North Sea Port steunt grootste Nederlands zonnepark

Eind vorige week werd het Nederlandse zonnepark Scaldia officieel geopend. Het bedrijf ib vogt installeerde ruim 140.000 zonnepanelen voor een groot deel op eigendom van North Sea Port.

Trefwoorden: #CO2, #CO2-uitstoot, #groene stroom, #ib vogt, #investering, #North Sea Port, #zonnepark

Lees verder

Techniek

( Foto: ib vogt )

ENGINEERINGNET.BE - Het Nederlandse zonnepark Scaldia ligt in de gemeenten Borsele en Vlissingen. Voor Zeeland is het een belangrijke voorziening voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Het zonnepark zal gedurende 30 jaar 738.000 ton aan CO2-uitstoot voorkomen.

Het zonnepark werd gebouwd naast een aantal windturbines en onder een hoogspanningslijn in een kabel- en pijpleidingencorridor rond de Sloehaven. Het zonnepark heeft een capaciteit van 54,5 MWp en beslaat met ruim 140.000 panelen een oppervlakte van 38 hectare.

De zonnepanelen staan in oost-westelijke richting voor optimaal gebruik van de grond en de beste energieopwekking. In totaal levert het zonnepark Scaldia 30 jaar lang gemiddeld 51.000 MWh groene stroom op jaarbasis.

Als belangrijkste landeigenaar steunde North Sea Port de ontwikkeling van het hernieuwbare-energieproject. Dit sluit immers aan bij het duurzaamheidsbeleid van de haven.

Voor het Duitse familiebedrijf ib vogt betekende dit een investering van 41 miljoen euro.