Dachser lanceert 26 nieuwe LCL-verbindingen

Dachser heeft zijn netwerk in de divisie zeevracht uitgebreid met 26 nieuwe LCL-verbindingen (Less then Container Load). Ook wordt de vertrekfrequentie van bestaande diensten verhoogd.

Trefwoorden: #container, #containertraffiek, #Dachser, #LCL, #Less then Container Load, #logistiek, #verzending

Lees verder

Techniek

( Foto: Dachser )

ENGINEERINGNET.BE - LCL wordt ook wel deellading container genoemd en is erg gunstig voor klanten die met hun goederen geen hele container vullen.

Door goederen te bundelen en containervervoer tussen havens op vaste tijden in te plannen, profiteren klanten van een betere planning, een hogere snelheid en transparantie van hun zendingen. Door middel van LCL-verbindingen hebben zendingen tussen Bangalore en Hamburg bijvoorbeeld een transittijd van 22 dagen.

Dachser heeft de volgende vaste routes toegevoegd aan zijn LCL-groupagevervoer: wekelijkse diensten van Bremen naar nieuwe bestemmingen in de VS (Los Angeles, New York, Chicago, Boston, Houston, Atlanta en Charlotte); van Hamburg naar India (Nhava Sheva en Chennai) en van Hamburg naar New Delhi.

In de tegenovergestelde richting zijn er verbindingen van Chennai en Nhava Sheva naar Hamburg, en nieuwe verbindingen van New Delhi en Bangalore naar Hamburg. Een andere nieuwe verbinding is de wekelijkse route van Shanghai naar Santos in Brazilië.

Vanuit Antwerpen worden diensten naar Hong Kong, Veracruz, Singapore, Busan en Nhava Sheva georganiseerd.