Mobiele apps en satellietdata helpen Afrikaanse boeren en herders

Economie 24/08/2018 9:40:12

Het Netherlands Space Office presenteert volgende week tijdens de Wereld Water Week-conferentie in Stockholm meerdere innovaties over het gebruik van satellietgegevens en mobiele telefoons.

Lees hieronder verder   
Verwant

EU versnelt de digitale transformatie van de Europese agrifood sector

Experimentele Food Pilot breidt aanzienlijk uit

Toekomst van de landbouw is Smart Farming - uitnodiging

Aanpassen vorming planten voor oogstrobot wordt mogelijk

Mobiele apps en satellietdata helpen Afrikaanse boeren en herders

Voedingsbedrijven investeren volop in Wallonië

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 20/09/2018 tot 22/11/2018

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(15/11) Infrabel test drone in strijd tegen kabeldiefstallen

(14/11) Angelique Van Ombergen wint Vlaamse PhD Cup 2018

(12/11) Winnaars European Social Innovation Competition 2018 bekend

(12/11) Polestar evalueert sterkte koolstofvezel

(7/11) Europees project voor ombouw van kolencentrale naar biomassa

(7/11) Snelle energieopslag in machine-aandrijvingen leidt tot lagere kosten

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de Wereld Water Week is er op 29 augustus het ‘African Spatial Delight’ event. Op deze bijeenkomst zien waterprofessionals hoe satellietinformatie miljoenen kleine boeren in Afrikaanse landen vooruit helpt.

Er staan onder meer twee applicaties in de schijnwerpers die zijn voortgekomen uit het programma 'Geodata for Agriculture and Water' van Netherlands Space Office (NSO), dat in totaal 23 projecten omvat.

Het project 'Sustainable Technology Adapation for Mali’s Pastoralists’ toont hoe nomaden in Mali hun veetrekroutes optimaliseren. Via een laagdrempelige inbelservice vernemen zo’n 60.000 herders waar voldoende goed voedsel en oppervlaktewater voor hun vee beschikbaar is en waar andere kuddes lopen. Ook ontvangen ze actuele marktprijzen van vee en veevoer.

Dit project draagt er toe bij dat er minder conflicten tussen herders en boeren zijn. Naar verwachting is eind 2018 de veesterfte met ruim 10% afgenomen ten opzichte van 2013, de productie met minstens 10% gestegen (vlees, melk) en de veeverkoop zeker 10% rendabeler.

In Kenia loopt het project ‘Crop Monitoring Service’, dat boeren helpt hun opbrengsten (koffie, mais, graan en/of suikerriet) te verhogen. Over drie jaar zullen 150.000 boeren de informatieservice gebruiken.

De boeren abonneren zich op een goedkope informatieservice die hen via SMS of een mobiele app data geeft over de actuele conditie van hun gewas, welk groeiprobleem zich (eventueel) voordoet en hoe dat aan te pakken.

Cruciaal is betrouwbare weerdata voor het bepalen van het juiste tijdstip van zaaien, wieden en oogsten. Veel boeren maken hiervan al gebruik en melden een betere gewasontwikkeling.

Ook wordt een applicatie van de FAO, de ‘Water Productivity open-access portal’ (WaPOR), gepresenteerd. De FAO en andere organisaties in Afrika, halen er (gratis) data voor het beoordelen van het waterverbruik in de landbouw.

De ontwikkeling van deze app is door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken gefinancierd. << (Lydia Heida) (infographic: g4aw.spaceoffice.nl)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Solar@Sea start eerste praktijktest voor offshore solar system

In de haven van Den Helder is een drijvend dunne-film solarsysteem te water gelaten, waarop de invloed van algengroei, vervuiling, zoutafzetting en weersinvloeden zal worden geanalyseerd.

TCS en ENGIE Laborelec beschermen nutsbedrijven tegen cyberaanvallen

Tata Consultancy Services (TCS), een internationale aanbieder van IT-diensten, consultancy en IT-oplossingen voor bedrijven, gaat samenwerken met onderzoekscentrum ENGIE Laborelec.

Vlaams Actieplan Asbestafbouw pakt 2,3 miljoen ton asbest aan

De Vlaamse regering heeft 27,2 miljoen euro vrijgemaakt voor 2018 en 2019 ten behoeve van asbestverwijdering in scholen, woningen en andere gebouwen, en asbestinzameling op recyclageparken.

CEBIT 2019: d!talk bespreekt de toekomst van digitale transformatie - uitnodiging

Topconferenties concentreren zich op de sleuteltechnologieën en gebruikersindustrieën. Een initiële groep sprekers heeft al bevestigd. De universiteit Hannover ontwikkelt het d!talk-design.

Onderzoek naar elektronen in 1,58 dimensies

Het is bekend dat elektronen zich heel anders gedragen in drie dimensies (kubus), twee dimensies (vlak) of één dimensie (draad), maar wat gebeurt er als elektronen in 1,58 dimensies leven?

Startup Hyperlane breekt internationaal door

De Hasseltse startup heeft een partnership gesloten met het Amerikaanse Pixel & Tonic (Craft CMS). Het bedrijf koos voor Hyperlane als een van hun drie geprefereerde hosting partners.

Uniflex UWT 2.2 buisoprolsysteem nu met regelbare snelheid - techniek

Uniflex, de fabrikant van felsmachines uit het Duitse Karben, heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan het al goed bekende gemotoriseerde buisoprolsysteem UWT 2.

1 op de 5 bedrijven vorig jaar slachtoffer van fraude

Uit een studie van het adviesbureau BDO België blijkt dat 20% van onze bedrijven vorig jaar te maken kreeg met fraudeurs. De schade bedroeg gemiddeld 150.000 euro per incident.

Kontron introduceert nieuwe ZINC CUBE SKD

De nieuwe ZINC CUBE SKD Embedded Server van Kontron is bij uitstek geschikt als compacte server voor industriële toepassingen dankzij zijn hoge prestaties, zijn grote geheugen en zijn robuuste ontwerp, dat een hoge weerstand biedt tegen schokken en trillingen. Hij is verkrijgbaar met krachtige Intel Xeon D-2100-processors. >>

Partners