essenscia opgetogen over investering Borealis

Sectorfederatie essenscia denkt dat de keuze voor Vlaanderen een hefboom kan vormen om de komende jaren nog meer investeringen aan te trekken die de chemie-industrie versterken.

Trefwoorden: #Borialis, #chemie, #chemiesector, #essenscia, #Frank Beckx, #investeringen, #Nippon Shokubai

Lees verder

Nieuws

( Foto: esscencia )

ENGINEERINGNET.BE - Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences: “Dit is een investering op wereldschaal, die de internationale attractiviteit van de chemiesector in ons land vergroot. Het gaat om een strategische beslissing op lange termijn die aantoont dat de chemie-industrie in Vlaanderen en België heel wat troeven heeft en steeds meer de voortrekker is van de chemiesector in Europa.”

“Dit is ook een bewijs dat het begin dit jaar opgerichte ‘Welcome Team for the Chemical Sector’ resultaten boekt. Dit initiatief van Flanders Investment & Trade (FIT) en essenscia vlaanderen – met experten van Catalisti, PMV, VITO en VLAIO – maakt buitenlandse investeerders snel wegwijs in de sterktes van onze chemiesector.”

De chemiesector in Vlaanderen is de voorbije jaren uitgegroeid tot een krachtige magneet voor buitenlandse investeringen. Sinds 2010 trok de sector zowat 300 investeringsprojecten aan, goed voor een totaal investeringsbedrag van bijna 7 miljard euro.

Eerder deze week voltooide het Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai een forse investering van 350 miljoen euro in Zwijndrecht en ook INEOS overweegt het Antwerpse havengebied als locatie voor een grootschalig investeringsproject.

Borealis geeft bovendien zelf aan dat de nieuwe installatie in Kallo mogelijk tot extra investeringen leidt in de andere productievestigingen van het bedrijf in Zwijndrecht en Beringen.

Beckx: “Dat Borealis voor Vlaanderen kiest is bijzonder positief, maar moet ons ook motiveren om hard te blijven werken aan de industriële aantrekkingskracht van onze regio.”

“Dat betekent werk maken van een vlotte mobiliteit en performante logistieke infrastructuur, voluit inzetten op het opleiden en aantrekken van technisch en wetenschappelijk talent en zorgen voor een attractief investeringsklimaat met loon- en energiekosten op het niveau van de buurlanden.”