Vlaamse PhD Cup 2018 nadert ontknoping

Eind oktober namen 16 deelnemers het tegen elkaar op in de halve finale van de Vlaamse PhD Cup 2018. De helft hiervan stootte door naar de finale, die op 13 november zal doorgaan.

Trefwoorden: #doctoraat, #PhD Cup, #Scriptie, #Scriptieprijs

Lees verder

Opleiding

( Foto: Scrpitie vzw )

ENGINEERINGNET.BE - Na een doorgedreven vierdaagse mediatraining kruisten de 16 genomineerden de spreekwoordelijke degens. In drie minuten moesten ze de jury bestaande uit dr. Damya Laoui (VUB-VIB - Jonge Academie), Koen Wauters (VRT NWS), Ruud Hendrickx (VRT Taal), Hans Van de Water (The Floor is Yours) en prof. Marc Buelens (Vlerick Business School) overtuigen met hun doctoraatsonderzoek.

De jury beoordeelde de presentaties en de kandidaten op inhoud, helderheid en présence. Dat leverde volgende 8 finalisten op:

  1. Jonas Bekaert, doctor in de fysica (UAntwerpen - FWO) met zijn pitch "Superzuinige elektronica door atomaire lego"
  2. Katrien Benhalima, doctor in de medische wetenschappen (UZ Leuven - FWO) met haar presentatie "Zwangerschapsdiabetes beter opsporen"
  3. Tim De Ceunynck, doctor in de mobiliteitswetenschappen (UHasselt - Vias Institute) met zijn betoog "Bijna-ongevallen redden levens"
  4. Angelique Van Ombergen, doctor in de medische wetenschappen (UAntwerpen) met haar presentatie "Het buitenaards brein bekeken"
  5. Lode Daelemans, doctor in de ingenieurswetenschappen (UGent) met zijn pitch "Het zit hem in de kleine dingen"
  6. Jolien Faes, doctor in de taalkunde (UAntwerpen - FWO) met haar presentatie "Hoor, ik spreek!"
  7. Michel Caluwé, doctor in de toegepaste ingenieurswetenschappen (UAntwerpen) met zijn betoog "Feest bij bacteriën zorgt voor proper water"
  8. Sven Rogge, doctor in de ingenieurswetenschappen (UGent - FWO) met zijn pitch "Broeikasgassen: de spons erover?"

De 8 finalisten kregen nu van Canvas ook de kans om de pitch van hun onderzoek te filmen om op die manier mee te dingen naar de publieksprijs via online voting.

Op 13 november zullen de acht finalisten maken onderling uitmaken wie zich tot winnaar van de Vlaamse PhD Cup 2018 kroont. De finalejury zal dan de winnaar bekend maken.

Deze wint dan een opleiding ter waarde van 5.000 euro aan de Vlerick Business School en een ticket om een college te geven bij de Universiteit van Vlaanderen.


De finalejury bestaat dit jaar uit:
Jan Hautekiet (Radio 1), prof. Sylvia Wenmackers (KU Leuven - Jonge Academie), Katleen Bracke (Universiteit van Vlaanderen) en prof. Bruno Blondé (UAntwerpen - FWO).