Klein maar fijn: JUMO dTRANS T08 en S08 - advertorial

Technisch nieuws 16/10/2018 13:29:47

Achter de JUMO dTRANS T08-serie en de JUMO dTRANS S08-serie bevindt zich een omvangrijk portfolio van negen meetomvormers en 13 signaal-scheidingsomzetters.

Lees hieronder verder   
Verwant

AMable-project lanceert nieuwe oproep voor experimenten

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Primeur: langste composiet-bruggen komen in Brugge

Formula Electric Belgium onthult ontwerp elektrische racewagen

Jan De Nul haalt Australische baggeropdracht binnen

essenscia roept vrouwen op te kiezen voor STEM-studies en -beroepen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Avondlezing Françoise Chombar (CEO Melexis)

VIA Don Bosco - Brussel

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Alle producten blinken uit door hun hoge nauwkeurigheid en isolatievastheid in een slanke behuizing en overtuigen door een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Kostenbesparend
De temperatuurmeetomvormers en signaal-scheidingsomzetters uit de serie zijn slechts zes millimeter breed. Ze kunnen op standaard DIN-rails of speciale stroomrails gemonteerd worden zonder dat er met ventilatieruimte rekening hoeft gehouden te worden. Dit bespaart waardevolle ruimte bij de inbouw.

Andere bijzonderheid is de snelle ingebruikname ter plaatse, ook zonder PC of set-up programma. Per DIP-schakelaar kunnen meer dan 1.000 verschillende meetbereiken bij de temperatuurmeetomvormers of de gewenste signaalkarakteristiek bij de signaalkeuze eenvoudig ingesteld worden.

Tegelijkertijd onderscheiden de apparaten zich door hun hoge nauwkeurigheid en een zeer goede galvanische scheiding. De basisnauwkeurigheid bedraagt 0,05% in alle beschikbare signaalbereiken. Een galvanische scheiding van 2,5 kV AC is voor alle apparaten getest. Bij bekabeling zijn de kabelklemmen tegen spanningen van ±31,2 V DC beschermd.

Snelle reactietijd
Met een reactietijd van minder dan 30 milliseconden bij de temperatuur-meetomvormer en minder dan zeven milliseconden bij de signaalomvormers is bij procesmetingen een snelle signaalomschakeling voor het hoofdsysteem gegarandeerd. Daarmee zijn de meetomvormers geschikt voor snel veranderende signalen, zoals bijvoorbeeld thermo-elementsensoren en de signaalomvormers/galvanisch gescheiden voedingen voor de tweedraads-meetomvormer.

Breed inzetbaar
De meetomvormers zijn inzetbaar in een ruim omgevingstemperatuurbereik van -25 tot +70°C. Ze kennen ook een uiterst geringe temperatuurdrift bij signaalbewerking. De hoge isolatievastheid van 2,5 kV AC garandeert een stabiele meting bij kritische sensor-signaalpotentieelkoppelingen. De omvangrijke keuren zoals UL, DNV GL, ATEX en IECEx, zorgen voor toepassingen in veel verschillende applicaties en industrieën. <<

www.jumo.be

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Vrouwelijke ingenieurs bezig aan een inhaaloperatie - artikel

Vrouw en ingenieur in één adem noemen, het is nog steeds niet evident. Slechts 20% ingenieurs, die in 2014 afstudeerden, is een vrouw. Slechts de helft oefent het beroep ook effectief uit.

Maak kennis met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld

Tijdens de Stoomtechniekdag (8 mei) kan men kennis maken met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld: Armstrong, BBC, Deconinck-Wanson, E-on, Merford, Spie, Spirax Sarco en Veolia.

AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

De EU-Japan Technology Transfer Helpdesk van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation lanceert samenwerking met Gentse start-up AcademicLabs voor realisatie R&D-intensieve organisaties

Botsende zwarte gaten spotten met Heisenbergs onzekerheid

Het beroemde onzekerheidsprincipe dat Werner Heisenberg, een quantumtheorie-pionier, ooit formuleerde wordt gebruikt om metingen van zwaarte­krachts­golf­detectoren nog nauwkeuriger te maken.

Energie-efficiëntere warmtenetten door slimme controller

Het H2020 STORM project werd onlangs afgesloten. Binnen dit project werd een innovatieve warmtenetwerk controller ontwikkeld, gebaseerd op zelflerende algoritmes en succesvol getest.

UZ Gent test exoskelet in operatiezaal

Het UZ Gent gebruikt als eerste Belgisch ziekenhuis een exoskelet in de zorg. Dit hulpmiddel werd door de werkgroep ergonomie ingevoerd bij de instrumentisten in het operatiecomplex.

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Uit een onderzoeksrapport van F-Secure blijkt dat energiebedrijven gebruik blijven maken van verouderde technologie. Dergelijke gebrekkige beveiligingsmechanismen spelen hackers in de kaart.

Lichtgevoelige schakelaar controleert bacteriën

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een door licht gecontroleerde schakelaar ingebouwd in een molecuul waarmee bacteriën informatie uitwisselen, voor de behandeling van ernstige infecties.

Partners