DSV breidt logistiek centrum voor medische middelen uit in North Sea Port

Bedrijfsnieuws 22/10/2018 8:33:43

De locatie van de Deense logistieke groep telt nu 36.000 m² magazijnoppervlakte en is volledig uitgerust voor de opslag en distributie van medische apparatuur en farmaceutische middelen.

Lees hieronder verder   
Verwant

App voor veilig vrachtverkeer binnen haven Zeebrugge

Montea steekt 14,6 miljoen euro in nieuwe buitenlandse projecten

Aertssen Group heeft ADM Team Heavy Weight overgenomen

SupplyStack haalt 5 miljoen euro op voor Europese uitbreiding

DHL Express eerste bedrijf met BE-GATE vergunning

35 partijen kiezen voor vergroening stedelijke logistiek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Orde & netheid en visueel management

Antwerpen (Cepa)

maandag 29 april 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

Zwijnaarde (Agoria Academy)

maandag 6 mei 2019

Safety Engineer Program

Pilz Zonhoven

van 7/05/2019 tot 4/06/2019

Machinery safety awareness training

Pilz Zonhoven

dinsdag 7 mei 2019

Workshops over de IO-Link technologie

Rodebol Events, Communicatiecampus - Gent

dinsdag 7 mei 2019

GDPR en direct marketing

Europahotel - Gent

dinsdag 7 mei 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(24/4) DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

(24/4) Cobotica: nieuwe trend op arbeidsmarkt

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De uitbreiding in het Gentse deel van de North Sea Port is ingegeven door een sterke groei in de gezondheidssector.

DSV regelt vanuit dit logistieke centrum het vervoer van apparatuur en medicijnen naar ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen in de hele wereld. Het centrum is hier exclusief op gericht.

Om aan de steeds strengere regels te kunnen voldoen die voor medische producten gelden, is de bestaande locatie uitgebreid met een nieuw gebouw waarin de temperatuur volledig automatisch wordt beheerd. De temperatuur blijft zo in alle seizoenen tussen 15 en 25°C liggen. De nieuwbouw telt ruim 10.000 m² en is dertien meter hoog.

Er is verder een vriescel gebouwd, waar de temperatuur op maximaal -20°C ligt, en een koudegebied geconstrueerd met een temperatuur tussen 2 en 8°C. Ook is er een nieuw kantoorgebouw van 1.200 m² neergezet, dat als hoofdkantoor van DSV Solutions België gaat functioneren.

Het nieuwe gedeelte van het complex heeft een capaciteit voor 15.000 pallets. Voor het runnen ervan zijn vijftig extra werknemers nodig, waardoor het totaal op 245 arbeidskrachten komt te liggen.

Het bedrijf biedt hier ook extra diensten aan: medische kits van ziekenhuizen worden na gebruik verzameld, schoongemaakt, gecontroleerd, getest en opnieuw in elkaar gezet, om zo de kits geschikt te maken voor hergebruik. Er is ook een reparatieservice, zodat het centrum als een one-stop shop voor klanten kan functioneren.

Albert-Derk Bruin, Managing Director van DSV Solutions België en Frankrijk, ziet het Gentse deel van de North Sea Port als een ideale locatie voor de distributie van medische producten: "Het ligt op korte afstand van de Antwerpse haven en de luchthaven in Brussel. Dit garandeert een gestroomd distributienetwerk binnen België en de rest van Europa." << (Lydia Heida) (foto: DSV)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met gloednieuwe kastsystemen AX en KX - techniek

Rittal toonde op Hannover Messe haar nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX. Beide innovaties bieden een eenvoudigere en snellere montage en een hogere flexibiliteit en zekerheid.

Astronomen ontdekken ‘oermolecuul’

Heliumhydride is het eerste molecuul dat zich vormde toen 13 miljard jaar geleden het heelal voldoende was afgekoeld om lichte atomen zoals waterstof en helium te laten ontstaan.

De toekomst is aan duurzame koolstofarme energieproductie

In Antwerp Expo wordt op 4 juni het Energie Platform Vlaanderen georganiseerd. Hier kunnen stakeholders elkaar ontmoeten en komen verschillende voorname bestuurders aan het woord.

Biocartis gaat wereldwijd samenwerken met Covance

Biocartis Group meldt het afsluiten van een wereldwijde strategische commer­cialisatie­overeen­komst met Covance, de afdeling van LabCorp actief is op gebied van ontwikkeling van geneesmiddelen.

Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil - artikel

36 uren chaos op de luchthaven van Gatwick. Zo’n 140.000 passagiers strandden er eind december nadat een drone in de buurt van de startbaan gezien was. Duizend vluchten geannuleerd.

Autonome robot monitort gewassen op proefvelden

De Robotti is een autonoom platform met camera's om zo het monitoren van gewassen te combineren met bewerkingen, zoals zaaibedbereiding, schoffelen en bemesten.

Punch Powertrain meldt overlijden van hun CEO

Cor van Otterloo, CEO van Punch Powertrain is overleden na een korte ziekteperiode. Hij stond in het bedrijf bekend als een warm mens en een geboren leider.

Elektromotor voorzien van metaal 3D-geprinte koelschil

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe elektromotor van Electric Superbike Twente op ideale temperatuur opereert, wordt deze voorzien van een metaal 3D-geprinte koelschil, geproduceerd door K3D.

Partners