Spin-off vult IT-vacatures in door interne omscholing

Switchfully, een spin-off Cegeka, wordt partner voor bedrijven die hun IT-vacatures moeilijk ingevuld krijgen. De start-up schoolt samen met de klant zowel interne als externe kandidaten om.

Trefwoorden: #Cegeka, #groei, #ICT, #IT-vacatures, #omscholing, #opleiding, #Switchfully, #vacatures

Lees verder

Techniek

( Foto: texelart / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.BE - De spin-off biedt zo een antwoord op het groeiend aantal vacatures in de sector. Het schept ook mogelijkheden voor mensen die zich willen heronriënteren.

De VDAB registreerde in de laatste 12 maanden een recordaantal van 265.000 vacatures. Toch raken al die vacatures moeilijk ingevuld. Zeker de IT-sector, die sterk gegroeid is, heeft moeite om voldoende geschikt personeel te vinden.

Zo’n 27% van de bedrijven geeft expliciet aan moeilijkheden te ondervinden bij het invullen van ICT-vacatures. De technologiefederatie Agoria raamt het aantal openstaande vacatures voor IT’ers alleen al op bijna 16.000, wat ze een gevaar voor de groei van de sector noemt.

Switchfully biedt een antwoord op de uitdagingen van een veranderende arbeidsmarkt en de toenemende digitalisering. De start-up biedt omscholingstrajecten aan als partner voor bedrijven die problemen ondervinden met het invullen van hun IT-vacatures.

Reinout Van Bets, Switchfully: “Aan de ene kant woedt er een war for talent, niet in het minst in de IT-sector. Aan de andere kant is er veel potentieel op onze arbeidsmarkt zonder de juiste achtergrond.

Die mismatch willen we wegwerken. Samen met de klant rekruteren we de talenten om ze vervolgens op te leiden tot ontwikkelaar via onze intensieve opleiding van enkele maanden.”

Hun eerste klant de CM (Christelijke Mutualiteit). Op hun maat wordt een 4 maanden durende opleiding tot developer georganiseerd onder de noemer ‘Java Academy’. Intussen zijn zestien kandidaten geselecteerd voor het project, allen met weinig of geen IT-achtergrond.

De kandidaten hebben een zeer gevarieerde achtergrond: van taalkundigen over technische profielen tot juristen.