Pyroguard levert brandwerend glas voor Estación AVE Granada - techniek

Technisch nieuws 25/09/2018 14:22:29

Het innovatief toepassen van natuurlijk licht en modern design werd door Pyroguard, specialist in brandwerend glas, in de praktijk gebracht bij de renovatie van het Estación AVE Granada.

Lees hieronder verder   
Verwant

SPIE vernieuwt veiligheids­installaties Brusselse metronet

Cegelec Fire Solutions test brandveiligheid ondergrondse parking

Pyroguard levert brandwerend glas voor Estación AVE Granada - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Rittal vakseminarie stroomverdeling

Lokeren

donderdag 20 juni 2019

Business Software Event 2019

Mikrocentrum, Veldhoven (NL)

donderdag 20 juni 2019

Aan de slag met de EPLAN-cloudoplossingen

Webinar

vrijdag 21 juni 2019

SENSOR+TEST 2019

Nuremberg (D)

van 25/06/2019 tot 27/06/2019

MindSphere: (R)evolution with the cloud

Webinar Siemens

dinsdag 25 juni 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Keuze van de redactie

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

(13/6) Machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

(13/6) 6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

(11/6) DHL Express investeert in distributiecentrum in Roeselare

(11/6) Acht EU-landen krijgen nieuwe supercomputers

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het Spaanse AVE-spoorwegsysteem is het langste hogesnelheidsspoorwegnet in Europa, met 3.100 km rails waarover passagiers in minder dan drie uur van Madrid naar Barcelona kunnen reizen. Dit uitgebreide, moderne spoorwegnet verbindt de meeste Spaanse steden en is, prioriteit van de Spaanse regering, onlangs op vele punten gerenoveerd en uitgebreid.

Een voorbeeld is het Estación AVE Granada, dat als onderdeel van deze renovatie compleet werd vernieuwd. Door de herontwikkeling van dit hoofdstation zal de omgeving, de spoorrails en het uiterlijk van het station compleet veranderen.

Estación AVE Granada’s eigentijds ontwerp vormt een visie op de toekomst van een verbonden Spanje. Om deze visie waar te maken en om een uitnodigend, licht en levendig station te realiseren, werd ervoor gekozen om natuurlijk daglicht door hoge glazen ramen te laten vallen.

Omdat het hier echter gaat om een openbare ruimte met jaarlijks duizenden reizigers, was veiligheid een topprioriteit bij de benodigde beglazing voor het station. In de door de klant - installatiebedrijf Taviart Carlet -omschreven specificatie werd vastgelegd dat het glas gedurende 30 minuten bescherming moest bieden tegen het binnendringen van vlammen, rook en giftige gassen (EW-classificatie) teneinde veilige evacuatie van passagiers mogelijk te maken.

Na intensief overleg met Taviart Carlet over het eisenpakket, ontwikkelde Pyroguard een speciale test, die werd uitgevoerd in-house in een testoven, teneinde te garanderen dat het brandwerende framesysteem aan de vereiste specificaties voldeed.

Pyroguard Integrity is een range gehard brandwerend glas, dat stabiel is en gedurende 30 minuten zorgt voor stralingsbeperking (met EW-classificatie). De technische constructie levert een lichtgewicht oplossing die uitzonderlijke lichtdoorval mogelijk maakt, resulterend in een lichte en luchtige openbare ruimte.

Als gevolg van de gemiddelde temperatuur van 24°C in Granada – die in de zomermaanden tot 32°C kan oplopen - was bovendien een UV-stabiele oplossing vereist, die Pyroguard Integrity Plus uitstekend biedt.

Het Estación AVE Granada is nu uitgerust met meer dan 230m2 Pyroguard Integrity Plus EW30 - in totaal 235 dubbelglas units- waarmee volledig wordt voldaan aan de specificaties. En door de toepassing naar dubbelglas binnen een stalen kozijnsysteem, kon onder andere de gewenste U-waarde gehaald worden en de akoestische classificatie worden verhoogd. << (foto: Pyrogard)

Voor meer informatie over
Pyroguard lntegrity Plus of andere Pyroguard producten:
www.pyroguard.eu

Pyroguard Netherlands B.V.
Stefan van Gerven
Luchthavenweg 81 Unit 125, NL-5657 EA Eindhoven
T. +31 (0)40 288 85 25 - stefan.vangerven@pyroguard.eu

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

essenscia PolyMatters vindt ban op kunststoffen geen goede zaak

De toepassing van de nieuwe Europese richtlijn over Single Use Plastics (SUP) moet zo gebeuren dat de federale en regionale overheden wetgeving en maatregelen maximaal op elkaar afstemmen.

Dassault Systèmes neemt Medidata Solutions over

Het Amerikaanse Medidata levert cloud-oplossingen voor de life sciences-industrie en had vorig jaar een omzet van 564 miljoen euro. Dassault Systèmes betaalt 5,1 miljard euro voor de overname.

Artificiële intelligentie: Vlaamse, Waalse en nationale initiatieven

Agoria wil met haar Artificial Intelligence Adoption Focus Group de adoptie van Artificiële Intelligentie bij lidbedrijven bevorderen en de Belgische AI-sector meer visibiliteit geven.

Kempische bedrijven investeren 3,8 miljoen euro in diepe geothermie

Drie gerenommeerde industriële families uit de Kempen met name Lauwers van Profel, Swerts van Soudal en Tormans hebben hebben HITA opgericht om diepe geothermie een kans te geven.

Machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

Deze applicatielabs openen: ‘Smart Assembly & Production’ en ‘Smart Production Organisation’ op UGent Campus Kortrijk en het Augmented & Virtual Reality Technlogielab van Howest in Kortrijk.

Siemens implementeert testen voor ’Connected en Automated Driving’

Streetwise, de real-world scenario database van TNO voor geautomatiseerd rijden, is vanaf heden te gebruiken in Siemens simulatieomgeving Simcenter Prescan.

Wereldprimeur: Jan De Nul stelt als eerste baggeraar CO2-reductie doelen op

Jaarlijks komt er 15% minder CO2 vrij bij onder­houds­bagger­werken in de kustjachthaven van Nieuwpoort. Tegen 2022 gaat het om 15% minder CO2 bij 80% van de Vlaamse onder­houds­bagger­contracten.

6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

Dit jaar wordt al voor de 18de keer de Leeuw van de Export uitgereikt door Flanders Investment & Trade (FIT). Na een eerste juryronde werden onlangs zes bedrijven genomineerd.

Flexibele Ethernet-kabels CC-Link IE Field certificaat

CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft haar flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 doorontwikkeld, voor het gebruik in kabelrupsen. De nieuwe kabels zijn nu getest door onafhankelijke instituten en verkregen het certificaat voor CC-Link IE protocollen.

Partners