UHasselt-studenten winnen ondernemersprijs

Onderzoek & Wetenschap 23/10/2018 15:10:55

Amigrow, een app die jongeren bijstaat wanneer ze gepest worden, heeft de best entrepreneurial ICT & Digital Young Graduate 2018 award gewonnen.

Lees hieronder verder   
Verwant

SPIE ICS gaat voor Internet of Things

Bouw apps zonder programmeren met innovatieve VUB tool

Rockwell's Studio 5000 versnelt inbedrijfstelling van machines - techniek

Startup Aerosint brengt 3D-printen naar next level - artikel

Rittal ‘Automation Next Level’ op Indumation 2019 - techniek

Controllers en energiemetingen hand in hand - advertorial

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet Mobile



Scan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(17/1) Aldi bouwt duurzaamste Belgisch distributiecentrum

(16/1) INEOS gaat 3 miljard euro investeren in Antwerpse haven

(15/1) België blijft Europees leider op gebied van celtherapie

(14/1) Warmtenet krijgt slimme warmtecontrollers

(10/1) Magnetische steigerankers ontwikkeld voor slim en veilig onderhoud

(9/1) Nederlands-Vlaams initiatief voor hergebruik van aluminiumslib

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door ICT-recruitmentbedrijf Amon en brengt de bedenkers achter Amigrow, drie UHasselt-studenten en één studente van PXL, tot in Silicon Valley.

“Dit is een unieke kans voor ons project. Daar kunnen we echt ons netwerk uitbreiden en heel wat kennis opdoen”, zegt studente Handelsingenieur Nadia Burke (UHasselt).

Amigrow is een online-applicatie waarbij een virtuele buddy pestgedrag en misbruik detecteert. Kinderen kunnen op dit digitale platform hun gevoelens op een veilige manier uiten. Als er problemen vastgesteld worden, verwijst de app door naar experts. “Op dit moment werken we aan een prototype”, legt Burke uit.

Maar eerst wacht de vier studenten, die een begeleidingstraject volgden via Student Startup, nog een mooie reis naar Silicon Valley. “In het voorjaar van 2019 trekken naar Californië. De prijs die we wonnen zorgt ervoor dat we in Silicon Valley voor 10.000 euro aan consultancy- en netwerkbegeleiding krijgen”, zegt Burke.

Het team hoopt in Silicon Valley vooral contacten te kunnen leggen met bedrijven die chatbots ontwikkelen. “De markt van Nederlandstalige chatbots is heel erg klein”, verduidelijkt Burke.

“We zijn dus nog op zoek naar know-how en die gaan we daar zeker vinden. Er is heel wat kennis, ook rond het gebruik van artificiële intelligentie in chatbots, dat we zeker kunnen gebruiken om Amigrow uit te bouwen.”

De vier studenten namen begin dit jaar deel aan de Innovation Station-wedstrijd van Pitch Please (een EFRO-project van Stad Hasselt, UHasselt en PXL). Zij kenden elkaar toen nog niet, maar werkten op één dag het businessidee voor Amigrow uit en wonnen de wedstrijd.

De andere deelnemers aan het team zijn: Mathys Awouters (UHasselt Toegepaste Economische Wetenschappen), Abiola Omolola Ogundiran (UHasselt Business Process Management) en Kem Maria Kay (PXL Biotechnologie).

Vervolgens wonnen zij in april ook al de ondernemerswedstrijd Start Academy van Vlajo, waar 600 studenten uit het Vlaamse hoger onderwijs aan deelnamen. << (Lydia Heida) (foto: UHasselt)

Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Pionier en gangmaker in expatland - artikel

15 jaar geleden was het expatgebeuren bij Bekaert Group vooral een zaak van HQ: Belgen werden uitgestuurd naar het buitenland. Vandaag is de mix aan nationaliteiten en bestemmingen totaal.

DHL Express bezorgt pakjes met de fiets

Na Antwerpen, is nu Gent aan de beurt om van pakjes te worden voorzien door de cubicycle. Dit is een elektrische cargofiets met speciale container, die tot 125 kilo goederen kan vervoeren.

INEOS gaat 3 miljard euro investeren in Antwerpse haven

INEOS heeft voor de haven van Antwerpen gekozen als locatie voor een mega-investering van 3 miljard euro, goed voor 400 nieuwe jobs. De investering zal gebeuren op de site in Lillo.

VIL wil logistieke hub in zorgsector uitbouwen

VIL lanceert het project ‘Zorghubs’ om de mogelijkheden te onderzoeken van een zorghub, waar logistieke activiteiten op een centrale locatie geconsolideerd en geoptimaliseerd worden.

Nieuw chemisch productieproces vermindert uitstoot kooldioxide

Scheikundige van de Nederlandse Universiteit Utrecht zet kobalt in als katalysator voor productie van chemicaliën uit aardgas, hetgeen tot bijna nul kooldioxide-uitstoot leidt.

5 goede redenen om Indumation 2019 te bezoeken - uitnodiging

Op 6, 7 en 8 februari komt Indumation.be 2019 er opnieuw aan in Kortrijk Xpo. Dit is dit de snelst groeiende vakbeurs voor de automatisering, digitalisering en optimalisering van de Benelux.

‘Lichtpistool’ meet stijfheid van bloedvaten

Imec,de Universiteit Gent, Medtronic en hun partners hebben een klinische haalbaarheidsstudie afgerond voor een prototype van een medisch toestel dat de stijfheid van bloedvaten kan meten.

Inschrijving tweede editie van acceleratieprogramma BEyond geopend

Initiatiefnemer Pulse Foundation zorgt ervoor dat in acceleratieprogramma BEyond ambitieuze tech scale-ups uit België ondersteuning krijgen van Belgische en internationale topondernemers.

Partners