DKV test Europese overkoepelende tolbox (OBU)

Er werd gestart met de officiële veldtesten van de DKV Box Europe, de OBU voor Europa, met slechts één contract, één gelijkvormige afrekening en talrijke plannings- en analysemogelijkheden.

Trefwoorden: #DKV, #DKV Box Europe, #internationaal vervoer, #logistiek, #OBU, #tolbox, #vervoer

Lees verder

Techniek

( Foto: DKV )

ENGINEERINGNET.BE - In dit kader werden tien testboxen geleverd aan Vervoer Engelbosch in Tienen.

Dit wordt de eerste Belgische internationale vervoerder, die de boxen een drietal maand grondig zal testen vooraleer ze in november officieel op de markt komen.

Hierna ontvangt ook het Nederlands transportbedrijf Don Trucking tien boxen voor uitvoerige testen. In totaal zullen de komende weken duizenden testboxen worden uitgeleverd.

Bedoeling is om het hele proces van registratie over facturatie en uiteraard ook de nauwkeurigheid van de online verbinding uitgebreid in de markt te testen vooraleer de officiële levering in november van start gaat.

Deze OBU is in samenwerking met gerenommeerde partners zoals T-Systems en Daimler ontwikkeld en zo zou DKV een betrouwbare en branchegerichte oplossing klaar hebben voor het efficiënt afrekenen van tol in heel Europa. Die box beantwoordt aan de technische vereisten van alle EU-landen en is dus 100% EETS compliant.

Als eerste wordt de Belgische tol verrekend en de Duitse tol wordt begin 2019 geïntegreerd, waarna Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal het voorbeeld zullen volgen. Kort daarna worden ook Italië en de Öresund en Storebaelt bruggen in Scandinavië geactiveerd.

Nieuwe landen kunnen simpelweg ‘over the air’ worden geactiveerd wat het gebruiksgemak andermaal benadrukt.