ENGIE Electrabel doet beroep op crowdlending voor energie­transitie

ENGIE Electrabel geeft burgers de mogelijkheid om te investeren in windenergie, een van de hoekstenen van de energie­transitie, via een redelijk nieuw systeem van crowdlending.

Trefwoorden: #burgerparticipatie, #crowdlending, #ENGIE Electrabel, #groene energie, #investeren, #investeringsplatform, #Spreds, #windenergie, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE Electrabel - Spreds )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds de oprichting van de coöperatieve Electrabel CoGreen in 2013 hebben al meer dan 2.000 buurtbewoners geïnvesteerd in een windmolenpark gelegen in hun gemeente, goed voor een totaalbedrag van 4 miljoen euro.

Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux: "Innovatie en burgerparticipatie geven de toekomst van windenergie vorm. Met dit crowdlending project zetten we in op beide vlakken.”

Nu gaat het bedrijf (met 645 MW geïnstalleerde capaciteit) nog een stapje verder in de vorm van ‘crowdlending’. Deze vorm van burgerparticipatie biedt alle particulieren de mogelijkheid om te investeren in windenergie via een lening.

Burgers kunnen een bedrag van 1.000, 2.000 of 3.000 euro investeren in hun Belgische windenergieprojecten, met een verwacht jaarlijks brutorendement van 5% gedurende maximum 5 jaar. In een eerste fase is het totaal te investeren bedrag 1 miljoen euro.

Voor dit project wordt een beroep gedaan op het digitale investeringsplatform van Spreds. Deze laatste zorgt voor een transparant aanvraagproces, snelle verrichtingen en een snelle terbeschikkingstelling van het kapitaal.