Unifly gaat nu ook in Amerika veilig droneverkeer ondersteunen

Bedrijfsnieuws 29/08/2018 12:27:37

De Northeast UAS Airspace Integration Research Alliance (NUAIR Alliance) en Griffiss International Airport, beiden uit Amerika, hebben een partnerschap aangekondigd met Unifly.

Lees hieronder verder   
Verwant

Drones uitschakelen: korte reactietijd maakt verschil - artikel

Virtual reality voor innovatieve gezondheidstoepassingen

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Vulniveau opvolgen met Industrial Internet of Things - techniek

Seeq breidt integratie en samenwerking met Siemens uit - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Avondlezing Françoise Chombar (CEO Melexis)

VIA Don Bosco - Brussel

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het partnerschap biedt verbeterde mogelijkheden voor het beheer van dronebeheer in de NY UAS testsite (New York), een UTM Corridor van 80 kilometer die er momenteel wordt aangelegd.

Unifly zal zijn softwareplatform inzetten en de tests voor droneverkeer te ondersteunen. Hierdoor wordt het mogelijk om te testen buiten het zichtveld van de dronepiloot (BVLOS) met als einddoel drones op een veilige manier te integreren in het luchtruim van de Verenigde Staten.

De softwaretoepassingen van dit bedrijf faciliteren droneverkeer in de lagere delen van het luchtruim. De software informeert dronegebruikers waar ze veilig en legaal kunnen vliegen en stellen autoriteiten en andere belanghebbenden in de luchtvaart in staat het verkeer te volgen en het luchtruim te beheren.

Het kan gebruikers op een gebruiksvriendelijke manier informeren over de vaak complexe regels en situaties. Het biedt ook validatie voor een bepaalde vlucht en locatie. Het systeem verwerkt de onderliggende regels en real-time informatie om de dronegebruiker een duidelijk antwoord te geven, en het kan officiële entiteiten informeren over vluchten en hen toestaan om actie te ondernemen indien nodig.

Marc Kegelaers, CEO van Unifly: "Deze samenwerking biedt een unieke kans om onze bewezen UTM-technologie en ervaring internationaal te delen. NUAIR is één van de meest ambitieuze Drone Corridors ter wereld: een groot stuk luchtruim waar alle types drones kunnen getest en gecertificeerd worden." << (Guy Leysen) (foto: Unifly)

Op de foto:
Generaal-majoor Marke F. Gibson (ret), chief executive officer van de NUAIR Alliance (links) en Marc Kegelaers, CEO van Unifly (rechts).

 Lees méér over:  drone  
Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Vrouwelijke ingenieurs bezig aan een inhaaloperatie - artikel

Vrouw en ingenieur in één adem noemen, het is nog steeds niet evident. Slechts 20% ingenieurs, die in 2014 afstudeerden, is een vrouw. Slechts de helft oefent het beroep ook effectief uit.

Maak kennis met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld

Tijdens de Stoomtechniekdag (8 mei) kan men kennis maken met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld: Armstrong, BBC, Deconinck-Wanson, E-on, Merford, Spie, Spirax Sarco en Veolia.

AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

De EU-Japan Technology Transfer Helpdesk van het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation lanceert samenwerking met Gentse start-up AcademicLabs voor realisatie R&D-intensieve organisaties

Botsende zwarte gaten spotten met Heisenbergs onzekerheid

Het beroemde onzekerheidsprincipe dat Werner Heisenberg, een quantumtheorie-pionier, ooit formuleerde wordt gebruikt om metingen van zwaarte­krachts­golf­detectoren nog nauwkeuriger te maken.

Energie-efficiëntere warmtenetten door slimme controller

Het H2020 STORM project werd onlangs afgesloten. Binnen dit project werd een innovatieve warmtenetwerk controller ontwikkeld, gebaseerd op zelflerende algoritmes en succesvol getest.

UZ Gent test exoskelet in operatiezaal

Het UZ Gent gebruikt als eerste Belgisch ziekenhuis een exoskelet in de zorg. Dit hulpmiddel werd door de werkgroep ergonomie ingevoerd bij de instrumentisten in het operatiecomplex.

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Uit een onderzoeksrapport van F-Secure blijkt dat energiebedrijven gebruik blijven maken van verouderde technologie. Dergelijke gebrekkige beveiligingsmechanismen spelen hackers in de kaart.

Lichtgevoelige schakelaar controleert bacteriën

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een door licht gecontroleerde schakelaar ingebouwd in een molecuul waarmee bacteriën informatie uitwisselen, voor de behandeling van ernstige infecties.

Partners