Pyroguard levert brandwerend glas voor Estación AVE Granada - techniek

Technisch nieuws 25/09/2018 14:22:29

Het innovatief toepassen van natuurlijk licht en modern design werd door Pyroguard, specialist in brandwerend glas, in de praktijk gebracht bij de renovatie van het Estación AVE Granada.

Lees hieronder verder   
Verwant

Internationale oefening moet toezicht op nucleaire ontwapening verbeteren

Follow-upinspectie Doel 3 geeft groen licht voor heropstart

BOSEC-certificaat voor branddetectie met intelligente camera

SPIE vernieuwt veiligheids­installaties Brusselse metronet

Cegelec Fire Solutions test brandveiligheid ondergrondse parking

Pyroguard levert brandwerend glas voor Estación AVE Granada - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

eHealth interoperabiliteits-standaarden (HL7/IHE/DICOM)

Bluepoint - Brussel

woensdag 18 september 2019

Kwaliteitsmanagement - ISO 9001:2015

NBN - Brussel

donderdag 19 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Studiedag Energie-efficiëntie

Vlaams Parlement - Brussel

vrijdag 20 september 2019

Webinar: 7 innovatieve veiligheids­oplossingen

Pilz Webinar

vrijdag 20 september 2019

Keuze van de redactie

(11/9) Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën (+video)

(11/9) Nieuwe technologie voor filtratie van organische microverontreinigingen

(10/9) Werkgevers plannen personeelsuitbreiding in vierde kwartaal

(9/9) 2.640 zonnepanelen voor spaarbekkencentrale in Coo

(5/9) SAFIR-consortium test simultane dronevluchten in DronePort

(4/9) VINCI Energies heeft IZEN overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het Spaanse AVE-spoorwegsysteem is het langste hogesnelheidsspoorwegnet in Europa, met 3.100 km rails waarover passagiers in minder dan drie uur van Madrid naar Barcelona kunnen reizen. Dit uitgebreide, moderne spoorwegnet verbindt de meeste Spaanse steden en is, prioriteit van de Spaanse regering, onlangs op vele punten gerenoveerd en uitgebreid.

Een voorbeeld is het Estación AVE Granada, dat als onderdeel van deze renovatie compleet werd vernieuwd. Door de herontwikkeling van dit hoofdstation zal de omgeving, de spoorrails en het uiterlijk van het station compleet veranderen.

Estación AVE Granada’s eigentijds ontwerp vormt een visie op de toekomst van een verbonden Spanje. Om deze visie waar te maken en om een uitnodigend, licht en levendig station te realiseren, werd ervoor gekozen om natuurlijk daglicht door hoge glazen ramen te laten vallen.

Omdat het hier echter gaat om een openbare ruimte met jaarlijks duizenden reizigers, was veiligheid een topprioriteit bij de benodigde beglazing voor het station. In de door de klant - installatiebedrijf Taviart Carlet -omschreven specificatie werd vastgelegd dat het glas gedurende 30 minuten bescherming moest bieden tegen het binnendringen van vlammen, rook en giftige gassen (EW-classificatie) teneinde veilige evacuatie van passagiers mogelijk te maken.

Na intensief overleg met Taviart Carlet over het eisenpakket, ontwikkelde Pyroguard een speciale test, die werd uitgevoerd in-house in een testoven, teneinde te garanderen dat het brandwerende framesysteem aan de vereiste specificaties voldeed.

Pyroguard Integrity is een range gehard brandwerend glas, dat stabiel is en gedurende 30 minuten zorgt voor stralingsbeperking (met EW-classificatie). De technische constructie levert een lichtgewicht oplossing die uitzonderlijke lichtdoorval mogelijk maakt, resulterend in een lichte en luchtige openbare ruimte.

Als gevolg van de gemiddelde temperatuur van 24°C in Granada – die in de zomermaanden tot 32°C kan oplopen - was bovendien een UV-stabiele oplossing vereist, die Pyroguard Integrity Plus uitstekend biedt.

Het Estación AVE Granada is nu uitgerust met meer dan 230m2 Pyroguard Integrity Plus EW30 - in totaal 235 dubbelglas units- waarmee volledig wordt voldaan aan de specificaties. En door de toepassing naar dubbelglas binnen een stalen kozijnsysteem, kon onder andere de gewenste U-waarde gehaald worden en de akoestische classificatie worden verhoogd. << (foto: Pyrogard)

Voor meer informatie over
Pyroguard lntegrity Plus of andere Pyroguard producten:
www.pyroguard.eu

Pyroguard Netherlands B.V.
Stefan van Gerven
Luchthavenweg 81 Unit 125, NL-5657 EA Eindhoven
T. +31 (0)40 288 85 25 - stefan.vangerven@pyroguard.eu

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Essent neemt Limburgse zonnepanelenexpert Aralt over

Door de overname van Aralt gaat energieleverancier Essent zich nu ook op de markt van de zonnepanelen gooien. Het bedrijf evolueert zo nog meer van energie- naar dienstenleverancier.

Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën (+video)

Wetenschappers van de UAntwerpen, de TU Delft en de UHasselt hebben bacteriën ontdekt die leven op elektriciteit en stroom over lange afstanden door sterk geleidende kabels kunnen sturen.

Basisopleiding milieumanagementsystemen - ISO 14001:2015 - uitnodiging

ISO 14001 is de internationale norm voor het opzetten en certificeren van milieumanagement-systemen. Ga ermee aan de slag en garandeer dat de milieu-impact gemeten en verbeterd wordt.

EU-project voor bouwmaterialen op basis van schimmels

Bakstenen op basis van schimmels maakt bouwmateriaal duurzamer en zelfreparerend. Het Fungar-project ontvangt 2,85 miljoen euro vanuit Horizon 2020 om dit materiaal verder te ontwikkelen.

Nieuwe generatie Magnet Schulz GSCX vergrendelmagneten - techniek

De serie GSCX van Magnet Schultz, bij ons vertegen­woordigd door Rotero, is een nieuwe generatie vergrendel­magneten met beschermings­klasse IP40 en zijn bestand tegen hoge dwarskrachten.

CE markering voor interpretatie van longtest met Artificiële Intelligentie

ArtiQ behaalde deze CE markering voor ArtiQ.PFT, software op basis van artificiële intelligentie (AI) voor de automatische interpretatie van longfunctietesten om longziektes op te sporen.

Nieuwe technologie voor filtratie van organische microverontreinigingen

Nederlandse partners starten een groot project voor de ontwikkeling van een nieuwe technologie om organische microverontreinigingen, zoals medicijnresten, uit afvalwater te filteren.

Borealis investeert 1 miljard euro in nieuwe fabriek in Kallo

Onlangs werd in Kallo het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe propaan­dehydrogenatie­fabriek (PDH). Dit project zal ook enkele honderden voltijdse banen opleveren

Partners