Europees project verhoogt efficiëntie van Big Data-applicaties

Track & Know focust op het onderzoeken, ontwikkelen en exploiteren van een nieuw softwarekader om de efficiëntie te verbeteren van Big Data-applicaties in verschillende sectoren.

Trefwoorden: #analyse, #Big Data, #Europees project, #Horizon 2020, #IMOB, #onderzoek, #Track & Know, #UHasselt

Lees verder

research

( Foto: everythingpossible / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.Be - Dit project krijgt financiering van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie. Het consortium van 14 partners uit 9 verschillende landen.

Het project beoogt ook de ontwikkeling van gebruikersvriendelijke toolboxen voor de sectoren transport, mobiliteit, (motorvoertuigen)verzekering en gezondheidszorg na een efficiëntiecontrole in realistische pilootprojecten.

IMOB-UHasselt is één van de onderzoekspartners in het project en is mee verantwoordelijk voor de ontwikkeling van methoden om Big Data te analyseren en visualiseren zodanig dat de gebruiker de data beter begrijpt. Daarnaast staat het verder ook in voor de communicatie en de bredere verspreiding van de vorderingen van dit project.

We praten over Big Data bij het nemen van beslissingen met behulp van grote hoeveelheden gegevens die blijven toenemen. De omvang, verscheidenheid en snelheid van deze gegevens, maken opslag en verwerking ervan met traditionele database- en verwerkingssystemen onmogelijk.

Sectoren zoals gezondheidszorg en transport hebben baat bij Big Data-verwerking door via deze data trends te identificeren die de kosten en de CO2-voetafdruk van verschillende diensten kunnen verlagen en de tevredenheid van de consument kunnen verbeteren.

Via locatie gebonden gegevens die zijn verzameld door slimme apparaten (zoals auto's, black-boxen, medische controlesystemen) in combinatie met andere openbare en eigen datasets (bijvoorbeeld socio-demografische samenstellingen, omgevingssensoren, weerinformatie …) kunnen verschillende systemen en processen worden geoptimaliseerd .

Track & Know brengt interdisciplinaire partners uit de transport-, verzekerings- en gezondheidssector, de academische wereld en onderzoek samen met gebruikers en partners die gegevens verstrekken, gericht op echte en door de gebruiker gedefinieerde uitdagingen. Het complementaire onderzoeksteam heeft een bewezen staat van dienst en voert onderzoek uit van hoge kwaliteit.

Binnen dit project combineren ze hun expertise om voor de markt relevante resultaten te behalen met een aanzienlijk exploitatiepotentieel.