Pfizer investeert in nieuwe productie-eenheid in Puurs

Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan een geavanceerde vul- en verpakkingslijn voor een spuitje, dat het anticonceptiemiddel ‘DMPA’ (depot medroxyprogesterone acetate) bevat.

Trefwoorden: #Alexander De Croo, #anticonceptie, #investering, #ontwikkelingslanden, #Pfizer, #prikpil, #productie

Lees verder

Techniek

( Foto: Pfizer )

ENGINEERINGNET.BE - Dit anticonceptiemiddel (Prikpil) is goedgekeurd door overheidsinstanties in meer dan 50 landen, zowel in geïndustrialiseerde als in ontwikkelingslanden.

Pfizer werkt op internationaal niveau samen met de Bill & Melinda Gates Foundation en de Children's Investment Fund Foundation (CIFF). De prikpil is ook goedgekeurd voor zelfinjectie in meer dan 40 landen.

In de nieuwe eenheid zal uitsluitend de prikpil worden geproduceerd en verpakt. Het is een volgende stap om de toegang tot hedendaagse anticonceptiemiddelen in de armste landen ter wereld uit te breiden. Naar verwachting zal de productie eind 2020 starten.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo geeft vandaag het startsein voor de bouw van deze productie-eenheid.

De Croo: "Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er meer dan 200 miljoen vrouwen in ontwikkelingslanden die hun zwangerschap willen vertragen of voorkomen, maar die geen moderne anticonceptie gebruiken. De bouw van deze nieuwe eenheid is een belangrijke stap in de ondersteuning van het welzijn en de emancipatie van vrouwen in ontwikkelingslanden.”


ACHTERGROND
Pfizer heeft de voorbije 6 jaar 500 miljoen euro geïnvesteerd in zijn productie- en verpakkingssite in Puurs en heeft in die periode ruim 1.000 extra banen gecreëerd.