AirBridgeCargo vestigt Europese vrachthub op Liege Airport

Bedrijfsnieuws 16/10/2018 16:22:31

De Russische luchtvaartmaatschappij gaat een vrachtcentrum van 25.000 vierkante meter in gebruik nemen op de luchthaven van Luik, waarvoor een investering nodig is van 25 miljoen euro.

Lees hieronder verder   
Verwant

App voor veilig vrachtverkeer binnen haven Zeebrugge

Montea steekt 14,6 miljoen euro in nieuwe buitenlandse projecten

Aertssen Group heeft ADM Team Heavy Weight overgenomen

SupplyStack haalt 5 miljoen euro op voor Europese uitbreiding

DHL Express eerste bedrijf met BE-GATE vergunning

35 partijen kiezen voor vergroening stedelijke logistiek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Orde & netheid en visueel management

Antwerpen (Cepa)

maandag 29 april 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

Zwijnaarde (Agoria Academy)

maandag 6 mei 2019

Safety Engineer Program

Pilz Zonhoven

van 7/05/2019 tot 4/06/2019

Machinery safety awareness training

Pilz Zonhoven

dinsdag 7 mei 2019

Workshops over de IO-Link technologie

Rodebol Events, Communicatiecampus - Gent

dinsdag 7 mei 2019

GDPR en direct marketing

Europahotel - Gent

dinsdag 7 mei 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(24/4) DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

(24/4) Cobotica: nieuwe trend op arbeidsmarkt

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.NL - Liege Airport zal hierdoor tegen 2020 één miljoen ton vracht verwerken en tot de top 5 van de Europese luchtvrachthavens behoren, aldus Luc Partoune, CEO van Liege Airport. Dit zal vele banen creëren.

De Waalse luchthaven en de Groep Volga-Dnepr, het moederbedrijf van AirBridgeCargo, hebben een overeenkomst getekend, waardoor de luchtvaartmaatschappij AirBridgeCargo een verbintenis met de luchthaven aangaat voor de komende tien jaar. Dit omvat ook 2.000 vierkante meter kantoorruimte.

Plan is dat het bedrijf vanaf juni 2019 over de eerste opslagplaats van 12.500 vierkante meter kan beschikken. De tweede opslagplaats krijgt een gelijke grootte en is vanaf begin 2020 gereed.

Deze gebouwen worden opgetrokken door de firma Wust. AirBridgeCargo investeert in de uitrustingen. De Société Wallonne des Aéroports (SOWAER) legt vier nieuwe parkeerplekken voor vliegtuigen aan voor hun vloot.

De eerste vluchten naar de Luikse luchthaven vonden in oktober 2017 plaats, omdat er op de Nederlandse luchthaven Schiphol geen ruimte meer was. "Wij hebben vervolgens gereageerd op hun tender oproep die begin dit jaar werd uitgeschreven voor de creatie van een Europese hub," stelt Partoune.

De Russische luchtvaartmaatschappij gaat in de komende anderhalf jaar het aantal vluchten naar de Luikse luchthaven opschroeven naar dertig vluchten per week, aldus Sergey Lazarev, General Director van AirBridgeCargo. << (Lydia Heida) (foto: AirBridgeCargo)

ACHTERGROND
Moederbedrijf Groep Volga-Dnepr voert passagiers-, charter- en vrachtvluchten uit binnen Rusland. Dochtermaatschappij AirBridgeCargo is gericht op vrachtvluchten tussen West-Europa, China en Japan. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met gloednieuwe kastsystemen AX en KX - techniek

Rittal toonde op Hannover Messe haar nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX. Beide innovaties bieden een eenvoudigere en snellere montage en een hogere flexibiliteit en zekerheid.

Astronomen ontdekken ‘oermolecuul’

Heliumhydride is het eerste molecuul dat zich vormde toen 13 miljard jaar geleden het heelal voldoende was afgekoeld om lichte atomen zoals waterstof en helium te laten ontstaan.

De toekomst is aan duurzame koolstofarme energieproductie

In Antwerp Expo wordt op 4 juni het Energie Platform Vlaanderen georganiseerd. Hier kunnen stakeholders elkaar ontmoeten en komen verschillende voorname bestuurders aan het woord.

Biocartis gaat wereldwijd samenwerken met Covance

Biocartis Group meldt het afsluiten van een wereldwijde strategische commer­cialisatie­overeen­komst met Covance, de afdeling van LabCorp actief is op gebied van ontwikkeling van geneesmiddelen.

Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil - artikel

36 uren chaos op de luchthaven van Gatwick. Zo’n 140.000 passagiers strandden er eind december nadat een drone in de buurt van de startbaan gezien was. Duizend vluchten geannuleerd.

Autonome robot monitort gewassen op proefvelden

De Robotti is een autonoom platform met camera's om zo het monitoren van gewassen te combineren met bewerkingen, zoals zaaibedbereiding, schoffelen en bemesten.

Punch Powertrain meldt overlijden van hun CEO

Cor van Otterloo, CEO van Punch Powertrain is overleden na een korte ziekteperiode. Hij stond in het bedrijf bekend als een warm mens en een geboren leider.

Elektromotor voorzien van metaal 3D-geprinte koelschil

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe elektromotor van Electric Superbike Twente op ideale temperatuur opereert, wordt deze voorzien van een metaal 3D-geprinte koelschil, geproduceerd door K3D.

Partners