Ook Desiro-vloot van NMBS lijdt onder extreme hitte

NMBS voert de volgende weken een technische aanpassing door op een groot deel van haar Desiro-motorstellen. Er werd vastgesteld dat door extreme hitte defecten kunnen optreden.

Trefwoorden: #condensator, #Desiro, #extreme hitte, #herstelling, #NMBS, #treinen, #ventilatie

Lees verder

Techniek

( Foto: By MPW57, CC BY 3.0 )

ENGINEERINGNET.BE - Door de extreme hitte van de afgelopen weken trad in bepaalde omstandigheden een defect op in een bepaald type condensator in een van de dakkoffers van de Desiro. Het defect leidde in drie gevallen tot gasophoping waardoor het dakkoffer openbarstte.

Als preventieve maatregel gaat men, in afwachting van de identificatie van de oorzaak, de gasproductie van de condensator proberen te vermijden. Deze maatregelen houden in dat stellen die niet in beweging zijn (en dus nauwelijks ventilatie hebben) slechts voor korte tijd onder spanning mogen staan.

Daarnaast worden de stellen de komende weken binnen geroepen in de werkplaatsen om de mogelijke gasophoping te vermijden. Dit gebeurt door het aanbrengen van een bijkomende ventilatie. De problemen worden in samenspraak met producent Siemens aangepakt.

Deze motorstellen worden telkens voor zeer korte tijd buiten dienst gesteld. Dat betekent dat deze op bepaalde lijnen gedurende een aantal weken door andere motorstellen zullen worden vervangen.