Gezond en efficiënt je kantoor inrichten - advertorial

Technisch nieuws 2/07/2018 15:30:34

Zowel praktische hulpmiddelen als het hebben van voldoende frisse lucht op de werkplek, zijn belangrijk. En vergeet ook je houding niet. Een gespannen, onjuiste houding is nooit veraf.

Lees hieronder verder   
Verwant

3D-geprint tumormodel toont interactie met immuuncellen

BlueHealth Innovation Center opent derde locatie

Protontherapie: nog geen afdoend bewijs dat het werkt

VIB toont link tussen antibioticatolerantie en -resistentie aan

Univercells introduceert baanbrekend vaccin-productieplatform

‘Lichtpistool’ meet stijfheid van bloedvaten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(14/2) AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

(13/2) Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

(12/2) Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

(11/2) Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

(6/2) 10 nieuwe Fabrieken van de Toekomst in Vlaanderen

(6/2) P&V Elektrotechniek neemt Bekaert Electric over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met een beetje bewustzijn en een vriendelijke werkplek kan je het zo voorkomen. In deze tips bespreken we wat je aan je werkplek kan veranderen om ontspannen en energiek te blijven.

1. Frisse lucht
Frisse lucht op de werkvloer is belangrijk. Van een gebrek aan frisse lucht kan je je vermoeid gaan voelen. Probeer in de pauze een frisse neus te halen en zet het raam voldoende open.

2. Zorg dat je in een goede houding zit
Het is duidelijk dat je in een goede houding je werk langer volhoudt. De volgende aandachtspunten zijn belangrijk om goed te zitten op je stoel:

  • Goed tegen de leuning van je stoel zitten met je lage rug en je middenrug.
  • Je voeten laat je rusten onder je knieën
  • Hou je hoofd minimaal boven het punt van je heupen

Wat extra kan helpen voor een goede houding, is een ergonomische gevormde kantoorstoel. Het helpt je met een goede houding en bevordert ook het veranderen van houding. Zo'n stoel is zo gemaakt, dat hij meebeweegt met de zittende persoon. Op deze manier wordt bewegen tijdens je werk gestimuleerd.

Let erop dat deze stoel de juiste hoogte voor jou heeft, want een te hoge of te lage stoel is ook schadelijk voor je houding. Bij een te hoge stoel kan een voetensteuntje ook helpen.

3. Zorg voor een goede hoogte van je computer
Een goede zithouding op je stoel aannemen, lukt alleen als je bureau en computer ook meewerken. Met name een te laag scherm zorgt voor een vervelende knik in je hoofd en nek. Dit werkt snel door naar je rug en kan erg pijnlijk worden.

Werk je achter een computer, zorg dan dat de monitor hoog genoeg voor je staat. Ideaal is als je zelfs een klein stukje omhoog moet kijken. Kan je monitor nét niet hoog genoeg ingesteld worden, dan kan je dit oplossen met een monitorplateau. Als je werkt met een laptop kan je je laptop verhogen met een laptopsteun.

4. Goede verlichting
Werken met onvoldoende licht is  erg vermoeiend voor je ogen. Zorg daarom altijd voor goede verlichting, zoals een prettige bureaulamp. LED verlichting is hierbij de meest zuinige en duurzame keuze. Als er nog TL verlichting op jouw werkplek hangt, is LED verlichting een vriendelijker en zuiniger alternatief.

5. Voorkom weerspiegelingen op je computerscherm
Reflecties op je computerscherm zijn naast vervelend, ook erg slecht voor je ogen. Bij voorkeur is er geen raam of ander verlicht vlak achter jou en je computer, want deze veroorzaken weerspiegelingen.

6. Praktische accessoires die bij jou passen
De juiste accessoires op je werkplek ruimen op, en kunnen je een hoop tijd besparen. Lades, magneetplaten, magneten, schrijfborden en stiften maken het werk een stuk makkelijker. Kies daarbij voor designs en kleuren die jou aanspreken (indien je die mogelijkheid hebt).

Kortom, een goed klimaat, voldoende licht en een geschikte stoel zijn allemaal belangrijk voor een prettige werkplek. Daarbij is onderzocht dat mensen die meer over de inrichting van hun werkplek te zeggen hebben, tevredener zijn. <<

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

5 miljoen euro uit Interreg 2 Seas-fonds voor provincie Antwerpen

Europa investeert via het Interreg 2 Seas-fonds 5 miljoen euro in 9 nieuwe projecten in de provincie Antwerpen. 5 projecten rond sociale thema’s en 4 rond duurzame energie en klimaatadaptie.

Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

Belgium Naval & Robotics heeft een samenwerkingsplan gepresenteerd dat over een periode van 20 jaar 4 miljard euro omzet in België genereert met ruim 2,1 miljard toegevoegde waarde.

Antwerps sorteercentrum bpost bedekt met 10.000 m² zonnepanelen

De 3.700 fotovoltaïsche panelen met capaciteit van 1 megawatt werden geïnstalleerd door ENGIE Fabricom. bpost heeft nu in totaal 33.000 m² zonnepalen op zijn verschillende Belgische gebouwen

Zal Artificiële Intelligentie rol gaan spelen bij recrutering?

Wervingsbureau Michael Page analyseerde tijdens een onderzoek de technologieën en tendensen die de werkomgeving en competenties van morgen zullen bepalen en er een impact op zullen hebben.

Brugse campus opent labo voor onderzoek naar kunststoffen

In het laboratorium ‘Nieuwe Materialen’ kunnen studenten en wetenschappers onderzoek doen naar nieuwe kunststoffen, om bedrijven te helpen het hoofd te bieden aan ecologische uitdagingen.

IONITY gaat in zee met SPIE voor implementatie 400 laadstations

SPIE sleept een contract met IONITY in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog vermogen-laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa tegen 2020.

België en ESA akkoord over grondstation in Redu

De ministerraad keurt een voorontwerp van wet goed, dat instemt met het akkoord tussen België en het Europees Ruimteagentschap (ESA) over het centrum van ESA in Redu.

M+R: grootste Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

M+R is uitgegroeid tot het Benelux-event voor procesinstrumentatie in het hart van de grootste Europese (petro)chemiecluster nl. Antwerpen. Bezoek de beurs van 27-28 maart in Antwerp Expo.

Rexroth hydraulisch aggregaat bespaart ruimte en energie

De nieuwe CytroBox hydraulische krachtbron van Bosch Rexroth biedt met zijn intelligente, energie-efficiënte modulaire ontwerp een oplossing voor het middelmatige vermogensbereik van 7,5 tot 30 kW. Door IoT-technologieën te integreren, effent het ook de weg voor implementatie van Industry 4.0-concepten. <<

Partners