Crowdfunding voor drie nieuwe waterkrachtcentrales in Wallonië

Bedrijfsnieuws 18/10/2018 15:13:03

De Waalse coöperatie Émissions Zéro wil zo 825.000 euro inzamelen van het totale bedrag van 1,65 miljoen euro, dat nodig is om de nieuwe centrales te bouwen en een al bestaande te upgraden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Zonlicht energiebron voor omzetting CO2 naar methaan

Energie-efficiëntere warmtenetten door slimme controller

Geothermie: Hoe diep in de put? - artikel

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

Energiezuinigste kantoorgebouw van Europa in gebruik genomen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Orde & netheid en visueel management

Antwerpen (Cepa)

maandag 29 april 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

Zwijnaarde (Agoria Academy)

maandag 6 mei 2019

Safety Engineer Program

Pilz Zonhoven

van 7/05/2019 tot 4/06/2019

Machinery safety awareness training

Pilz Zonhoven

dinsdag 7 mei 2019

Workshops over de IO-Link technologie

Rodebol Events, Communicatiecampus - Gent

dinsdag 7 mei 2019

GDPR en direct marketing

Europahotel - Gent

dinsdag 7 mei 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(24/4) DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

(24/4) Cobotica: nieuwe trend op arbeidsmarkt

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe waterkrachtcentrales zijn gepland in twee bronrivieren voor de Maas: de Samber, bij de plaatsen Auvelais en Roselies, en in de rivier Ourthe, bij Grosses-Battes in Angleur.

De nieuwe centrales hebben een vermogen tussen 600 kW en 1.400 kW. De bestaande centrale bij Marcinelle, eveneens gelegen in de Samber, zal worden aangepast om deze efficiënter te maken.

Deze drie projecten behoren tot de laatst mogelijke locaties in Wallonië voor hydro-elektrische productie met een vermogen van meer dan 500 kW.

Uiteindelijk zullen deze centrales net zoveel elektriciteit genereren als 2.700 huishoudens op jaarbasis verbruiken. Door dit duurzaam op te wekken wordt ongeveer 4.400 ton CO2 per jaar bespaart.

De coöperatie Émissions Zéro zal tot 50% van de aandelen in de nieuwe coöperatieve vennootschap houden, door samen te werken met andere Waalse energie-coöperaties, die verbonden zijn in REScoop Wallonië.

De overige 50% aandelen komt in het bezit van HyDro-B, waar verschillende particuliere beleggers zich in hebben verbonden.

Investeerders profiteren van dividenden tot 6% per jaar en een gunstig aanbod van 100% groene stroomvoorziening via duurzame energieleveranciers Energie 2030 en Cociter.

De opgewekte elektriciteit wordt verkocht aan een 100% groene leverancier, waarbij coöperatie Émissions Zéro al een sterke voorkeur heeft uitgesproken voor die laatste.

Bij deze energieleverancier zijn twaalf burgercoöperaties aangesloten, die voornamelijk draaien op windenergie, zonne-energie en biogas.

Door de nieuwe waterkrachtcentrales zal Cociter makkelijker jaarrond duurzame energie kunnen leveren. << (Lydia Heida) (foto: Émissions Zéro)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met gloednieuwe kastsystemen AX en KX - techniek

Rittal toonde op Hannover Messe haar nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX. Beide innovaties bieden een eenvoudigere en snellere montage en een hogere flexibiliteit en zekerheid.

Astronomen ontdekken ‘oermolecuul’

Heliumhydride is het eerste molecuul dat zich vormde toen 13 miljard jaar geleden het heelal voldoende was afgekoeld om lichte atomen zoals waterstof en helium te laten ontstaan.

De toekomst is aan duurzame koolstofarme energieproductie

In Antwerp Expo wordt op 4 juni het Energie Platform Vlaanderen georganiseerd. Hier kunnen stakeholders elkaar ontmoeten en komen verschillende voorname bestuurders aan het woord.

Biocartis gaat wereldwijd samenwerken met Covance

Biocartis Group meldt het afsluiten van een wereldwijde strategische commer­cialisatie­overeen­komst met Covance, de afdeling van LabCorp actief is op gebied van ontwikkeling van geneesmiddelen.

Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil - artikel

36 uren chaos op de luchthaven van Gatwick. Zo’n 140.000 passagiers strandden er eind december nadat een drone in de buurt van de startbaan gezien was. Duizend vluchten geannuleerd.

Autonome robot monitort gewassen op proefvelden

De Robotti is een autonoom platform met camera's om zo het monitoren van gewassen te combineren met bewerkingen, zoals zaaibedbereiding, schoffelen en bemesten.

Punch Powertrain meldt overlijden van hun CEO

Cor van Otterloo, CEO van Punch Powertrain is overleden na een korte ziekteperiode. Hij stond in het bedrijf bekend als een warm mens en een geboren leider.

Elektromotor voorzien van metaal 3D-geprinte koelschil

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe elektromotor van Electric Superbike Twente op ideale temperatuur opereert, wordt deze voorzien van een metaal 3D-geprinte koelschil, geproduceerd door K3D.

Partners