Tire Pressure Monitoring System nu ook ’ge-IoT-iseerd’

In Japan lanceerde Nihon Michelin Tire een eerste TPMS (Tire Pressure Monitoring System)-cloudservice wat aanzienlijke voordelen moet bieden op vlak van logistiek en efficiëntie.

Trefwoorden: #ADLINK, #cloud, #IOT, #Michelin, #TPMS

Lees verder

Techniek

( Foto: Nihon Michelin Tire )

ENGINEERING.BE - De sensoren van het TPMS-systeem meten al langer de luchtdruk en temperatuur van een band. Nu verschijnt de verkregen informatie niet alleen op het dashboard maar wordt het ook naar de cloud gestuurd om hulp in te roepen wanneer dat nodig is.

Het Nihon Michelin-Softbank IoT-bandenbewakingssysteem koos voor een industriële gateway van ADLINK Technology. Wanneer de bandenmetingen buiten de tolerantieniveaus komen, stuurt hun compacte industriële IoT-gateway, de MXE-110i, een e-mail over-the-cloud naar de operations manager van de eindklant en de Michelin-bandenverkoper.

Automatisch gaat er ook een waarschuwing uit naar het Michelin Rescue Network, dat een voertuig kan sturen om assistentie te verlenen. Alle gegevens van het voertuig komen zo op de juiste smartphone, tablet of pc.

Softbank, dat instaat voor het IoT-platform binnen de Michelin-infrastructuur, zoekt te groeien met dergelijke communicatie-infrastructuur en mobiliteitservices, ook in IoT, en denkt daarbij bijvoorbeeld aan ride-sharing en autonoom rijden. Deze TPMS-oplossing kan alvast op alle voertuigen, campers, lichte en zware vrachtwagens, trailers en bussen.

Deze industriële IoT-gateway bouwt op de Intel Quark SoC X1021 en de integratie van Wind River Intelligent Device Platform XT 3.1.