Toekomst van de landbouw is Smart Farming - uitnodiging

Innoveren doe je niet alleen. Met die boodschap wil Stefaan Serlet van het innovatienetwerk Agreon het B2B-event Smarter Farming in de kijker zetten.

Trefwoorden: #Agreon, #event, #landbouw, #leveranciers, #smarter farming, #technologie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Doel van dit event is het samenbrengen van technologieleveranciers met producenten in agro-industrie.

In de onstuitbare evolutie naar precisielandbouw heeft de agrarische sector steeds meer nood aan slimme machines, stallen en kassen om de teelt van gewassen en de opkweek van dieren te optimaliseren. Het gaat hierbij vaak om een zo efficiënt mogelijke voedselproductie met een gunstige interactie voor mens en milieu.

Voor de ontwikkeling van dergelijke hoogperformante landbouwmachines en agro-infrastructuur zoals stallen en kassen is het belangrijk dat de rechtstreekse toeleveranciers van de primaire sector zoals de landbouwmachineconstructeurs, de stalinrichters en de kassenbouwers bedrijven kennen die supplier zijn van slimme technologieën dewelke al dan niet reeds buiten de agrarische sector ingezet worden.

Met de organisatie van dit event op 13 november te Ieper wil Agreon hierop inspelen: het Smarter Farming event brengt een business-to-business context heel wat bedrijven met elkaar in contact. Slimme technologiebedrijven stellen er in korte pitches hun nieuwste producten en diensten voor en er is eveneens mogelijkheid tot speeddating met de aanwezige bedrijven. Dit alles in een gemoedelijke netwerksfeer voorzien van de nodige catering.

Het samenbrengen van deze twee groepen van bedrijven creëert voor beiden meerwaarde, want door de noden in de primaire sector beter te kennen, kunnen ook de producenten van slimme technologie hierop inspelen en nieuwe toepassingen ontwikkelen.

Agreon is een netwerk van West-Vlaamse kmo’s die innovatieve producten en diensten ontwikkelen voor de landbouwsector en organiseert dit event reeds voor de 2de maal samen met andere partners.


Voor meer info: www.smarterfarming.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.