UGent gaat samenwerken met onderwijs- en onderzoeks­instellingen in Zeeland

Onderzoek & Wetenschap 6/11/2018 12:24:50

Via het nieuwe samenwerkingsplatform spannen Campus Zeeland en de UGent zich in om bestaande samenwerkingen rondom Deltavraagstukken uit te breiden en te intensiveren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Doorzichtig en UV-werend nanopapier als alternatief voor plastic verpakking

ExxonMobil neemt Delayed Coker Unit in Antwerpse haven in gebruik

Gentse regio test capteren en hergebruiken CO2-uitstoot

ArcelorMittal en Dow willen CO2 en CO uit staalgas afscheiden

Interreg-project New-C-Land zet in op productie biomassa

Vervoer passagiers Brussels Airport voortaan met elektrische bussen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Orde & netheid en visueel management

Antwerpen (Cepa)

maandag 29 april 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

Zwijnaarde (Agoria Academy)

maandag 6 mei 2019

Safety Engineer Program

Pilz Zonhoven

van 7/05/2019 tot 4/06/2019

Machinery safety awareness training

Pilz Zonhoven

dinsdag 7 mei 2019

Workshops over de IO-Link technologie

Rodebol Events, Communicatiecampus - Gent

dinsdag 7 mei 2019

GDPR en direct marketing

Europahotel - Gent

dinsdag 7 mei 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(24/4) DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

(24/4) Cobotica: nieuwe trend op arbeidsmarkt

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Door klimaatverandering en zeespiegelstijging neemt de kwetsbaarheid van de Vlaams-Nederlandse Delta toe. Extremen in zeespiegelhoogte, verzilting en periodes van droogte gaan steeds meer invloed hebben op veiligheid, natuur en welvaart.

De vraagstukken van de Delta kunnen niet door één partij opgelost worden. Het is daarom van groot belang om krachten en expertise bundelen, aldus de UGent. Dat gebeurt in het nieuwe samenwerkingsplatform Slimme Oplossingen voor Deltavraagstukken.

De intentieverklaring voor de samenwerking werd ondertekend tijdens de onlangs gehouden Nederlands-Vlaamse Top in de Middelburgse Abdij. Deelnemers zijn onderwijsinstellingen, onderzoekers en ondernemers van binnen en buiten de Vlaams-Nederlandse Delta.

De Vlaams-Nederlandse Delta en de wateren tussen Zeeland en Vlaanderen zijn een vanzelfsprekend proefgebied om nieuwe benaderingen te ontwikkelen en in de praktijk te brengen.

Er is in deze regio al veel expertise opgebouwd over de relatie tussen zee, verzilting en voedsel, en de relatie tussen water en energie. Het gaat daarbij om zeewiertoepassingen, de oesterboorder, biobased producten, waterzuivering, wind- en getijdenenergie en building with nature.

Het nieuwe platform brengt aanwezige kennis van binnen en buiten de regio bij elkaar met een gezamenlijke programmering en uitvoering van onderzoek rond de genoemde grote vraagstukken.

Gedeputeerde De Reu: “Als we samenwerken, kunnen we ons onderscheiden met kwaliteitsopleidingen en onderzoek op maat. Dat stimuleert ook de bedrijvigheid. UGent neemt in Europa een vooraanstaande plaats in op het vlak van marien en maritiem onderwijs en is daarom een logische partner.”

Rector Rik Van de Walle: “In deze regio werken we al samen met verschillende overheden, bedrijven en kennisinstellingen, maar wat ontbrak was een duidelijk gezamenlijk onderzoeks- en onderwijsprogramma. We kijken er naar uit om de krachten en de financiering te bundelen en zo beter samen te werken rond grote vraagstukken, zoals de klimaatgebonden Delta-uitdagingen." << (Lydia Heida) (foto: UGent)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met gloednieuwe kastsystemen AX en KX - techniek

Rittal toonde op Hannover Messe haar nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX. Beide innovaties bieden een eenvoudigere en snellere montage en een hogere flexibiliteit en zekerheid.

Astronomen ontdekken ‘oermolecuul’

Heliumhydride is het eerste molecuul dat zich vormde toen 13 miljard jaar geleden het heelal voldoende was afgekoeld om lichte atomen zoals waterstof en helium te laten ontstaan.

De toekomst is aan duurzame koolstofarme energieproductie

In Antwerp Expo wordt op 4 juni het Energie Platform Vlaanderen georganiseerd. Hier kunnen stakeholders elkaar ontmoeten en komen verschillende voorname bestuurders aan het woord.

Biocartis gaat wereldwijd samenwerken met Covance

Biocartis Group meldt het afsluiten van een wereldwijde strategische commer­cialisatie­overeen­komst met Covance, de afdeling van LabCorp actief is op gebied van ontwikkeling van geneesmiddelen.

Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil - artikel

36 uren chaos op de luchthaven van Gatwick. Zo’n 140.000 passagiers strandden er eind december nadat een drone in de buurt van de startbaan gezien was. Duizend vluchten geannuleerd.

Autonome robot monitort gewassen op proefvelden

De Robotti is een autonoom platform met camera's om zo het monitoren van gewassen te combineren met bewerkingen, zoals zaaibedbereiding, schoffelen en bemesten.

Punch Powertrain meldt overlijden van hun CEO

Cor van Otterloo, CEO van Punch Powertrain is overleden na een korte ziekteperiode. Hij stond in het bedrijf bekend als een warm mens en een geboren leider.

Elektromotor voorzien van metaal 3D-geprinte koelschil

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe elektromotor van Electric Superbike Twente op ideale temperatuur opereert, wordt deze voorzien van een metaal 3D-geprinte koelschil, geproduceerd door K3D.

Partners