Intervest verwerft built-to-suit distributiecentrum in Nederland

Het gaat om een nieuwbouwproject van 13.760 vierkante meter voor de farmaceutische groothandel The Medical Export Group, gelegen in Vuren op de as Rotterdam - Ruhrgebied.

Trefwoorden: #distributiecentrum, #farmaceutische producten, #groothandel, #Intervest, #kantoor, #Nederland, #opslagruimte, #temperatuurgevoelig, #The Medical Export Group, #Vuren

Lees verder

Techniek

( Foto: Intervest )

ENGINEERINGNET.BE - In het kader van haar strategie om het logistieke gedeelte van haar vastgoedportefeuille verder uit te breiden, heeft Intervest Offices & Warehouses een vierde logistieke site in Nederland verworven.

De logistieke site bestaat uit verschillende opslagruimte, die op maat zijn gebouwd voor The Medical Export Group (MEG), en een kantoorgedeelte in twee bouwlagen. De magazijnen zijn geklimatiseerd en geschikt voor de opslag van farmaceutische producten en temperatuurgevoelige goederen.

De bouwwerken zitten in een laatste fase en zullen naar verwachting op 1 september 2018 opgeleverd worden. Intervest voorziet een investeringsbedrag van 12,5 miljoen euro voor het vastgoed.

MEG heeft een tienjarige huurovereenkomst getekend, die ingaat bij oplevering van het bouwproject in september 2018 en goed is voor een jaarlijkse huurinkomstenstroom van 0,8 miljoen euro.

Deze built-to-suit ontwikkeling past in de strategie van Intervest om het logistieke gedeelte van haar portefeuille te versterken met hoogwaardige en logistiek goed gelegen assets die huurzekerheid garanderen op lange termijn.

De transactie betreft de verwerving van 100% van de aandelen van de vastgoedvennootschap Vastgoed Vuren, die eigenaar is van de grond en het nieuwbouwproject.

Intervest is in Nederland eveneens eigenaar van logistieke sites in Tilburg en Raamsdonksveer en een logistieke ontwikkeling in Roosendaal, die in 2019 opgeleverd zal worden.