Gezond en efficiënt je kantoor inrichten

Zowel praktische hulpmiddelen als het hebben van voldoende frisse lucht op de werkplek, zijn belangrijk. En vergeet ook je houding niet. Een gespannen, onjuiste houding is nooit veraf.

Trefwoorden: #airco, #bureau, #houding, #juiste houding, #Kaiser Kraft, #kantoor

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Met een beetje bewustzijn en een vriendelijke werkplek kan je het zo voorkomen. In deze tips bespreken we wat je aan je werkplek kan veranderen om ontspannen en energiek te blijven.

1. Frisse lucht
Frisse lucht op de werkvloer is belangrijk. Van een gebrek aan frisse lucht kan je je vermoeid gaan voelen. Probeer in de pauze een frisse neus te halen en zet het raam voldoende open.

2. Zorg dat je in een goede houding zit
Het is duidelijk dat je in een goede houding je werk langer volhoudt. De volgende aandachtspunten zijn belangrijk om goed te zitten op je stoel:

  • Goed tegen de leuning van je stoel zitten met je lage rug en je middenrug.
  • Je voeten laat je rusten onder je knieën
  • Hou je hoofd minimaal boven het punt van je heupen

Wat extra kan helpen voor een goede houding, is een ergonomische gevormde kantoorstoel. Het helpt je met een goede houding en bevordert ook het veranderen van houding. Zo'n stoel is zo gemaakt, dat hij meebeweegt met de zittende persoon. Op deze manier wordt bewegen tijdens je werk gestimuleerd.

Let erop dat deze stoel de juiste hoogte voor jou heeft, want een te hoge of te lage stoel is ook schadelijk voor je houding. Bij een te hoge stoel kan een voetensteuntje ook helpen.

3. Zorg voor een goede hoogte van je computer
Een goede zithouding op je stoel aannemen, lukt alleen als je bureau en computer ook meewerken. Met name een te laag scherm zorgt voor een vervelende knik in je hoofd en nek. Dit werkt snel door naar je rug en kan erg pijnlijk worden.

Werk je achter een computer, zorg dan dat de monitor hoog genoeg voor je staat. Ideaal is als je zelfs een klein stukje omhoog moet kijken. Kan je monitor nét niet hoog genoeg ingesteld worden, dan kan je dit oplossen met een monitorplateau. Als je werkt met een laptop kan je je laptop verhogen met een laptopsteun.

4. Goede verlichting
Werken met onvoldoende licht is  erg vermoeiend voor je ogen. Zorg daarom altijd voor goede verlichting, zoals een prettige bureaulamp. LED verlichting is hierbij de meest zuinige en duurzame keuze. Als er nog TL verlichting op jouw werkplek hangt, is LED verlichting een vriendelijker en zuiniger alternatief.

5. Voorkom weerspiegelingen op je computerscherm
Reflecties op je computerscherm zijn naast vervelend, ook erg slecht voor je ogen. Bij voorkeur is er geen raam of ander verlicht vlak achter jou en je computer, want deze veroorzaken weerspiegelingen.

6. Praktische accessoires die bij jou passen
De juiste accessoires op je werkplek ruimen op, en kunnen je een hoop tijd besparen. Lades, magneetplaten, magneten, schrijfborden en stiften maken het werk een stuk makkelijker. Kies daarbij voor designs en kleuren die jou aanspreken (indien je die mogelijkheid hebt).

Kortom, een goed klimaat, voldoende licht en een geschikte stoel zijn allemaal belangrijk voor een prettige werkplek. Daarbij is onderzocht dat mensen die meer over de inrichting van hun werkplek te zeggen hebben, tevredener zijn.




Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.