Luchthaven Charleroi en Telenet gaan samenwerken op IoT-vlak

Bedrijfsnieuws 24/10/2018 14:40:36

Brussels South Charleroi Airport (BSCA) en Telenet hebben een strategisch samen­werkings­verband ondertekend op het vlak van IoT (Internet of Things). Deze samenwerking loopt 5 jaar.

Lees hieronder verder   
Verwant

Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil - artikel

Virtual reality voor innovatieve gezondheidstoepassingen

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Vulniveau opvolgen met Industrial Internet of Things - techniek

Seeq breidt integratie en samenwerking met Siemens uit - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Orde & netheid en visueel management

Antwerpen (Cepa)

maandag 29 april 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

Zwijnaarde (Agoria Academy)

maandag 6 mei 2019

Safety Engineer Program

Pilz Zonhoven

van 7/05/2019 tot 4/06/2019

Machinery safety awareness training

Pilz Zonhoven

dinsdag 7 mei 2019

Workshops over de IO-Link technologie

Rodebol Events, Communicatiecampus - Gent

dinsdag 7 mei 2019

GDPR en direct marketing

Europahotel - Gent

dinsdag 7 mei 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(24/4) DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

(24/4) Cobotica: nieuwe trend op arbeidsmarkt

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Elke dag vinden bijna 25.000 passagiers de weg naar BSCA. Om de reizigers en bezoekers die van zijn infrastructuur gebruikmaken een nog betere ervaring aan te bieden, wil de groep nu een nieuwe stap in zijn ontwikkeling zetten en uitgroeien tot een echte smart airport. Telenet van zijn kant wil een actievere rol gaan spelen bij de ontwikkeling van digitale projecten in Wallonië.

Beide ondernemingen hebben nu besloten om over een periode van vijf jaar een strategische samenwerking aan te gaan. Samen willen ze een nieuw ecosysteem opzetten dat de ontwikkeling van IoT-gebaseerde oplossingen mogelijk moet maken waarmee bijvoorbeeld de app ‘CRL Airport’ kan worden uitgebreid.

Deze app, die BSCA in juni van dit jaar lanceerde, zal een centrale rol spelen binnen de passagierservaring en wordt een bron van gegevens die voor de luchthaven van het grootste belang zijn.

De voornaamste doelstelling van deze samenwerking bestaat er verder in om de werking van de luchthaven te optimaliseren en de totaalervaring van de passagier met behulp van digitale oplossingen te verbeteren.

Zo zal er werk gemaakt worden van de ontwikkeling van slimme parkeersystemen (smart parking), de optimalisatie van het publieke wifinetwerk en het analyseren van de locatiegegevens van de bezoekers. << (Guy Leysen) (foto: © Catherine d’Eletto)

Op de foto: Jean-Jacques Cloquet (BSCA), John Porter (Telenet), Pierre-Yves Jeholet (Waals Minister van Economie en Digitaal)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met gloednieuwe kastsystemen AX en KX - techniek

Rittal toonde op Hannover Messe haar nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX. Beide innovaties bieden een eenvoudigere en snellere montage en een hogere flexibiliteit en zekerheid.

Astronomen ontdekken ‘oermolecuul’

Heliumhydride is het eerste molecuul dat zich vormde toen 13 miljard jaar geleden het heelal voldoende was afgekoeld om lichte atomen zoals waterstof en helium te laten ontstaan.

De toekomst is aan duurzame koolstofarme energieproductie

In Antwerp Expo wordt op 4 juni het Energie Platform Vlaanderen georganiseerd. Hier kunnen stakeholders elkaar ontmoeten en komen verschillende voorname bestuurders aan het woord.

Biocartis gaat wereldwijd samenwerken met Covance

Biocartis Group meldt het afsluiten van een wereldwijde strategische commer­cialisatie­overeen­komst met Covance, de afdeling van LabCorp actief is op gebied van ontwikkeling van geneesmiddelen.

Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil - artikel

36 uren chaos op de luchthaven van Gatwick. Zo’n 140.000 passagiers strandden er eind december nadat een drone in de buurt van de startbaan gezien was. Duizend vluchten geannuleerd.

Autonome robot monitort gewassen op proefvelden

De Robotti is een autonoom platform met camera's om zo het monitoren van gewassen te combineren met bewerkingen, zoals zaaibedbereiding, schoffelen en bemesten.

Punch Powertrain meldt overlijden van hun CEO

Cor van Otterloo, CEO van Punch Powertrain is overleden na een korte ziekteperiode. Hij stond in het bedrijf bekend als een warm mens en een geboren leider.

Elektromotor voorzien van metaal 3D-geprinte koelschil

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe elektromotor van Electric Superbike Twente op ideale temperatuur opereert, wordt deze voorzien van een metaal 3D-geprinte koelschil, geproduceerd door K3D.

Partners