Jan De Nul haalt grote Ecuadoraanse opdracht binnen

Jan De Nul gaat het 95 km lange toegangskanaal tot de haven van Quayaquil in Ecuador baggeren en onderhouden. Hierdoor wordt de haven concurrentiëler in Latijns-Amerika.

Trefwoorden: #baggeren, #contract, #Ecuador, #Jan De Nul, #Latijns-Amerika, #verdieping

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Voor dit contract moet het bestaande toegangskanaal van 9,6 meter diep verder uitgediept worden. Voortaan zullen schepen de haven moeten kunnen in varen bij hoogwater en met een diepgang van 12,5 meter.

Jan De Nul zal voor deze baggerwerken drie sleephopperzuigers en een cutterzuiger mobiliseren. In de maritieme toegang tot het havenkanaal, lokaal bekend als ‘Los Goles’, worden ook de rotsformaties op de zeebodem verwijderd met behulp van een zelfvarende cutterzuiger.

Verder zal het bedrijf binnen dit contract instaan voor het opzetten van een state-of-the-art VTS-systeem (verkeerscontrole- en tolheffing) alsook voor het baggeren van het scheepvaartkanaal in de Guayas-rivier.

De verdiepingsbaggerwerken zullen naar verwachting binnen het jaar afgerond worden. Nadien gaat de concessie van 25 jaar exploitatie en onderhoud in voege.

De kosten voor de verdiepings- en onderhoudsbaggerwerken worden gefinancierd door Jan De Nul Group zelf en zullen via tolheffing gerecupereerd worden.