Geïntegreerde pc-gebaseerde besturingssystemen - advertorial

Technisch nieuws 15/10/2018 11:28:32

Beckhoff gooit de communicatie open met pc-gebaseerde besturingstechnologie voor de verticale procesindustrie. Hiermee kan de gebruiker omvattende oplossingen implementeren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Horizonverleggende innovaties bij Beckhoff

Digital Transformation met Dell Technologies

Miljoenen contactloze autosleutels eenvoudig te hacken

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

Nieuw PIC-fabricageproces pakt tekortkomingen aan

Mobiele apparaten koelen via toekomstvoorspelling

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Webinar Lock out Tag out

Pilz Webinar

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(2/4) Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

(30/3) VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De gebruiker kan deze ook dwars doorheen de verschillende gevarenzones (Zone 0/20) systemen integreren, die communiceren van de sensor tot de cloud. Met zijn TwinSAFE SC-technologie kunnen bovendien alle procesgegevens in een systeem ook voor de veiligheidstechnologie gebruikt worden.

De procesindustrie heeft nood aan toekomstbestendige automatiseringsoplossingen wil het bestand zijn tegen de markt- en kostendruk. In de visie van Beckhoff vergt dat een ‘holistische’ systeemconnectiviteit die de traditionele scheiding tussen discrete automatisering en procesautomatisering overbrugt. Zijn pc-gebaseerde besturingstechnologie biedt hiervoor de ideale basis.

Dankzij de pc-gebaseerde besturing zijn gedistribueerde systemen eenvoudig te verbinden. Die bieden dan tegelijk ook toegang tot de krachtige en efficiënte gecentraliseerde analyse- en procesbesturingsmogelijkheden. Het Beckhoff-automatiseringssysteem is ook prima geschikt om Industrie 4.0 en Internet-of-Things in productieomgevingen te implementeren.

De gebruiker profiteert over de gehele lijn, zowel van de horizontale integratie, die veilige connecties tot buiten het eigen bedrijf legt, als van de verticale integratie van alle aangesloten productiesystemen. En dat met één consistente engineering gedurende de volledige levensduur van de apparatuur.

Deze aanpak van Beckhoff maakt ook barrièrevrije besturingsoplossingen mogelijk van explosiegevaarlijke zones (Zone 0/20) tot en met de cloud. Naast de standaard automatiseringscomponenten, is er een breed portfolio van producten beschikbaar voor gebruik in gevarenzones.

Deze omvatten:

  • Multi-touch bedieningspanelen en paneel-pc's van de CPX-serie voor gebruik in Zone 2 / 22,
  • TwinCAT als het softwareplatform met speciale interfaces en bibliotheken voor procestechnologie, cloudcommunicatie via TwinCAT IoT en cyclus-synchrone data-analyse via TwinCAT Analytics,
  • ELX-serie EtherCAT-terminals met intrinsiek veilige in- en uitgangen voor de directe aansluiting van veldapparatuur in Ex Zones 0/20, 1/21 en 2/22 (zonder afzonderlijke tussentijdse barrières),
  • ELX-serie EtherCAT-terminals met extra TwinSAFE SC-technologie (Single Channel). Deze uiterst compacte I/O-terminals zijn bedoeld voor gevaarlijke omgevingen die zowel intrinsiek veilige signaaloverdracht als functionele veiligheidsvoorzieningen vereisen. Ze zijn ATEX- en IECEx-gecertificeerd en maken een directe aansluiting van intrinsiek veilige veldapparatuur voor Zone 0/20 mogelijk.

Met de nieuwe terminalontwerpen, uitgebreid met TwinSAFE SC-technologie, kan een veiligheidsniveau gehaald worden dat gelijk is aan PL d / Cat. 3 volgens EN ISO 13849-1 of SIL 2 volgens EN 62061.

TwinSAFE SC-technologie: alle procesgegevens bruikbaar voor de veiligheid
Met behulp van de TwinSAFE SC-technologie is het mogelijk om standaardsignalen te gebruiken voor veiligheidsgerelateerde taken in elk netwerk- of veldbussysteem. Hoe gaat het in zijn werk ? De gegevens van een TwinSAFE SC-terminal worden naar de TwinSAFE Logic gestuurd, waar ze een op veiligheid gerichte meerkanaalsverwerking ondergaan. Gegevens van verschillende bronnen worden geanalyseerd, op plausibiliteit gecontroleerd en onderworpen aan een "stemproces". Dit gebeurt met behulp van gecertificeerde functieblokken zoals Scale, Compare/Voting (1oo2, 2oo3, 3oo5), Limit, enz. Voor de veiligheid moet ten minste één van de gegevensbronnen een TwinSAFE SC-component zijn.

Kortom, met de TwinSAFE SC-technologie kunnen dus alle procesgegevens in een systeem ook voor de veiligheidstechnologie gebruikt worden. <<

www.beckhoff.be

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Crisisplatform voor operationele continuïteit kritische gebouwen/organisaties

Studiebureau Arcadis, softwareleverancier Spacewell, innovatie­partner Made en communicatie­partner Social Seeder lanceerden samen het online platform www.B2Building.help.

Maakindustrie aan de slag met gezichtsmaskers voor zorgsector

Makerspace@PXL-UHasselt print in hoog tempo onderdelen voor gezichtsmaskers voor zorgcentra in Limburg. Delplex ontwikkelde een nieuw type beschermmasker, dat snel op de markt komt.

Geo-engineering: leven met CO2-uitstoot

CO2-emissies zijn een nevenverschijnsel van onze koolstofmaatschappij. Jaarlijks gaat 40 à 50 miljard (of giga-)ton de lucht in. Dat heeft klimaatgevolgen. Daarom moet dit naar beneden.

Elektrische voertuigen veiliger met nieuwe BYD bladbatterij

BYD heeft vandaag de lancering van de bladbatterij aangekondigd, een ontwikkeling die de bezorgdheid over de veiligheid van batterijen in elektrische voertuigen moet verminderen.

VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

Ingenieur Albert De Beir en het Robotica-team aan de VUB Brubotics hebben een noodmasker ontwikkeld, dat het verplegend personeel in ziekenhuizen in de strijd tegen corona kan helpen

Duitse elektrische vliegtuigtaxi krijgt ademruimte (+video)

Lilium, dat in München een elektrisch vliegtuig ontwikkelt dat verticaal start en landt, haalt bij bestaande investeerders meer dan 240 miljoen dollar (zo’n 217 miljoen euro) op.

65 nieuwe start-ups voor Start it @KBC na digitale pitch

Ondanks het coronavirus dat massaal bedrijven lam legt, kwamen toch bijna 200 start-ups hun idee digitaal pitchen. Dit is een absoluut record voor de grootste accelerator van het land.

Grégoire de Pierpont, CEO van Enerdeal: ”Solar as a service” - topingenieur

Enerdeal besliste na de crisis in 2013 zijn activiteiten open te trekken van ontwikkelen en bouwen van PV-systemen, naar financiering, operating & maintenance… om ‘solar as a service’ te bre

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners