Dredging International en Van Oord halen Pools contract binnen

Dredging International en het Nederlandse Van Oord hebben een contract ter waarde van 313 miljoen euro binnengehaald voor de modernisering van de Świnoujście - Szczecin-vaargeul in Polen.

Trefwoorden: #baggeren, #contract, #DEME, #Dredging International, #Polen, #uitdiepen, #Van Oord, #Świnoujście - Szczecin-vaargeul

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - De investering van het Poolse Maritime Office in Szczecin zal de toegang tot de zeehaven van Szczecin verbeteren en de capaciteit van de havens verhogen om het groeiende cargo volume te behandelen.

Het project is een design- en buildcontract voor het uitdiepen en verbreden van de vaargeul over een traject van ongeveer 62 km van -10,5 tot -12,5 m. Het gebaggerde materiaal wordt gebruikt voor de aanleg van twee kunstmatige eilanden in de lagune van Szczecin.

De werken omvatten ook het versterken van de hellingen en kaaimuren langs het kanaal en het verplaatsen van kabels en navigatiehulpmiddelen. Bescherming van het milieu en de samenwerking met alle stakeholders zijn belangrijke elementen bij de uitvoering van het project.

De werken gaan eind 2018 van start en zullen naar verwachting 42 maanden in beslag nemen. Het contract heeft een waarde van ongeveer 313 miljoen euro en wordt medegefinancierd door de Europese Unie.


Dredging International is een dochteronderneming uit de DEME-groep.