Start-up haalt 1 miljoen euro op voor toepassing AI op SEO

Start-up Verbolia uit Enghien, gespecialiseerd in SEO, heeft via fondsenwerving 1 miljoen euro opgehaald. Hiermee wil het bedrijf zijn ontwikkeling in België en Europa versnellen.

Trefwoorden: #fondsen, #fondsenwerving, #SaaS, #SEO, #SEO-as-a-service, #Verbolia, #zoekmachine

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Verbolia )

ENGINEERINGNET.BE - De fondsenwerving van de start-up werd succesrijk dank zij private partners en de oprichters van de start-up. Daarnaast werden ook twee andere beleggingsorganismen (Wap Invest en W.in.g) ingeschakeld.

Verbolia vereenvoudigt en automatiseert SEO (= manier om positie in zoekmachines te optimaliseren). In tegenstelling tot traditionele SEO-agentschappen en hulpmiddelen heeft deze onderneming een oplossing bedacht die een reeks technologieën gebruikt die worden ondersteund door Artificial Intelligence (AI).

De oplossing die SEO-as-a-Service genoemd werd, gebruikt bestaande en gearchiveerde inhoud om voldoende verkeer naar een website te trekken en dienovereenkomstig te converteren. Deze technologie is het resultaat van zeven jaar onderzoek en ontwikkeling op het gebied van AI en SEO.

Pierre-Olivier Danhaive, CEO van Verbolia: "Onze oplossing kan, in slechts enkele weken, de SEO van een website een boost geven met behulp van een AI-technologie."

Dit systeem is verantwoordelijk voor het automatisch genereren en optimaliseren van webpagina's en het continu volgen van de updates van de zoekmachines, zonder menselijke tussenkomst.


Bekijk een animatiefilmpje :