Taiwan: gereedschapsmachines zijn een ‘crazy business’

In aanloop naar de internationale TMTS-gereedschapsmachine-beurs, van 7 tot 11 november in Taichung (Taiwan), bezochten we een handvol machinebouwers in de industriële cluster van Taichung.

Trefwoorden: #gereedschapsmachine, #Taichung, #Taiwan, #TMTS

Lees verder

Magazine

( Foto: LDS )

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Taiwan is de zevende grootste producent van gereedschapsmachines ter wereld. 79% van deze productie wordt uitgevoerd. Taiwan is wereldwijd de vijfde grootste exporteur van dergelijke machines. De producenten bouwen er op hun prijs-/kwaliteitsvoordeel.

Sommigen mikken resoluut op de high-end om weg te komen uit dalende prijsspiralen. Heerste er anderhalf jaar geleden nog enige onzekerheid over wat men in Europa precies bedoelde met Industry 4.0 en IoT, dan gooiden de meeste bedrijven die we bezochten zich resoluut in de strijd en pakken ze nu ook uit, niet alleen met de lingo maar ook met de technologie. Het gaat ze voor de wind maar met de groeiende bestellingen verlengen ook de leveringstermijnen, blijven toeleveranciers achter en moet men in nieuwe markten service gaan garanderen.

Luchtvaart en automotive troef
“In de toekomst zien we grote opportuniteiten in de lucht- en ruimtevaart en in automotive waar we naast klassieke producenten heel wat nieuwe gezichten zien”, zei Brad Wang, marketing director bij Chmer, wereldwijd de vijfde grootste producent van EDM (Electronic Discharge Machining) of vonkerosiemachines, die zijn nieuwe RV-Series lineaire draadvonkmachines, zoals de RV853L-draadvonker voor de luchtvaart, zal showen op de beurs. Maar ook zijn IoT-software, die productiedata via een nieuwe iBox naar het internet stuurt, en uit de doeken doet hoe met de Chmer Intelligent Production System de productieplanning te managen.

Op het scherm krijgt de manager een directe inkijk in de fabriek om op meerdere niveaus in te zoomen (de tijd om de job af te werken, snelheden, watertemperatuur, historieken,…) in grafieken. De helft van zijn omzet vindt Chmer in het buitenland met vier productgroepen: CNC-vonkboren, -draadsnijden, -stempelsnijders en hogesnelheidsverspanen. Chmer, dat 313 medewerkers telt in Taiwan, heeft in Taichung vijf fabrieken (controllers, onderdelen,… assemblage) die jaarlijks meer dan duizend machines bouwen. Zo’n 15% van de omzet maakt het in Indië.

“Daar schuiven producenten naar high-end machines én de Europese concurrentie.” Dat countert het bedrijf met een breed aanbod, van instap- tot high-level machines. Vroeger was Chmer OEM-producent voor Agie Charmilles tot die zelf ging produceren en de samenwerking uiteenviel. Vandaag doet het bedrijf het niet zo goed in Europa. “Een 50 à 60 machines per jaar. We hopen ons cijfer in Europa te verdubbelen o.a. met het opzetten van een ‘service tour’ die drie maal per jaar langs de klanten trekt.”

APEC (Asia Pacific Elite Corp) maakt al zo’n 60% van de omzet in de luchtvaart en automotive/mallenbouw. Hogesnelheidsverspanen van aluminium en titanium voor motoronderdelen, romp- en vleugelstructuren. Met ‘grote’ machines waarvan het gereedschap snel gewisseld kan worden. Zijn MC18/200 Dual is bijvoorbeeld 18m lang. De vijfassige spindel loopt tegen 30.000 tpm en 40m/min langs de x-as. Men wijst op de risico’s die je als machinefabrikant in deze sector loopt. Zo moet de uiteindelijke klant de machine certificeren.

Competitief voordeel? “We hebben een zeer breed aanbod en zijn 60% goedkoper dan gelijkwaardige Europese machines.”

Niet het virtuele model maar de machine zelf. Dus eerst bouwen en dan afwachten of de certificatie volgt… Naast een 20-tal machinetypes voor de luchtvaart zijn er ook machines die composieten, zoals de G3020, en mallen voor automotive bewerken. Competitief voordeel? “We hebben een zeer breed aanbod en zijn 60% goedkoper dan gelijkwaardige Europese machines.” Tegelijk kan het nauwkeuriger, de werktijd korter, de kop sneller gewisseld,… APEC ontwikkelde verwisselbare 2-assige koppen.

