• 09/08/2018

Seeq ontvangt 20 miljoen euro voor analytics IIoT groeistrategie

Altira Group bundelt krachten met Chevron Technology Ventures en next47 om samen met Seeq bredere oplossingen voor business inzicht op basis van productiedata te ontwikkelen.

Trefwoorden: #Altira Group, #Chevron Technology Ventures, #ICT, #IIoT, #Industrial Internet of Things, #investering, #kapitaal, #next47, #Seeq

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Seeq Corporation, koploper op het gebied van geavanceerde analysesoftware voor productie en het Industrial Internet of Things (IIoT), kondigde vandaag aan dat het $23M heeft verkregen aan series B financiering, onder leiding van de Altira Group met deelname van Chevron Technology Ventures, next47, het door Siemens opgerichte wereldwijde durfkapitaalbedrijf, Second Avenue Partners en andere bestaande investeerders. De financiering stelt Seeq in staat zijn ontwikkelings-, verkoop- en marketingmiddelen aanzienlijk uit te breiden en tevens haar aanwezigheid op internationale markten te vergroten.

"Seeq maakt gebruik van innovaties op het gebied van big data, machine learning en open-sourcetechnologieën, zodat productiemedewerkers van fabrieken, technici en managers nu binnen enkele minuten in plaats van dagen of weken inzicht in productiedata krijgen en kunnen delen," vertelt Steve Sliwa, CEO en medeoprichter van Seeq Corporation. "Onze samenwerking met de Altira Groep en andere investeerders maakt duidelijk dat er behoefte is aan een nieuw analytics aanbod voor industriële klanten.”

Seeq’s softwaretoepassingen, Seeq Workbench en Seeq Organizer stellen productiebedrijven in staat om snel inzichten te analyseren, voorspellen, delen en distribueren ter verbetering van de productieresultaten. Seeq draait op locatie, op Microsoft Azure of Amazon Web Services cloud platforms, of wordt gecombineerd ingezet op locatie en in de cloud.

Altira Group, met het hoofdkantoor in Denver, Colorado, heeft meer dan 20 jaar ervaring met het investeren in olie & gas software en technologie startups.

"Seeq zorgt voor een belangrijke verbetering bij de software voor klanten in procesindustrieën bij het versnellen van hun inzichten, acties en impact in hun productie en bedrijfsresultaten," aldus J.P. Bauman, directeur bij Altira Group. "We zijn blij dat we het voortouw kunnen nemen bij de inspanningen om Seeq verder te laten groeien.”

Altira investeert in Seeq via haar Fund VI partnerschap met meerdere Amerikaanse superonafhankelijke olie- en gasexploitanten, waaronder Devon Energy (DVN), Pioneer Natural Resources (PXD), Apache (APA) en EQT (EQT).

"Het vinden van de olie is niet het probleem; de uitdaging is om de olie op een economische manier te winnen en tegelijkertijd te anticiperen op minder beschikbare menselijke hulpbronnen", aldus Chris Cheatwood, Executive Vice President en CTO bij Pioneer Natural Resources. "Seeq stelt onze gekwalificeerde technici, KMO's en managers in staat om op effectievere wijze waarde uit onze data te halen en de operationele efficiency te verbeteren.”

Seeq’s kansen liggen in de omvangrijke en groeiende markten voor productie en IIoT analytics, met meerdere vectoren voor het creëren van bedrijfswaarde:

  • Kansen per industrie. Tot de huidige klanten van Seeq behoren olie & gas, chemie, farmaceutica, pulp & papier, energieopwekking, voeding & dranken, nutsvoorzieningen en discrete productie met oplossingen voor remote monitoring/predictieve analyse, in landen over de hele wereld, van India tot Australië, de VS en Europa.

  • Kansen per leverancier. Seeq werkt samen met een uitgebreide reeks leveranciers van procesautomatisering en werkt met systemen die worden aangeboden door OSIsoft, Emerson Automation Solutions, Inductive Automation, Honeywell, Rockwell Automation, AspenTech, Schneider Electric, GE, Siemens en andere.

  • Kansen per doelgroep. In 2018 breidde Seeq haar doelgroep van experts per discipline (bijvoorbeeld procesingenieurs) uit met teams die samenwerken aan projecten, managers die samen productierapporten en analyses in de fabriek delen en datawetenschappers die zich met data voor geavanceerde algoritmen bezighouden.

