UHasselt-studenten winnen ondernemersprijs

Onderzoek & Wetenschap 23/10/2018 15:10:55

Amigrow, een app die jongeren bijstaat wanneer ze gepest worden, heeft de best entrepreneurial ICT & Digital Young Graduate 2018 award gewonnen.

Lees hieronder verder   
Verwant

TCS en ENGIE Laborelec beschermen nutsbedrijven tegen cyberaanvallen

Startup Hyperlane breekt internationaal door

Hello motion: veilig beweging bewaken in machines - techniek

Genomineerden voor Agoria e-Gov Awards 2018 bekend

Digitale assistent krijgt 2,5 miljoen euro kapitaalinjectie

Verschillende computeropslagmedia hebben beveiligingsprobleem

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 20/09/2018 tot 22/11/2018

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(12/11) Winnaars European Social Innovation Competition 2018 bekend

(12/11) Polestar evalueert sterkte koolstofvezel

(7/11) Europees project voor ombouw van kolencentrale naar biomassa

(7/11) Snelle energieopslag in machine-aandrijvingen leidt tot lagere kosten

(6/11) Verschillende computeropslagmedia hebben beveiligingsprobleem

(5/11) Covestro investeert 300 miljoen euro in Antwerpse haven

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door ICT-recruitmentbedrijf Amon en brengt de bedenkers achter Amigrow, drie UHasselt-studenten en één studente van PXL, tot in Silicon Valley.

“Dit is een unieke kans voor ons project. Daar kunnen we echt ons netwerk uitbreiden en heel wat kennis opdoen”, zegt studente Handelsingenieur Nadia Burke (UHasselt).

Amigrow is een online-applicatie waarbij een virtuele buddy pestgedrag en misbruik detecteert. Kinderen kunnen op dit digitale platform hun gevoelens op een veilige manier uiten. Als er problemen vastgesteld worden, verwijst de app door naar experts. “Op dit moment werken we aan een prototype”, legt Burke uit.

Maar eerst wacht de vier studenten, die een begeleidingstraject volgden via Student Startup, nog een mooie reis naar Silicon Valley. “In het voorjaar van 2019 trekken naar Californië. De prijs die we wonnen zorgt ervoor dat we in Silicon Valley voor 10.000 euro aan consultancy- en netwerkbegeleiding krijgen”, zegt Burke.

Het team hoopt in Silicon Valley vooral contacten te kunnen leggen met bedrijven die chatbots ontwikkelen. “De markt van Nederlandstalige chatbots is heel erg klein”, verduidelijkt Burke.

“We zijn dus nog op zoek naar know-how en die gaan we daar zeker vinden. Er is heel wat kennis, ook rond het gebruik van artificiële intelligentie in chatbots, dat we zeker kunnen gebruiken om Amigrow uit te bouwen.”

De vier studenten namen begin dit jaar deel aan de Innovation Station-wedstrijd van Pitch Please (een EFRO-project van Stad Hasselt, UHasselt en PXL). Zij kenden elkaar toen nog niet, maar werkten op één dag het businessidee voor Amigrow uit en wonnen de wedstrijd.

De andere deelnemers aan het team zijn: Mathys Awouters (UHasselt Toegepaste Economische Wetenschappen), Abiola Omolola Ogundiran (UHasselt Business Process Management) en Kem Maria Kay (PXL Biotechnologie).

Vervolgens wonnen zij in april ook al de ondernemerswedstrijd Start Academy van Vlajo, waar 600 studenten uit het Vlaamse hoger onderwijs aan deelnamen. << (Lydia Heida) (foto: UHasselt)

Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Winnaars European Social Innovation Competition 2018 bekend

De competitie, een organisatie van de Europese Commissie, kreeg als thema 'RE: THINK LOCAL' en beloond projecten die sociale innovaties en ideeën voor ondernemerschap stimuleren.

Hello motion: veilig beweging bewaken in machines - techniek

De nieuwe veiligheidscontrollers van Wieland Electric bieden maximale prestaties met de kleinste afmetingen en zijn eenvoudig te configureren in plaats van te programmeren.

DEME neemt krachtige en milieuvriendelijke snijkopzuiger in gebruik

Dit weekend werd snijkopzuiger ‘Spartacus’, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 44.180 kW, te water gelaten op de scheepswerf van Royal IHC in het Nederlandse Krimpen aan den IJssel.

Polestar evalueert sterkte koolstofvezel

De Volvo Car Group heeft, voor de ontwikkeling van de Polestar 1, crashtests uitgevoerd waarbij de sterkte van een koetswerk bestaande uit koolstof­vezel versterkt polymeer geëvalueerd werd.

Economische impact studie voor realisatie Einstein Telescope

Uit deze studie blijkt dat de eenmalige investering voor deze telescoop een forse impuls geeft aan de regionale economie en onder meer 500 banen creëert voor wetenschappers en technici.

ESA en Verhaert brengen ondernemers dichter bij ruimtetechnologie

Onder de naam ESA Space Solutions Belgium bundelen techbedrijven hun activiteiten voor technologietransfer en business incubatie om het Belgische ruimtevaart-ecosysteem te ondersteunen.

EU stelt 178 miljoen euro beschikbaar voor beveiligde parkeerplaatsen

Er is nu een groot tekort aan veilige parkeerplaatsen, wat een risico vormt voor de verkeersveiligheid en de kansen op diefstal van ladingen sterk vergroot.

ArcelorMittal Gent investeert 65 miljoen euro in ultramoderne oven

Gisteren werd een ultramoderne oven in de dompelverzinkingslijn Sidgal 3 van ArcelorMittal Gent officieel ingehuldigd. De nieuwe oven is goed voor een investerings­bedrag van 65 miljoen euro.

Kontron introduceert nieuwe ZINC CUBE SKD

De nieuwe ZINC CUBE SKD Embedded Server van Kontron is bij uitstek geschikt als compacte server voor industriële toepassingen dankzij zijn hoge prestaties, zijn grote geheugen en zijn robuuste ontwerp, dat een hoge weerstand biedt tegen schokken en trillingen. Hij is verkrijgbaar met krachtige Intel Xeon D-2100-processors. >>

Partners