Hot topic op Valve World Expo 2018: gasopslag-installaties

Economie 7/08/2018 9:40:22

Omdat hernieuwbare energie steeds meer aan belang wind in Europa, zal er om pieken op te vangen steeds vaker gebruik van gas gemaakt worden om elektriciteit te produceren.

Lees hieronder verder   
engineeringnet-tv

Verwant

Organisatoren ABISS 2018 zeer tevreden over opkomst

Netwerken rond industriële productontwikkeling op Prototyping - uitnodiging

Bezoek ABISS ter voorbereiding op digitalisering productie - uitnodiging

3 vakbeurzen zetten in op versnelde energietransitie - uitnodiging

Solids Antwerpen viert zijn tiende editie - uitnodiging

Moving Automation Event opvolger van Elektro Mechanische Contactdag

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Hydraulica

SBM Kortrijk

van 12/09/2018 tot 7/11/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 20/09/2018 tot 22/11/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(18/10) Crowdfunding voor drie nieuwe waterkrachtcentrales in Wallonië

(17/10) Ardo verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar’ 2018

(15/10) Hans Casier wordt nieuwe voorzitter essenscia

(15/10) RWE haalt Nederlandse STEG-centrale van onder het stof

(11/10) Europees consortium demonstreert ondergrondse seizoensopslag zomerwarmte

(10/10) Winnaars van EIT Awards 2018 bekendgemaakt

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Vandaar dat gasopslag sterk aan belang zullen winnen. Ze kunnen overtollige energie opslaan en deze teruggeven wanneer het verbruik stijgt. Het is onbetwistbaar dat de vraag naar aardgas in Europa toeneemt en dit vooral tijdens de overgangsfase van kernenergie en CO2-intensieve vormen van energie naar hernieuwbare energie.

Gasopslag zal daarom een centrale rol gaan spelen bij het veiligstellen van het transformatieproject van het energiesysteem, omdat dit de enige manier is om overtollige energie uit hernieuwbare bronnen chemisch op te slaan in de vorm van waterstof of biomethaan en op die manier schommelingen (bij gebrek aan zonne- en windenergie) op te vangen. Om de veiligheid van deze gasopslaginstallaties te garanderen, neemt het belang om zeer resistente kleppen te installeren steeds meer toe.

Een zuiver metalen afdichtingssysteem maakt kleppen robuuster en daardoor betrouwbaarder en duurzame. De metalen afdichting tussen kogel en zittingring is resistenter dan zachte afdichtingssystemen, vooral als het medium vervuild is.

De Duitse opslagfaciliteit Wolfersberg levert bijvoorbeeld al een belangrijke bijdrage. Tijdens de zomer wordt overtollige gasinvoer opgeslagen in de opslagfaciliteit in Opper-Beieren en in de winter wordt het ingevoerd in het gasnet.

Om een correcte en veilige werking te garanderen, moesten de oude afsluiters vervangen worden. Om een ​​extreem hoog veiligheidsniveau en maximale beschikbaarheid te garanderen, werden zeer compacte dubbele kogelkranen geïnstalleerd, die niet alleen extreem gasdicht zijn, maar ook het probleem van beperkte ruimte hebben opgelost.

Het is namelijk van belang om elk deel van de fabriek, dat moet worden gerepareerd of onderhouden worden, te kunnen isoleren. Twee afsluitkleppen met de mogelijkheid om de druk tussendoor af te laten, dienen als isolatie.

Naast de Wolfersberg-fabriek werd in 2013 ook begonnen met het vullen van de opslagfaciliteit Jemgum met gas. In de komende jaren zullen 33 spelonken gebouwd worden in deze zoutkoepel. Het aardgas dat hier wordt opgeslagen, wordt hoofdzakelijk aan de Duitse en Noordwest-Europese markt geleverd.

Jemgum werd gekozen dankzij zijn ondergrondse zoutkoepels, die vooral geschikt zijn voor het opslaan van aardgas. De cavernes die worden gebouwd zijn gigantische holtes in de zoutkoepels, die worden gevormd door uitloging, waarbij gebruik wordt gemaakt van water.

Diep onder de oppervlakte wordt het gas veilig opgeslagen in de zoutformaties. Zoutmuren hebben een voordeel: ze sluiten bijzonder goed af. Ook hier zorgen kleppen ervoor dat alles soepel verloopt: drukregeling, drukbeveiliging en transmissieregeling.

Het toenemende gebruik van hernieuwbare energie maakt verdere opslagcapaciteiten echter noodzakelijk. Op dit moment kunnen de Duitse opslagfaciliteiten 24 miljard kubieke meter aardgas opslaan, goed voor ongeveer een kwart van de jaarlijkse consumptie van Duitsland. De extra capaciteiten worden ook geveild voor Nederlandse en Franse dealers.

In dat opzicht zullen producenten van kleppen van 27 tot 29 november 2018 tijdens de Valve World Expo in het Duitse Düsseldorf hun nieuwigheden presenteren. Tijdens de expo wordt ook de Valve World Conference georganiseerd. << (Guy Leysen) (foto: Messe Düsseldorf)


TIP
Bezoek de beurs-website voor extra informatie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Verpakkingstechniek van Arburg: alles uit één hand - advertorial

In de verpakkingsbranche ligt de nadruk op precisie, reproductie, efficiëntie, lage stukprijzen en korte cyclustijden. Arburg biedt daarom specifieke verpakkingsmachines en -installaties aan

Ardo verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar’ 2018

Ardo haalde het in deze 24ste editie van Decospan en Reynaers Group. Daarnaast won Ontoforce de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2018.

Bernadette Spinoy wordt algemeen directeur van Total Belgium

Total heeft Bernadette Spinoy aangesteld als algemeen directeur en bestuurder van Total Belgium. Zo komt er voor de eerste keer een vrouw aan leiding van deze afdeling van Total.

Wallonië pompt 20 miljoen euro in renovatie stuwdam

Galère (werkmaatschappij van BAM actief in Wallonië en Brussel) heeft in combinatie met Jan De Nul opdracht verworven voor de eerste fase van de renovatie van de Monsin-stuwdam in de Maas.

AirBridgeCargo vestigt Europese vrachthub op Liege Airport

De Russische luchtvaartmaatschappij gaat een vrachtcentrum van 25.000 vierkante meter in gebruik nemen op de luchthaven van Luik, waarvoor een investering nodig is van 25 miljoen euro.

Start publieke raadpleging Federaal Ontwikkelingsplan 2020-2030

Elia heeft de publieke raadpleging over het Federaal Ontwikkelingsplan 2020-2030 opgestart. Het proces loopt tot 15 december 2018. Dit ontwikkelingsplan moet om de 4 jaar opgemaakt worden.

Nieuwe katalysator vermindert ontstaan CO2 in ‘Coal to Liquids’-proces

Onderzoekers uit China en van de TU Eindhoven hebben een nieuw soort ijzerkatalysator ontwikkeld die de CTL-kosten drukken, doordat veel minder syngas naar CO2 wordt omgezet.

Klein maar fijn: JUMO dTRANS T08 en S08 - advertorial

Achter de JUMO dTRANS T08-serie en de JUMO dTRANS S08-serie bevindt zich een omvangrijk portfolio van negen meetomvormers en 13 signaal-scheidingsomzetters.

Partners