AB InBev wil duurzaamheids-uitdagingen aanpakken via 100+ Accelerator

AB InBev nodigt academici, ondernemers, wetenschappers en technologen uit om deel te nemen aan de 100+ Accelerator om enkele wereldwijde duurzaamheids-vraagstukken op te lossen.

Trefwoorden: #100+ Accelerator, #AB InBev, #duurzaamheid, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: AB InBev )

ENGINEERINGNET.BE - AB InBev is op zoek naar partners die voor een doorbraak kunnen zorgen op tal van domeinen, zoals waterbeheer, landbouwproductiviteit, upcycling van producten, duurzaam aankopen en groene logistiek.

Start-ups kunnen hun oplossingen indienen voor 10 belangrijke uitdagingen, die werden gedefinieerd met de input van interne stakeholders en externe experts van over de hele wereld. De geselecteerde deelnemers zullen begeleiding, financiering en toegang tot nieuwe netwerken krijgen.

Tony Milikin, Chief Sustainability & Procurement Officer van AB InBev: "Onze langetermijnvisie is erop gericht om een duurzame onderneming te bouwen voor de komende 100 jaar en daarna, en dat veronderstelt dat duurzaamheid binnen onze activiteiten moet worden gepromoot. Dankzij de 100+ Accelerator zullen innoverende ondernemers een beroep kunnen doen op onze middelen, ervaring en wereldwijde reikwijdte om sneller vooruitgang te kunnen boeken en om sneller te groeien."

De geselecteerden zullen in september 2018 bekendgemaakt worden en uitgenodigd worden om deel uit te maken van het 100+ Accelerator programma dat in oktober in New York van start gaat en zal lopen tot eind maart 2019.

Het programma zal worden afgesloten met een wereldwijde demodag in Leuven waar deze start-ups de kans krijgen om bijkomende financiering te verwerven van 100+ of van externe investeerders.

De 100+ Accelerator zal beginnen met een piloot sprint voor elke geselecteerde start-up om na te gaan in welke mate hun product aansluit bij een behoefte van de markt, gevolgd door een gestructureerd plan waarbij de focus ligt op de samenwerking met een grote zakelijke partner en op beste praktijken inzake schaalvergroting.

De Accelerator zal gebruik kunnen maken van de inzichten en ervaring van ZX Ventures, AB InBevs wereldwijde incubator. Dit is de start van een langlopend programma dat jaarlijks zal plaatsvinden.


Dit zijn de 10 uitdagingen voor de start-ups:
(Klik op de link onderaan voor meer informatie)

  1. Every Single Drop
  2. Smart Agriculture
  3. Close The Loop
  4. The Future of Brewing
  5. Carbon Action
  6. Safer & Greener Logistics
  7. Responsible Sourcing
  8. Empowering Small Business
  9. Waste To Wellbeing
  10. All Hands