Agoria beloont beste partnerschappen tussen bedrijven en onderwijs

Agoria Wallonië heeft vorige week de Sésames 2018 uitgereikt aan de vijf beste samen­werkings­verbanden tussen technologie­bedrijven en onderwijs­instellingen.

Trefwoorden: #Agoria, #onderwijs, #opleiding, #partnerschappen, #Sésames, #technologiebedrijf

Lees verder

Opleiding

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - De Sesames zijn door Agoria in het leven geroepen om samen­werkings­projecten tussen technologie­bedrijven en onderwijs­instellingen op het voorplan te zetten. De 5 beste partnerschappen werden onlangs beloond.

De samenwerking tussen onderwijs en ondernemingen is al jaren het stokpaardje van Agoria: werk/leertraject, stages, eindwerken, ... Concrete acties met een gemeenschappelijke doelstelling: jongeren beter voorbereiden op de realiteit van technologische beroepen, ondernemingen ondersteunen bij hun rekrutering en strijden tegen banentekorten in het algemeen.

Deze samenwerkingen belonen is voor Agoria een manier om de ondernemingen en de onderwijsinstellingen die reeds actief zijn binnen dit domein te ondersteunen en om anderen te sensibiliseren voor het belang van de ontwikkeling van nieuwe projecten.


Deze 5 partnerschappen werden beloond met een Sésames 2018

  1. Alstom Belgium / Collège Pie X (Châtelineau): Alstom werkt samen met leerlingen van het Collège Pie X die de tweede of derde graad van de technische opleiding 'Elektricien - Automatisatie' hebben afgerond.
  2. Proximus / Ecam (Brussel): Het DIGITALENT-programma begeleidt jongeren rond de thema's ondernemerschap en technologische vaardigheden.
  3. Thalès Alénia Space Belgium / UMons (Bergen): de industriële sector zoekt universitaire profielen in de energetische elektronica.
  4. Mecafluid - HELMO (Luik): dit partnerschap situeert zich op 3 secties van de hogeschool: industrieel ingenieurs, bachelors in automatisatie en technisch-commerciële bachelors.
  5. Schneider Electric - Centre scolaire Asty Moulin (Namen): De Electromecanix Challenge moedigt jongeren aan om te kiezen voor beroepen binnen de energiesector. De zesde editie is het huidige schooljaar gepland en is open voor alle tweede graadsklassen van het technisch onderwijs ongeacht het onderwijsnet, op voorwaarde dat de cursussen mechanica en elektriciteit deel uitmaken van het officiële programma van de opleiding.