imec.istart selecteert 10 nieuwe start-ups

Bedrijfsnieuws 30/08/2018 10:08:29

Imec selecteerde opnieuw tien veelbelovende tech start-ups om deel te nemen aan het imec.istart-ondernemersprogramma. Ze ontvangen uit dat programma een budget van 50.000 euro.

Lees hieronder verder   
Verwant

Farmaceutische sector blijft kloppend hart kenniseconomie

Start it @KBC, KBC en LRM bundelen hun krachten

Studentenproject Salivaid wint eerste Jong Voka Gen Z Award

Twee nieuwe Waalse bedrijven worden Factory of the Future

75 miljoen euro Vlaams geld voor nieuw technologiefonds

59 nieuwe start-ups vervoegen Start it @KBC

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Avondlezing Françoise Chombar (CEO Melexis)

VIA Don Bosco - Brussel

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Daarnaast krijgen de start-ups ook een jaar lang coaching, workshops, en diensten op maat van starters in hun specifieke sector. Dankzij deze ondersteuning kunnen ze gemakkelijker de stap zetten naar de markt.

Sven De Cleyn, programmamanager imec.istart uit: “Omdat we deze start-ups willen bijstaan met advies op maat en hen in contact willen brengen met een relevant netwerk voor hun specifieke sector, definieerden we verschillende marktdomeinen binnen het istartprogramma:

(1) Logistics, Mobility & Smart Cities; (2) eHealth; (3) Media, Telecom & Entertainment; (4) Space Technology; (5) FinTech, InsurTech & Cybersecurity en het recentere (6) Education & Learning, die elk geleid worden door een eigen innovatiemanager voor de beste ondersteuning-op-maat.”

De tien geselecteerde bedrijven maken zeer uiteenlopende toepassingen:

  1. On-Hertz maakt een app die een radiostudio volledig kan vervangen. Radiomakers worden zo heel mobiel en kunnen uitzenden vanop elke gewenste locatie.
  2. Shayp maakt IoT-technologie om waterlekken snel op te sporen en waterverbruik te visualiseren, voor bedrijven en gezinnen.
  3. Contento ondersteunt kmo’s met hun digitale marketing.
  4. DEO voorziet een digitaal platform voor dagklinieken zodat ze op een efficiëntere manier met hun patiënten kunnen omgaan.
  5. DiGiConsul stelt digitale tools ter beschikking van consulaten en ambassades, om zo hun beslissingsproces te verbeteren en een juiste en veilige documentenuitwisseling te garanderen.
  6. EPIC Blue ontwikkelt op basis van sensor fusion en machine learning een unieke lokalisatie technologie voor omgevingen waar geen GPS beschikbaar is.
  7. Helpilepsy maakt een platform dat patiënten en hun neurologen helpt om hun epilepsie in kaart te brengen en sneller de juiste behandeling te vinden.
  8. NowMax maakt een app die journalisten en televisieomroepen kunnen gebruiken om op een eenvoudige manier videogesprekken te doen met hoge beeldkwaliteit.
  9. SpacePal maakt een mobiele-cameratool om rioleringen en andere moeilijk bereikbare plaatsen te inspecteren en te inventariseren.
  10. Deliverect staat restauranthouders bij om de verschillende platformen voor thuislevering van maaltijden te integreren en overzichtelijk te maken.

Het imec.istart-programma is een van de meest succesvolle ondernemersprogramma’s wereldwijd. Dat werd begin dit jaar nog maar eens onderstreept toen het programma de vierde plaats behaalde in de UBI Global World Benchmark Study. << (Guy Leysen) (foto: imec)

Op de foto:
Dankzij de technologie van On-Hertz kon Radio2 een radio-uitzending verzorgen vanuit een luchtballon.


TIP
Startende ondernemers die deel willen uitmaken van imec.istart kunnen intekenen op één van de drie open calls die elk jaar georganiseerd worden. De volgende call staat open van 1 september tot 1 oktober.
Klik hier voor meer informatie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Vrouwelijke ingenieurs bezig aan een inhaaloperatie - artikel

Vrouw en ingenieur in één adem noemen, het is nog steeds niet evident. Slechts 20% ingenieurs, die in 2014 afstudeerden, is een vrouw. Slechts de helft oefent het beroep ook effectief uit.

Maak kennis met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld

Tijdens de Stoomtechniekdag (8 mei) kan men kennis maken met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld: Armstrong, BBC, Deconinck-Wanson, E-on, Merford, Spie, Spirax Sarco en Veolia.

AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

De EU-Japan Technology Transfer Helpdesk van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation lanceert samenwerking met Gentse start-up AcademicLabs voor realisatie R&D-intensieve organisaties

Botsende zwarte gaten spotten met Heisenbergs onzekerheid

Het beroemde onzekerheidsprincipe dat Werner Heisenberg, een quantumtheorie-pionier, ooit formuleerde wordt gebruikt om metingen van zwaarte­krachts­golf­detectoren nog nauwkeuriger te maken.

Energie-efficiëntere warmtenetten door slimme controller

Het H2020 STORM project werd onlangs afgesloten. Binnen dit project werd een innovatieve warmtenetwerk controller ontwikkeld, gebaseerd op zelflerende algoritmes en succesvol getest.

UZ Gent test exoskelet in operatiezaal

Het UZ Gent gebruikt als eerste Belgisch ziekenhuis een exoskelet in de zorg. Dit hulpmiddel werd door de werkgroep ergonomie ingevoerd bij de instrumentisten in het operatiecomplex.

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Uit een onderzoeksrapport van F-Secure blijkt dat energiebedrijven gebruik blijven maken van verouderde technologie. Dergelijke gebrekkige beveiligingsmechanismen spelen hackers in de kaart.

Lichtgevoelige schakelaar controleert bacteriën

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een door licht gecontroleerde schakelaar ingebouwd in een molecuul waarmee bacteriën informatie uitwisselen, voor de behandeling van ernstige infecties.

Partners