Windparkbouwer Ørsted vestigt zich definitief in North Sea Port

Het Deense bedrijf Ørsted gaat eind 2018 starten met de bouw van een onderhoudsbasis in North Sea Port, wat geheel gericht is op hun windpark op zee Borssele 1&2.

Trefwoorden: #Borssele 1&2, #Claus Bøjle Møller, #Denemarken, #North Sea Port, #Vlissingen-Buitenhaven, #Windparkbouwer, #Ørsted

Lees verder

Techniek

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - In 2017 tekenden Ørsted en North Sea Port al een intentieovereenkomst voor de vestigingsplaats in Vlissingen-Buitenhaven. Intussen heeft Ørsted de benodigde vergunningen gekregen voor de bouw van de onderhoudsbasis.

Claus Bøjle Møller, directeur van windpark Borssele 1&2: “Het tekenen van de overeenkomst met North Sea Port en het verkrijgen van de vergunningen voor de onderhoudsbasis zijn twee belangrijke mijlpalen voor Borssele 1&2."

Dit windpark krijgt een capaciteit van 752 MW en wordt op 23 kilometer afstand vanaf de kust van Westkapelle gebouwd.

"We kijken ernaar uit om naar de haven van Vlissingen te komen," aldus Møller. "Ik ben ervan overtuigd dat we in Vlissingen-Buitenhaven een uitstekende basis voor de aansturing van de bouw en het onderhoud van ons windpark kunnen realiseren.”

De bouw van deze onderhoudsbasis start volgens de planning in het vierde kwartaal van 2018. De totale vloeroppervlakte van het gebouw telt 2.100 m². Het gebouw levert meer elektriciteit op dan het verbruikt en levert duurzame energie aan het elektriciteitsnet.

De komende periode is onder meer gericht op de coördinatie van de bouw van het windpark en de coördinatie en planning van onderhoudswerkzaamheden op zee.

Het gaat verder om de voorbereiding van activiteiten op zee, de voorbereiding en het laden van bemanningstransportboten, kleine mechanische werkzaamheden, vertrek van technisch personeel naar zee en opslaglogistiek.

Het windpark, als het eenmaal operationeel is, ongeveer 50 tot 100 medewerkers nodig hebben. Het maximale aantal bemanningstransportboten zal vier zijn.