Coca-Cola investeert 13,7 miljoen euro in Antwerpse vestiging

Bedrijfsnieuws 3/09/2018 9:51:06

Er komt een tweede automatisch hoogbouwmagazijn bij van twaalf verdiepingen hoog, met een capaciteit van 9.400 extra paletten drankverpakkingen, wat gelijk is aan 360 geladen vrachtwagens.

Lees hieronder verder   
Verwant

FIT nomineert naar jaarlijkse gewoonte buitenlandse investeerders

Aldi bouwt duurzaamste Belgisch distributiecentrum

DHL Express bezorgt pakjes met de fiets

VIL wil logistieke hub in zorgsector uitbouwen

300 miljoen euro investerings­budget voor De Lijn

Start grootste project voor zware elektrische vrachtwagens in EU

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(17/1) Aldi bouwt duurzaamste Belgisch distributiecentrum

(16/1) INEOS gaat 3 miljard euro investeren in Antwerpse haven

(15/1) België blijft Europees leider op gebied van celtherapie

(14/1) Warmtenet krijgt slimme warmtecontrollers

(10/1) Magnetische steigerankers ontwikkeld voor slim en veilig onderhoud

(9/1) Nederlands-Vlaams initiatief voor hergebruik van aluminiumslib

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De productie- en distributievestiging van Coca-Cola European Partners in Antwerpen is een van de zeven vestigingen die het bedrijf in België heeft.

Jaarlijks wordt er 413 miljoen liter frisdrank geproduceerd, in zowel PET- als glasverpakkingen, goed voor 21.000 gestockeerde paletten in het hoogbouwmagazijn.

Die capaciteit wordt nu uitgebreid, om nog beter aan de wens van klanten te voldoen die op zoek zijn naar een gevarieerd drankenportfolio, geleverd op verschillende typen paletten. Het huidige automatische hoogmagazijn kon technisch enkel standaard paletten stockeren.

Daarnaast werd een aanzienlijk deel van de dranken tot nu toe bij externe partijen gestockeerd, wegens gebrek aan ruimte, wat nu niet meer nodig zal zijn. Dit zal naar schatting jaarlijks 50.000 km aan transport zal besparen en 43 ton CO2.

In januari 2019 starten de werken, met de bedoeling om ze af te ronden tegen maart 2020. De nieuwe financiële injectie van 13,7 miljoen euro komt bovenop een andere investering van 2,8 miljoen euro eind vorig jaar in dezelfde site, om half paletten te kunnen produceren en te leveren aan de detailhandel.

Guy Vansant, Directeur Logistiek in Antwerpen (foto): “Dat betekent in totaal een extra stockagehal voor ruim 30.000 paletten, die net als het bestaande hoogbouwmagazijn met een systeem zal werken die automatisch de producten met de kortste houdbaarheidsdatum uit het magazijn zal halen met automatische kranen."

"Op die manier kunnen we efficiënter en sneller leveren aan onze regionale klanten. Ook de ontvangsthal zal met een extra 1.500 m² worden uitgebreid en er komt een nieuwe luifel met losruimte voor drie extra vrachtwagens.”

Deze investeringen in Antwerpen zorgen ervoor dat de 400 werknemers de brede waaier aan producten die daar worden gebotteld efficiënter kunnen stockeren en leveren bij de klanten. << (Lydia Heida) (foto: Coca-Cola European Partners)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Pionier en gangmaker in expatland - artikel

15 jaar geleden was het expatgebeuren bij Bekaert Group vooral een zaak van HQ: Belgen werden uitgestuurd naar het buitenland. Vandaag is de mix aan nationaliteiten en bestemmingen totaal.

DHL Express bezorgt pakjes met de fiets

Na Antwerpen, is nu Gent aan de beurt om van pakjes te worden voorzien door de cubicycle. Dit is een elektrische cargofiets met speciale container, die tot 125 kilo goederen kan vervoeren.

INEOS gaat 3 miljard euro investeren in Antwerpse haven

INEOS heeft voor de haven van Antwerpen gekozen als locatie voor een mega-investering van 3 miljard euro, goed voor 400 nieuwe jobs. De investering zal gebeuren op de site in Lillo.

VIL wil logistieke hub in zorgsector uitbouwen

VIL lanceert het project ‘Zorghubs’ om de mogelijkheden te onderzoeken van een zorghub, waar logistieke activiteiten op een centrale locatie geconsolideerd en geoptimaliseerd worden.

Nieuw chemisch productieproces vermindert uitstoot kooldioxide

Scheikundige van de Nederlandse Universiteit Utrecht zet kobalt in als katalysator voor productie van chemicaliën uit aardgas, hetgeen tot bijna nul kooldioxide-uitstoot leidt.

5 goede redenen om Indumation 2019 te bezoeken - uitnodiging

Op 6, 7 en 8 februari komt Indumation.be 2019 er opnieuw aan in Kortrijk Xpo. Dit is dit de snelst groeiende vakbeurs voor de automatisering, digitalisering en optimalisering van de Benelux.

‘Lichtpistool’ meet stijfheid van bloedvaten

Imec,de Universiteit Gent, Medtronic en hun partners hebben een klinische haalbaarheidsstudie afgerond voor een prototype van een medisch toestel dat de stijfheid van bloedvaten kan meten.

Inschrijving tweede editie van acceleratieprogramma BEyond geopend

Initiatiefnemer Pulse Foundation zorgt ervoor dat in acceleratieprogramma BEyond ambitieuze tech scale-ups uit België ondersteuning krijgen van Belgische en internationale topondernemers.

Partners