DP World Antwerp kiest BT voor draadloze backbone-oplossing

BT heeft voor DP World Antwerp, één van Europa's drukste containerterminals, een innovatief, veilig en bestendig draadloos backbone-netwerk geïnstalleerd.

Trefwoorden: #backbone, #BT, #containerterminal, #DP Antwerp Gateway, #netwerk

Lees verder

Techniek

( Foto: BT )

ENGINEERINGNET.BE - Deze oplossing is een essentieel onderdeel van de digitale transformatie van de terminal van DP World, waar jaarlijks 2,5 miljoen containers, bijna 950 schepen en dagelijks 3.000 vrachtwagens worden verwerkt.

Het is ontworpen om een veilige en veerkrachtige verbinding te bieden niet enkel aan de 900 mensen die op Antwerp Gateway werken, maar ook aan de groeiende vraag naar aangesloten apparaten. Het helpt DP World Antwerp ook bij het analyseren en optimaliseren van processen en operaties, zoals de bewegingen van voertuigen rond de terminal.

Het bedrijf besliste om voor de oplossing van BT te kiezen na een evaluatie van een hele reeks technologieën. BT bewees eerst tijdens een proof-of-concept trial dat hun technologie voldoet aan de strenge eisen van de terminaloperaties, waarna de volledige implementatie volgde.

Het gaat hier om een flexibel draadloos backbone-meshnetwerk dat veiligheid, bestendigheid en hoge bandbreedte biedt. Het past zich flexibel aan aan de connectiviteit van bewegende voertuigen en voorkomt obstakels binnen een steeds veranderende omgeving, waaronder de aanwezigheid van containers of grote schepen.

Het systeem voldoet ook aan de radiofrequentie en industriële voorschriften voor het gebruik van draadloze communicatie op de locatie.