Schrijf je in voor een opleiding machinebouw - invitatie

Technisch nieuws 13/07/2018 9:20:34

SBM Training Coaching Advies organiseert vanaf 10 september een tweedelige opleiding machinebouw in Gent. Elk deel van deze opleiding kan apart gevolgd worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Jan De Nul haalt Australische baggeropdracht binnen

essenscia roept vrouwen op te kiezen voor STEM-studies en -beroepen

Flanders Make richt “Smart Factory”-initiatief op

Emerson toont industriële automatiseringsoplossingen op Indumation - techniek

Digitalisering, veiligheid en automatisatie - advertorial

Belgium Naval & Robotics presenteert plan voor bouw twaalf mijnenjagers

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/2) “Cobot bezorgt onze werknemers meer controle over hun werk” - artikel

(18/2) Energieopbrengst van tweezijdige PV-systemen nauwkeurig berekenen

(14/2) AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

(13/2) Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

(12/2) Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

(11/2) Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Bezig met machinebouw? Wil u meer weten over technologieën die in moderne machines gebruikt worden? Of wil u – als werknemer in productie en onderhoud - uw machinepark optimaliseren?

Dan is deze opleiding iets voor u! De syllabus is ontstaan uit vele jaren ervaring en biedt op een praktische wijze de nodige basis om vlot mee te kunnen spreken met professionals over diverse topics in de machinebouw.

De opleiding “Inleiding in de machinebouw” start op 10 september. Deel twee “Machinebouw in de praktijk” gaat begin 2019 van start.

Klik hier voor alle details over deze opleidingen

PROGRAMMA’S (Gent)

De opleiding “Inleiding in de machinebouw“ bestaat uit 3 modules:

  1. Basisbegrippen: Materiaaleigenschappen, vermoeiing, corrosie, warmtebehandelingen van staal, sterkteleer, productietechnieken, meettechniek, eindige elementenmethode

  2. Bewegingen in een machine: (Statica – Kinematica – Dynamica, Mechanismes & Motion Profiles, Elektrische Motoren & Aandrijvingen, Pneumatica & Hydraulica, Bewegingen – Energie – Automatisering

  3. Machineonderdelen: Lasverbindingen, Boutverbindingen, Aandrijfassen, Lagertechniek, Koppelingen, As-naafverbindingen, Riem- en kettingoverbrengingen, Tandwielen, Mechanismes (stangen-nokken)

De opleiding “Machinebouw in de praktijk“ bestaat eveneens uit 3 modules:
  1. Machine Design: van idee tot concept, materiaal – fabricatie – afwerking, automatisering & Mechatronica, design for X: hints uit de praktijk

  2. Waarom machinecomponenten falen? Faalwijzen van machineonderdelen, Interpreteren van breukvlakken en schade aan machineonderdelen, Betrouwbaarheid van machines verbeteren, Berekeningen voor het dimensioneren van machinecomponenten, slijtage, wrijving, smering, Veiligheid

  3. Automatisatie & Mechatronica: Automatiseren van machines, Systems & Control, Mechatronische systemen, servosystemen, robotsystemen

Vragen?
Mail myriam.vlieghe@sbm.be << (foto: SBM)

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Snelle installatie van Rockwell Automation / Allen Bradley PLC’s - techniek

Na een succesvolle introductie van de complete range ServoStep geïntegreerde motoren, geeft JVL, vertegenwoordigd door Rotero uit Mechelen, nu de eerste ‘Add-On’ instructies vrij.

21 miljoen euro voor nieuwe productielijn Janssen Pharmaceutica

Naast productielijnen in Puerto Rico en Italië investeerde het bedrijf ook 21 miljoen euro in de bouw van een nieuwe productielijn op de Janssen Campus in Beerse.

Umicore gaat batterijcellen uit Formule E recycleren

Het ABB FIA Formula E Championship gaat samenwerken met Umicore voor de recyclage van de lithium-ionbatterijen en -cellen die in de afgelopen elektrische straatraces werden gebruikt.

Restalcohol omgezet tot biobrandstof

Het brouwen van steeds meer alcoholvrije bieren, betekent ook meer restalcohol. De alcohol die na de fermentatie uit de bieren wordt gehaald, werd tot nu toe gewoon gezien als restafval.

“Cobot bezorgt onze werknemers meer controle over hun werk” - artikel

Eén van de ‘early adopters’ van de cobot is Mariasteen uit Gits, één van de grootste maatwerkbedrijven van ons land. Seriegroottes verkleinen en de complexiteit neemt toe.

Indumation 2019 kan uitstekende cijfers voorleggen

De 5de editie van Indumation, die liep van 6-8 februari in Kortrijk Xpo, kon 10.414 bezoekers verwelkomen. Daarnaast was er een recordaantal exposanten en groeide de vakbeurs in oppervlakte.

Aangepaste kennis nodig in logistiek sector door digitalisering - column

Digitalisering en robotisering veroorzaken een omwenteling in de logistiek en hebben een effect op de gevraagde vaardigheden van professionals. Logistiek wordt ook steeds belangrijker.

Nieuwe versie van de Uniflex krimppers S 7 - techniek

De HM 10, nu de S 7 genoemd, staat al sinds 1972 in de reeks Uniflex-producten. Met zijn glijlagertechnologie heeft de S 7 veel voordelen voor de huidige industriële slangwerkplaatsen.

Nieuwe Benelux vestiging voor BLM Group

Met de oprichting van BLM Group Benelux heeft BLM Group (wereldwijde partner voor de buisbewerkings-industrie) een eigen verkoop- en servicevestiging voor de Benelux in gebruik genomen. Dit zijn de adresgegevens van deze nieuwe vestiging: Doornhoek 3776, NL-5465 TA Veghel, tel: +31 (0) 413 745 040, email: mail@blmgroup.nl >>

Partners