  • Kansen per applicatie. Klanten hebben toegang tot de applicaties van Seeq via elke moderne browser en kunnen de Seeq serverapplicatie uitvoeren op locatie, zowel op een cluster als in de cloud. Deze flexibiliteit maakt Seeq toepasbaar voor elk scenario, dus ook voor klanten die een cloud-migratietraject volgen.

"Zoals blijkt uit de presentaties van het ARC Industry Forum, maakt Seeq het zijn klanten makkelijker om informatie uit hun productiedata te halen en te delen," aldus Craig Resnick, Vice President, ARC Advisory Group. "Met Altira Group en de strategische investeerders next47 en Chevron Technology Ventures krijgt Seeq erkenning voor haar expertise om gebruikers te helpen bij het nemen van snellere en betere beslissingen in bedrijfsomgevingen.”

Seeq’s laatste release, R20, introduceert nieuwe functies die ondersteuning bieden voor de integratie van gestructureerde data uit SQL Server, MySQL en CSV bestanden, naast een eenvoudiger distributie van Seeq Workbench analyses onder medewerkers.


Ga naar seeq.com voor meer informatie over Seeq Workbench en connectiviteitsopties.

Seeq
1301 2nd Avenue, Ste. 2850
Seattle, WA 98101
Mike PURCELL
Phone: 44 (0) 7920 181498
mike.purcell@seeq.com

Over Seeq Corporation
Opgericht in 2013, publiceert Seeq softwareapplicaties voor productiebedrijven voor het snel vinden en delen van inzichten in data. Olie & gas, farmaceutica, speciale chemicaliën, nutsbedrijven, duurzame energie en tal van andere verticale industrieën vertrouwen op Seeq om hun productieresultaten te verbeteren, inclusief rendement, marges, kwaliteit en veiligheid. Seeq, met hoofdvestiging in Seattle, is een privaat virtueel bedrijf met werknemers in de Verenigde Staten en vertegenwoordigingen in Azië, Canada, Europa
en Zuid-Amerika.

Over Altira Group LLC
Altira Group LLC is een in Denver, Colorado gevestigd bedrijf dat nauw samenwerkt met ondernemers op het gebied van durfkapitaalfinanciering voor opkomende olie- en gastechnologiebedrijven. Altira focust op software, uitrusting en voorkeursservicebedrijven die meehelpen bij het aangaan van de steeds complexere digitale en operationele uitdagingen van de huidige olie- en gasindustrie. Sinds 1996 heeft Altira met partners meer dan $1B geïnvesteerd in meer dan 50 bedrijven. Bij de Fund VI-partners gaat het onder andere om een selecte groep superonafhankelijke Amerikaanse olie- en gasbedrijven die helpen de groei van Altira's portfoliobedrijven te versnellen in de rol van grote, snelgroeiende klanten. Het Altira team heeft meer dan een halve eeuw ervaring in het bouwen van succesvolle bedrijven in de olie- en gastechnologie. Ga naar www.altiragroup.com voor meer informatie.

Over Chevron Technology Ventures
Chevron Technology Ventures (CTV) streeft naar innovatieve bedrijfsoplossingen en extern ontwikkelde technologieën die de potentie hebben om Chevrons basale bedrijfsactiviteiten te verbeteren en die de implementatie en acceptatie binnen het bedrijf bevorderen. Sinds de oprichting in 1999 van dit fonds door een oliemaatschappij heeft CTV een breed scala aan ondernemingen en risicokapitaalfondsen ondersteund.

Over next47
next47 is een door Siemens opgericht internationaal durfkapitaalbedrijf dat investeert in en samenwerkt met ondernemers die groot denken en industriebepalende ondernemingen creëren. Met kantoren in Boston, Beijing, Londen, München, Parijs, Palo Alto en Stockholm, biedt next47 startups op ongeëvenaarde wijze toegang tot één van 's werelds grootste klantenportfolio's op het gebied van industrie, energie en infrastructuur, alsmede domein expertise in de revolutionaire technologieën die deze klanten beïnvloeden.

Over Second Avenue Partners
Second Avenue Partners (www.secondave.com) is een in Seattle gevestigde leverancier van management, strategie en kapitaal voor startende ondernemingen. Het bedrijf werd opgericht in 2000 en streeft naar sterke ondernemende teams, innovatieve concepten met disruptieve mogelijkheden en modellen die profiteren van de nieuwste technologieën. Second Avenue Partners was één van de eerste investeerders in bedrijven als Insitu, Modumetal en MarketLeader.



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.