AWV schakelt Arcadis in voor advies rond tunnelbeheer

Het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft Arcadis aangesteld voor advies en ondersteuning in verband met het moderniseren van de aanpak van tunnelbeheer en -renovatie.

Trefwoorden: #advies, #adviesbureau, #Agentschap Wegen en Verkeer, #Arcadis, #AWV, #beheer, #BIM, #renovatie, #tunnel, #tunnelbeheer

Lees verder

Techniek

( Foto: Arcadis )

ENGINEERINGNET.BE - Het AWV van de Vlaamse overheid is verantwoordelijk voor het beheer van alle grote voertuigtunnels in Vlaanderen, waaronder verschillende tunnels op het trans-Europese wegennet.

De komende jaren wil het agentschap sterk inzetten op de renovatie en het slimmer beheren van haar tunnelpatrimonium door het gebruik van de nieuwste digitale tools. Voor de ondersteuning bij deze opdracht doet het agentschap beroep op de knowhow van studiebureau Arcadis.

De opdracht (ter waarde van ongeveer 6,3 miljoen euro) gaat om advies rond instandhouding en omvat onder meer onderzoek, controle, opmaak van veiligheids- en renovatiedossiers en building information modelling (BIM) van de tunnels in het Vlaamse Gewest.

De digitalisering van alle tunnelplannen in een intelligent en dynamisch 3D-model (BIM) moet toelaten om renovaties tot in de puntjes voor te bereiden en onderhoud slimmer te organiseren volgens de meest actuele principes van assetmanagement.