BAM gevraagd voor bouw Canadese haventerminal

BAM International is, samen met het Canadese JJM Construction en het Amerikaanse Manson Construction, gestart met de aanleg van een haventerminal in het Canadese Kitimat.

Trefwoorden: #BAM, #Canada, #haventerminal, #LNG, #LNG Canada, #projecten

Lees verder

Techniek

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.BE - Opdrachtgever LNG Canada neemt het vergroten van de huidige terminal A op zich ter vervanging van de huidige Terminal B, die mijnbouwonderneming Rio Tinto gebruikt voor de export van erts. De verplaatsing is noodzakelijk om de aanleg mogelijk te maken van een LNG-exportterminal.

Het haventerrein meet 320 bij 60 meter en omvat onder meer een kade voor duwbakken. In totaal worden meer dan 400 stalen palen geplaatst met daarop een betonnen dek van ongeveer 20.000 m³.

Als alles volgens plan verloopt wordt het project in het najaar van 2020 opgeleverd. De totale projectsom bedraagt 95 miljoen euro.


ACHTERGROND
LNG Canada is een samenwerkingsverband van vier wereldwijd opererende energiebedrijven met ruime ervaring in vloeibaar aardgas (LNG): Shell, PetroChina, KOGAS en Mitsubishi Corporation.

De haventerminal (Rio Tinto Works Terminal A) bevindt zich in Kitimat in de Canadese provincie British Columbia (ongeveer 600 kilometer ten noordwesten van Vancouver)