Het hele Industry 4.0-verhaal neemt het in één beweging mee: gereedschap- en werkstukbeheer, productiebeheer, Tongtai Line Management op tablet. Het bedrijf, dat 110 mensen telt, maakt sinds 2005 deel uit van de Tongtai Group, die naast Tongtai ook Honor, Quick-Tech, het Franse PCI-SCEMM en sinds 2015 het Oostenrijkse Anger Machining telt. Het mikt op hoogproductieve machines, de top van de markt. Daarbij kiest het voor Heidenhain en Siemens controllers. Fanuc vindt het té gesloten. “Goedkeuringen vertragen het businessproces waardoor je opportuniteiten mist.” Europa is goed voor 5 à 10% van de omzet. Omdat sommige onderdelen negen maanden op zich laten wachten, doet het bedrijf steeds meer zelf.

Meer zelf doen
Hartford gaat er prat op 95% van (alle onderdelen van) zijn machines in huis te produceren. “Jaren geleden probeerden we de controllers van onze leveranciers nauwkeuriger te krijgen maar dat lukte niet. We produceren nu onze eigen controllers”, aldus Daniel Lu, Assistant General Manager marketing bij Hartford.

Zijn Hartrol Plus controllers komen in versies voor de mallenbouw en de maakindustrie. Ze trekken de nauwkeurigheid op o.a. met thermocompensatiestrategieën. Controllers kunnen vlot 30% van de waarde van een machine uitmaken. Eerder pakte het bedrijf uit met zijn Hartford i-Factory Solution (Monitor, Plan, Predict, Analysis en Connect) waarmee het management in realtime de fabriek visualiseert, de planning stroomlijnt en daarmee een efficiënter gebruik van de machines mogelijk maakt die rekening houdt met de status van machines en onderdelen, problemen sneller aanpakt en de productiviteit opdrijft. Het pakt uit met 5-assige bewerkingscentra (5A-65E) en een 5-asser op brug (AERO). Zijn nieuwe Robocell voedt en ontlaadt één of meerdere machines.

Crazy business
Chevalier (Falcon Group) buigt zich over slijp-, frees-, draai- en andere bewerkingscentra. De meeste spindels bouwt het zelf maar voor lineaire golfgeleiders is het afhankelijk van toeleveranciers. Die leveringstermijnen liepen in mei uit tot acht maanden. De business is goed en er worden dus grote hoeveelheden op stock genomen.

“Maar ‘machine tools is a crazy business’”, zei sales coördinator Brian Chen. Voorraden aanleggen voor twee jaar ver is een oncomfortabele spagaat… De fabriek heeft een productiecapaciteit van 60 machines per maand maar gezien de beperkte toelevering kan het op dit ogenblik maar 40 stuks afwerken. Het gaat vooral om lineaire geleiders die het in Taiwan zelf maar ook in Japan, Duitsland en Zwitserland sourcet. Die toeleveranciers leveren naar verluidt eerder aan de halfgeleiderindustrie die ‘boomt’. Omdat Fanuc en Siemens hen te weinig vrijheid zouden bieden, ontwikkelde Chevalier eigen controllers die al op 15 tot 20% van zijn machines komen.

Iedereen student
Bij Quaser Machine Tools, dat in Taichung jaarlijks zo’n 700 verticale en horizontale bewerkingscenters bouwt, vormen vijfassers zo’n 20% van de productie. Aanvankelijk, in 1991, ging de hele productie richting Europa, vandaag nog 60%.

Het bedrijf produceert onder eigen merk maar is ook actief in de OEM-business. De klemtoon op managementsoftware vergt een veelvoud van sensoren om data om te zetten in informatie. Quaser legt een eigen ‘bladzijde’ op de schermen van Fanuc of Siemens met bijvoorbeeld een beeld van het te produceren stuk of onderdeel. Quaser bouwde met de MF400 Cell een automatiseringssysteem waarmee ateliers gemengde producties aankunnen en ’s nachts onbemand kunnen werken.

Het iDirect production line monitoring system is al twee jaar actief in YCM’s eigen Taichung-fabriek.

YCM (Yeong Chin Machinery) bouwt jaarlijks een 2.000 CNC (verticale en horizontale) metaalbewerkingsmachines en is verticaal geïntegreerd. Het heeft een eigen gieterij, bouwt zijn eigen spindels en softwares, zoals de iPros MX software en zijn iDirect production line monitoring system (zijn IoT-platform) dat twee jaar actief is in de eigen fabriek. YCM gaat er prat op met 160 ingenieurs op 800 medewerkers, het grootste O&O-center in Taiwan te runnen. “Bij YCM kan iedereen leraar en iedereen student zijn.”

“We zijn grote hoeveelheden gewoon en moeten een nieuw systeem bedenken om kleine hoeveelheden met onze hoge nauwkeurigheid te kunnen leveren”, horen we bij Yinsh Precision Ind.Co.Ltd, dat maandelijks 350.000 stuks precisie veiligheids- en borgmoeren produceert. Het bedrijf dat zes fabrieken heeft in Taichung met samen 195 medewerkers, bouwt een ‘slimme’ fabriek die over twee jaar klaar moet zijn.


Door Luc De Smet