Kapitaalsverhoging van 1,9 miljoen euro voor Hysopt

De Antwerpse start-up Hysopt, spin-off van de Universiteit Antwerpen, heeft onlangs een kapitaalsverhoging van 1,9 miljoen euro doorgevoerd, waarmee het bedrijf groeien in de HVAC-sector.

Trefwoorden: #HVAC, #Hysopt, #ICT, #koelinstallatie, #software, #verwarming

Lees verder

Techniek

( Foto: Hysopt )

ENGINEERINGNET.BE - Hysopt is reeds succesvol in België en Nederland als aanbieder van een unieke ontwerp- en simulatiesoftware voor grote verwarmings- en koelinstallaties. Met de bijkomende middelen wil het bedrijf internationaal doorgroeien in de HVAC-sector.

Hun cloudsoftware laat technische ontwerpers van bouwheren, studiebureaus en installatiebedrijven toe om grote verwarmings- en koelinstallaties accurater dan voorheen uit te werken.

Dat levert energiezuinige installaties op met potentieel meer dan 30% besparing in energiekosten en met een hoger comfortniveau. Zo komen ook bouwheren tegemoet aan de klimaatdoelstellingen van de overheid.

Peter Van Roosbroeck, CEO van Hysopt: “De investering gaan we gebruiken om uit te breiden naar andere landen zoals het VK, Duitsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken. Onze focus ligt op klanten die duurzame installaties met een hoog rendement willen.”


De kapitaalverhoging gebeurde door angel investor Karl Willemen, investeringsfonds Qbic en een niet nader genoemde strategische partner.