Gezond en efficiënt je kantoor inrichten - advertorial

Technisch nieuws 2/07/2018 15:30:34

Zowel praktische hulpmiddelen als het hebben van voldoende frisse lucht op de werkplek, zijn belangrijk. En vergeet ook je houding niet. Een gespannen, onjuiste houding is nooit veraf.

Lees hieronder verder   
Verwant

Wetenschappers verbeteren inzicht doelgerichte therapieën bij melanoom

Realisatie van Kempische ‘Health Hub’ incubator

ThromboGenics plant naamsverandering

Gezond en efficiënt je kantoor inrichten - advertorial

3D-geprinte biopsierobot wordt steeds beter

Farmabedrijven investeerden 162 miljoen euro in wetenschappelijk onderzoek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Webinar: Draadnummering

Webinar EPLAN

vrijdag 10 augustus 2018

Onderhoud industriële tandwielkasten

MGH Antwerpen

donderdag 6 september 2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(12/7) North Sea Port maakt klimaatambities waar met buisleidingen

(11/7) Groeiende waterrisico’s opvangen met ’Internet of Water’

(10/7) Gezuiverd afvalwater in strijd tegen droogte

(10/7) EnergyVille werkt aan koolstofarme toekomst

(5/7) Tideway verdubbelt productiecapaciteit met nieuw kabellegschip

(5/7) Spin-off vult IT-vacatures in door interne omscholing

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met een beetje bewustzijn en een vriendelijke werkplek kan je het zo voorkomen. In deze tips bespreken we wat je aan je werkplek kan veranderen om ontspannen en energiek te blijven.

1. Frisse lucht
Frisse lucht op de werkvloer is belangrijk. Van een gebrek aan frisse lucht kan je je vermoeid gaan voelen. Probeer in de pauze een frisse neus te halen en zet het raam voldoende open.

2. Zorg dat je in een goede houding zit
Het is duidelijk dat je in een goede houding je werk langer volhoudt. De volgende aandachtspunten zijn belangrijk om goed te zitten op je stoel:

  • Goed tegen de leuning van je stoel zitten met je lage rug en je middenrug.
  • Je voeten laat je rusten onder je knieën
  • Hou je hoofd minimaal boven het punt van je heupen

Wat extra kan helpen voor een goede houding, is een ergonomische gevormde kantoorstoel. Het helpt je met een goede houding en bevordert ook het veranderen van houding. Zo'n stoel is zo gemaakt, dat hij meebeweegt met de zittende persoon. Op deze manier wordt bewegen tijdens je werk gestimuleerd.

Let erop dat deze stoel de juiste hoogte voor jou heeft, want een te hoge of te lage stoel is ook schadelijk voor je houding. Bij een te hoge stoel kan een voetensteuntje ook helpen.

3. Zorg voor een goede hoogte van je computer
Een goede zithouding op je stoel aannemen, lukt alleen als je bureau en computer ook meewerken. Met name een te laag scherm zorgt voor een vervelende knik in je hoofd en nek. Dit werkt snel door naar je rug en kan erg pijnlijk worden.

Werk je achter een computer, zorg dan dat de monitor hoog genoeg voor je staat. Ideaal is als je zelfs een klein stukje omhoog moet kijken. Kan je monitor nét niet hoog genoeg ingesteld worden, dan kan je dit oplossen met een monitorplateau. Als je werkt met een laptop kan je je laptop verhogen met een laptopsteun.

4. Goede verlichting
Werken met onvoldoende licht is  erg vermoeiend voor je ogen. Zorg daarom altijd voor goede verlichting, zoals een prettige bureaulamp. LED verlichting is hierbij de meest zuinige en duurzame keuze. Als er nog TL verlichting op jouw werkplek hangt, is LED verlichting een vriendelijker en zuiniger alternatief.

5. Voorkom weerspiegelingen op je computerscherm
Reflecties op je computerscherm zijn naast vervelend, ook erg slecht voor je ogen. Bij voorkeur is er geen raam of ander verlicht vlak achter jou en je computer, want deze veroorzaken weerspiegelingen.

6. Praktische accessoires die bij jou passen
De juiste accessoires op je werkplek ruimen op, en kunnen je een hoop tijd besparen. Lades, magneetplaten, magneten, schrijfborden en stiften maken het werk een stuk makkelijker. Kies daarbij voor designs en kleuren die jou aanspreken (indien je die mogelijkheid hebt).

Kortom, een goed klimaat, voldoende licht en een geschikte stoel zijn allemaal belangrijk voor een prettige werkplek. Daarbij is onderzocht dat mensen die meer over de inrichting van hun werkplek te zeggen hebben, tevredener zijn. <<

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

North Sea Port maakt klimaatambities waar met buisleidingen

In het havengebied van North Sea Port start een onderzoek naar de mogelijke uitrol van een grootschalige buisleiding-infrastructuur. Hiermee wil men zijn klimaatambities waarmaken.

Parkwind en Jan De Nul bouwen samen nieuw offshore windpark

Jan De Nul Group gaat met windparkontwikkelaar Parkwind (filiaal van Colruyt) Northwester 2 bouwen. Dit wordt het zevende en tevens grootste windpark voor de Belgische kust.

Groeiende waterrisico’s opvangen met ’Internet of Water’

Dankzij een duizendtal innovatieve sensoren, IoT en geavanceerde software krijgt Vlaanderen een uniek intelligent waterbeheersysteem. Een eerste sensor werd onlangs in werking gesteld.

Europees project verhoogt efficiëntie van Big Data-applicaties

Track & Know focust op het onderzoeken, ontwikkelen en exploiteren van een nieuw softwarekader om de efficiëntie te verbeteren van Big Data-applicaties in verschillende sectoren.

EDF kiest Dassault Systèmes en Capgemini voor digitale transformatie

Dassault Systèmes, Capgemini en de Franse elektriciteitsleverancier EDF zijn een samenwerking aangegaan voor de digitale transformatie van de nucleaire activiteiten van deze laatste.

Lancering Europees project voor omzetten CO2 naar brandstof en chemicaliën

Voor dit project is een consortium opgericht, dat bestaat uit acht onderzoekspartners en 29 industriële waarnemers uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

Dachser lanceert 26 nieuwe LCL-verbindingen

Dachser heeft zijn netwerk in de divisie zeevracht uitgebreid met 26 nieuwe LCL-verbindingen (Less then Container Load). Ook wordt de vertrekfrequentie van bestaande diensten verhoogd.

Johann Corlemeijer wordt Country Manager Avanade België

Avanade, IT-consultancybedrijf en dochteronderneming van Accenture en Microsoft, koos voor Johann Corlemeijer als de nieuwe Country Manager van Avanade België.

TER lanceert nieuwe Arke positie-eindschakelaar

De Arke positie-eindschakelaar werd ontworpen voor het sturen van bovenloopkranen, hijstoestellen en werktuigmachines, is robuust en betrouwbaar en speciaal ontworpen om optimaal te presteren onder de zwaarste omstandigheden. Elma Components (elektrische aandrijf- & besturingstechniek) is TER’s officiële Benelux-partner. >>

Partners