Pascal Wauters is Chief Operating Officer van Altran België

Vandaag is vrijgegeven dat Pascal Wauters (52) in maart aangesteld werd tot COO van Altran België. Altran is sterk in engineering en O&O-diensten in verschillende sectoren.

Trefwoorden: #Altran, #Chief Operating Officer, #COO, #engineering, #O&O diensten, #Pascal Wauters

Lees verder

HR

( Foto: Altran )

ENGINEERINGNET.BE - Wauters is burgerlijk ingenieur elektromechanica (ULB 1990) en volgde naderhand ook een INSEAD-programma en postgraduaat aan de Solvay Business School.

Zijn loopbaan begon hij bij Belgacom en Deloitte maar al heel snel vervoegde hij Valoris en de Sopra Group. Eind 2009 werd hij Business Unit Director bij Akka Benelux om er vier jaar later Deputy Operations Director, begin 2016 COO en vervolgens ook Directeur Vlaanderen te worden.


ACHTERGROND
Altran (lucht- en ruimtevaart, automotive, defensie, energie, de financiële wereld, life sciences, spoorwegen and telecommunicatie) nam vorig jaar Aricent Technologies (ontwerp en engineering van halfgeleiders, telecom en software) over. Samen maakten beide bedrijven in 2017 met 45.000 medewerkers in meer dan 30 landen een omzet van 2.9 miljard euro.

Het bedrijf, dat onlangs zijn strategisch plan -The High Road, Altran 2022- bekendmaakte, mikt verder op disruptieve technologieën en digitalisering dwars doorheen de industrie. Het voorziet een jaarlijkse groei van circa 9% in de engineering- en O&O-dienstenmarkt wat die markt tegen 2022 op zo’n 240 miljard euro (2017: 155 miljard euro) brengt, weliswaar met zeer verschillende groeipatronen in de verschillende regio’s en industrieën.

Tegen 2022 mikt Altran zelf op een wereldwijde omzet van 4 miljard euro.