Uitdaging voor studenten: ontwikkel meest innovatieve IT-concept

Atos gaat op zoek naar innovatieve IT-concepten op het gebied van machine learning en duurzaamheid en roept studenten wereldwijd op om mee te doen aan de IT Challenge 2019.

Trefwoorden: #Atos, #Atos IT Challenge, #IT, #IT concept, #machine learning

Lees verder

Techniek

( Foto: Atos )

ENGINEERINGNET.BE - Deze IT Challenge heeft tot doel de ontwikkeling van innovatieve concepten door nieuwe generaties IT-professionals te stimuleren. Tijdens de wedstrijd kunnen ideeën getest worden om deze te vermarkten. Het beste team wint 10.000 euro.

Machine Learning is een vorm van kunstmatige intelligentie die gebruikmaakt van statistische technieken om computers het vermogen te geven om te ‘leren’. Het is een baanbrekende technologie die al in veel vakgebieden wordt toegepast, waaronder video en serious gaming, medische diagnostiek, fraudebestrijding, zelfsturende voertuigen en beveiliging.

Naast de grote voordelen die machine learning biedt, wordt ook vaak gewezen op de risico’s en bedreigingen die het met zich zou meebrengen. Hierdoor neemt de roep om regelgeving toe om te voorkomen dat we de grip op deze nieuwe technologie kwijtraken.

Atos beschouwt machine learning als een interessant vakgebied waarvan zij de mogelijkheden graag tijdens deze IT Challenge wil laten onderzoeken, in het bijzonder als het gaat om toepassingen die zijn gericht op duurzaamheid.

Hierbij is zij vooral op zoek naar innovatieve concepten waarin het verbruik van natuurlijke hulpbronnen, de toewijzing van investeringen en de ontwikkeling van nieuwe technologische toepassingen goed op elkaar zijn afgestemd.

Uit alle inzendingen worden de beste vijftien concepten geselecteerd. De winnaar van de wedstrijd wordt in juli 2019 in Parijs bekendgemaakt.