Imec bluetooth sleutel voorkomt autodiefstal

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - "Het partnerschap met Flanders Ship Repair illustreert onze sterke band met de Belgische DTIB en onze wens een lange termijn relatie op te bouwen met de Belgische en Nederlandse Marine," vertelt Jean-Michel Orozco, vicevoorzitter Mission System, Drone & Cyber Security bij de Naval Group. DTIB staat voor Defensie, Technologische en Industriële Basis.

Naval Group en ECA Group hebben samen het merk Belgium Naval & Robotics opgezet. Dit voor de ontwikkeling van innovatieve, robot gestuurde mijnenjager schepen, waar ook drones op kunnen landen. De verwachting is dat hier internationale belangstelling voor zal zijn.

Flanders Ship Repair zal verantwoordelijk zijn voor de vervaardiging van mechanische onderdelen en modules voor de mijnenjager schepen, alsmede het onderhoud van de schepen. Het bedrijf is gevestigd in de haven van Zeebrugge, vlakbij de Marinebasis.

"Toen Naval Group en ECA Group mij hun industriële project presenteerden voor de vervanging van de mijnenjagers, heb ik natuurlijk ja gezegd. Ik vond de benadering innovatief en zeer pragmatisch, maar vooral 'Belgium oriented'," licht Johnny Hofman toe, CEO van Flanders Ship Repair.

Flanders Ship Repair is al jaren gespecialiseerd in scheepherstellingen en industrieel onderhoud. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in de gecertificeerde werkplaats van 1.800 m².

De verschillende afdelingen zijn gescheiden en goed uitgerust met hijswerktuigen en machines die bediend worden door gekwalificeerd en bekwaam personeel. De werkplaats is gecertificeerd door Germanischer Lloyd en Bureau Veritas.

De haven van Zeebrugge heeft veel voordelen en mogelijkheden met betrekking tot onderhoud van mijnenjager schepen, zoals snelle toegang tot de haven, flexibiliteit en weinig verkeer. De combinatie van deze elementen voorkomt nodeloos tijdverlies. << (Lydia Heida) (foto: Belgium Naval & Robotics)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Zelfrijdende shuttlebus getest op Brussels Airport

De komende dagen maakt de shuttle van constructeur 2getthere naast de terminal enkele demonstratieritten zonder reizigers aan boord. Hierbij wordt de technologie getest in een reële omgeving.

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft onlangs de ontwerpstatuten van dit nieuwe Flanders Future Techfund (FFTF) goedgekeurd en trekt nu 75 miljoen euro uit voor de oprichting ervan.

Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

De investering is gericht op het ontwikkelen van nieuwe systemen met intuïtieve, intelligente interfaces voor het interieur van auto's.

Universiteit van Brescia kiest Helmholz Benelux als partner

CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, heeft een revolutionaire diagnose-tool voor Profinet ontwikkeld en wordt sinds kort vertegenwoordigd door Helmholz Benelux.

Engineeringnet Magazine 146 onlangs verschenen

Het nieuwste nummer van Engineeringnet Magazine is reeds bij zijn abonnees aangekomen en over drie weken zal deze editie ook online consulteerbaar worden via onze kanalen.

Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

Luminus installeerde in samenwerking met dochter Dauvister 1.885 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen. Goed voor een groot zonnedak van 5.400 vierkante meter.

Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Imec ontwikkelde een prototype van een compacte 140GHz radar die zeer fijne bewegingen kan herkennen en die kan gebruikt worden als ondersteuning van intuïtieve mens-machine interacties.

Bouw van een ’nieuwe generatie’ waterstofproductie-eenheid gestart

Air Liquide is onlangs van start gegaan met de bouw van een "nieuwe generatie" waterstofproductie-eenheid in de Covestro-productievestiging in de haven van Antwerpen.

Agromatic Regelungstechnik lanceert actuators met Bluetooth

De nieuwste ontwikkeling van Agromatic Regelungstechnik, gelanceerd op de DIAM-beurs, combineert een flexibele activeringstijd die door de klant kan worden geselecteerd met de comfortabele instelling van de actuatorparameters via de Agromatic App die wordt bediend met een smartphone of tablet via bluetooth. >>

Partners