UHasselt-studenten winnen ondernemersprijs

Onderzoek & Wetenschap 23/10/2018 15:10:55

Amigrow, een app die jongeren bijstaat wanneer ze gepest worden, heeft de best entrepreneurial ICT & Digital Young Graduate 2018 award gewonnen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil - artikel

Virtual reality voor innovatieve gezondheidstoepassingen

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Vulniveau opvolgen met Industrial Internet of Things - techniek

Seeq breidt integratie en samenwerking met Siemens uit - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Orde & netheid en visueel management

Antwerpen (Cepa)

maandag 29 april 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

Zwijnaarde (Agoria Academy)

maandag 6 mei 2019

Safety Engineer Program

Pilz Zonhoven

van 7/05/2019 tot 4/06/2019

Machinery safety awareness training

Pilz Zonhoven

dinsdag 7 mei 2019

Workshops over de IO-Link technologie

Rodebol Events, Communicatiecampus - Gent

dinsdag 7 mei 2019

GDPR en direct marketing

Europahotel - Gent

dinsdag 7 mei 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(24/4) DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

(24/4) Cobotica: nieuwe trend op arbeidsmarkt

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door ICT-recruitmentbedrijf Amon en brengt de bedenkers achter Amigrow, drie UHasselt-studenten en één studente van PXL, tot in Silicon Valley.

“Dit is een unieke kans voor ons project. Daar kunnen we echt ons netwerk uitbreiden en heel wat kennis opdoen”, zegt studente Handelsingenieur Nadia Burke (UHasselt).

Amigrow is een online-applicatie waarbij een virtuele buddy pestgedrag en misbruik detecteert. Kinderen kunnen op dit digitale platform hun gevoelens op een veilige manier uiten. Als er problemen vastgesteld worden, verwijst de app door naar experts. “Op dit moment werken we aan een prototype”, legt Burke uit.

Maar eerst wacht de vier studenten, die een begeleidingstraject volgden via Student Startup, nog een mooie reis naar Silicon Valley. “In het voorjaar van 2019 trekken naar Californië. De prijs die we wonnen zorgt ervoor dat we in Silicon Valley voor 10.000 euro aan consultancy- en netwerkbegeleiding krijgen”, zegt Burke.

Het team hoopt in Silicon Valley vooral contacten te kunnen leggen met bedrijven die chatbots ontwikkelen. “De markt van Nederlandstalige chatbots is heel erg klein”, verduidelijkt Burke.

“We zijn dus nog op zoek naar know-how en die gaan we daar zeker vinden. Er is heel wat kennis, ook rond het gebruik van artificiële intelligentie in chatbots, dat we zeker kunnen gebruiken om Amigrow uit te bouwen.”

De vier studenten namen begin dit jaar deel aan de Innovation Station-wedstrijd van Pitch Please (een EFRO-project van Stad Hasselt, UHasselt en PXL). Zij kenden elkaar toen nog niet, maar werkten op één dag het businessidee voor Amigrow uit en wonnen de wedstrijd.

De andere deelnemers aan het team zijn: Mathys Awouters (UHasselt Toegepaste Economische Wetenschappen), Abiola Omolola Ogundiran (UHasselt Business Process Management) en Kem Maria Kay (PXL Biotechnologie).

Vervolgens wonnen zij in april ook al de ondernemerswedstrijd Start Academy van Vlajo, waar 600 studenten uit het Vlaamse hoger onderwijs aan deelnamen. << (Lydia Heida) (foto: UHasselt)

Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met gloednieuwe kastsystemen AX en KX - techniek

Rittal toonde op Hannover Messe haar nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX. Beide innovaties bieden een eenvoudigere en snellere montage en een hogere flexibiliteit en zekerheid.

Astronomen ontdekken ‘oermolecuul’

Heliumhydride is het eerste molecuul dat zich vormde toen 13 miljard jaar geleden het heelal voldoende was afgekoeld om lichte atomen zoals waterstof en helium te laten ontstaan.

De toekomst is aan duurzame koolstofarme energieproductie

In Antwerp Expo wordt op 4 juni het Energie Platform Vlaanderen georganiseerd. Hier kunnen stakeholders elkaar ontmoeten en komen verschillende voorname bestuurders aan het woord.

Biocartis gaat wereldwijd samenwerken met Covance

Biocartis Group meldt het afsluiten van een wereldwijde strategische commer­cialisatie­overeen­komst met Covance, de afdeling van LabCorp actief is op gebied van ontwikkeling van geneesmiddelen.

Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil - artikel

36 uren chaos op de luchthaven van Gatwick. Zo’n 140.000 passagiers strandden er eind december nadat een drone in de buurt van de startbaan gezien was. Duizend vluchten geannuleerd.

Autonome robot monitort gewassen op proefvelden

De Robotti is een autonoom platform met camera's om zo het monitoren van gewassen te combineren met bewerkingen, zoals zaaibedbereiding, schoffelen en bemesten.

Punch Powertrain meldt overlijden van hun CEO

Cor van Otterloo, CEO van Punch Powertrain is overleden na een korte ziekteperiode. Hij stond in het bedrijf bekend als een warm mens en een geboren leider.

Elektromotor voorzien van metaal 3D-geprinte koelschil

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe elektromotor van Electric Superbike Twente op ideale temperatuur opereert, wordt deze voorzien van een metaal 3D-geprinte koelschil, geproduceerd door K3D.

Partners