Gezond en efficiënt je kantoor inrichten - advertorial

Technisch nieuws 2/07/2018 15:30:34

Zowel praktische hulpmiddelen als het hebben van voldoende frisse lucht op de werkplek, zijn belangrijk. En vergeet ook je houding niet. Een gespannen, onjuiste houding is nooit veraf.

Lees hieronder verder   
Verwant

Elektronica in zachte lensen om ziektes op te sporen

Nieuwe technologie zorgt voor natuurlijk gebruik armprothese

Gimv investeert in het Belgische biotechbedrijf

Nieuwe nano-immuuntherapie na orgaantransplantatie

Nieuwe therapie pakt meest kwaadaardige hersentumoren aan

Low-level laserbehandeling voorkomt ernstige huidwonden na bestraling

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 20/09/2018 tot 22/11/2018

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(15/11) Infrabel test drone in strijd tegen kabeldiefstallen

(14/11) Angelique Van Ombergen wint Vlaamse PhD Cup 2018

(12/11) Winnaars European Social Innovation Competition 2018 bekend

(12/11) Polestar evalueert sterkte koolstofvezel

(7/11) Europees project voor ombouw van kolencentrale naar biomassa

(7/11) Snelle energieopslag in machine-aandrijvingen leidt tot lagere kosten

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met een beetje bewustzijn en een vriendelijke werkplek kan je het zo voorkomen. In deze tips bespreken we wat je aan je werkplek kan veranderen om ontspannen en energiek te blijven.

1. Frisse lucht
Frisse lucht op de werkvloer is belangrijk. Van een gebrek aan frisse lucht kan je je vermoeid gaan voelen. Probeer in de pauze een frisse neus te halen en zet het raam voldoende open.

2. Zorg dat je in een goede houding zit
Het is duidelijk dat je in een goede houding je werk langer volhoudt. De volgende aandachtspunten zijn belangrijk om goed te zitten op je stoel:

  • Goed tegen de leuning van je stoel zitten met je lage rug en je middenrug.
  • Je voeten laat je rusten onder je knieën
  • Hou je hoofd minimaal boven het punt van je heupen

Wat extra kan helpen voor een goede houding, is een ergonomische gevormde kantoorstoel. Het helpt je met een goede houding en bevordert ook het veranderen van houding. Zo'n stoel is zo gemaakt, dat hij meebeweegt met de zittende persoon. Op deze manier wordt bewegen tijdens je werk gestimuleerd.

Let erop dat deze stoel de juiste hoogte voor jou heeft, want een te hoge of te lage stoel is ook schadelijk voor je houding. Bij een te hoge stoel kan een voetensteuntje ook helpen.

3. Zorg voor een goede hoogte van je computer
Een goede zithouding op je stoel aannemen, lukt alleen als je bureau en computer ook meewerken. Met name een te laag scherm zorgt voor een vervelende knik in je hoofd en nek. Dit werkt snel door naar je rug en kan erg pijnlijk worden.

Werk je achter een computer, zorg dan dat de monitor hoog genoeg voor je staat. Ideaal is als je zelfs een klein stukje omhoog moet kijken. Kan je monitor nét niet hoog genoeg ingesteld worden, dan kan je dit oplossen met een monitorplateau. Als je werkt met een laptop kan je je laptop verhogen met een laptopsteun.

4. Goede verlichting
Werken met onvoldoende licht is  erg vermoeiend voor je ogen. Zorg daarom altijd voor goede verlichting, zoals een prettige bureaulamp. LED verlichting is hierbij de meest zuinige en duurzame keuze. Als er nog TL verlichting op jouw werkplek hangt, is LED verlichting een vriendelijker en zuiniger alternatief.

5. Voorkom weerspiegelingen op je computerscherm
Reflecties op je computerscherm zijn naast vervelend, ook erg slecht voor je ogen. Bij voorkeur is er geen raam of ander verlicht vlak achter jou en je computer, want deze veroorzaken weerspiegelingen.

6. Praktische accessoires die bij jou passen
De juiste accessoires op je werkplek ruimen op, en kunnen je een hoop tijd besparen. Lades, magneetplaten, magneten, schrijfborden en stiften maken het werk een stuk makkelijker. Kies daarbij voor designs en kleuren die jou aanspreken (indien je die mogelijkheid hebt).

Kortom, een goed klimaat, voldoende licht en een geschikte stoel zijn allemaal belangrijk voor een prettige werkplek. Daarbij is onderzocht dat mensen die meer over de inrichting van hun werkplek te zeggen hebben, tevredener zijn. <<

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

BCTN neemt nieuwe terminal in België in gebruik

De eerste containers van Gheys zijn afgelopen maandag op de nieuwe terminal in Beringen uit de barge gelost. Dit is de derde terminal van BCTN in België.

Nieuwe technologie zorgt voor natuurlijk gebruik armprothese

Een internationaal team van onderzoekers heeft een heel nieuwe aanpak gepresenteerd, die ervoor zorgt dat het aansturen van een prothese natuurlijker aanvoelt voor de gebruiker.

Ingenieursprijs Paul Donners voor STEM-project

Tijdens het Limburgs Ingenieurs Event 2018, een organisatie van ie-net, werd de Ingenieursprijs Paul Donners uitgereikt aan UHasselt studenten Simon Vercruysse en Laurens Osstyn.

Infrabel test drone in strijd tegen kabeldiefstallen

Spoorbeheerder Infrabel voerde onlangs een eerste Belgische nachtvlucht uit met een civiele drone, die buiten het oogbereik van de piloot door het luchtruim vloog.

Belgische en Nederlandse Marine kopen gezamenlijk twaalf mijnenjagers

Naval Group en ECA Group hebben Belgium Naval & Robotics opgezet voor de bouw van deze innovatieve mijnenjagers, waarvoor Flanders Ship Repair onderdelen levert en het onderhoud verzorgt.

Proefvaarten onbemand vaartuig op de IJzer van start gegaan

De Vlaamse Waterweg, POM West-Vlaanderen en KU Leuven zijn, binnen het project ‘Autonoom varen in de Westhoek’, gestart met proefvaarten van een autonoom varend schaalmodel op de IJzer.

Gimv investeert in het Belgische biotechbedrijf

Het Brusselse biotechbedrijf Camel-IDS ontwikkelt innovatieve radiofarmaceutica tegen kanker. het bedrijf haalde onlangs in een serie A-financieringsronde 37 miljoen euro op.

Reditech Group verwerft participatie in Manutechs uit Singapore

Door deze participatie in Manutechs breidt Reditech Group, een specialist in automatiserings­oplossingen voor productiebedrijven, haar activiteiten in de ASEAN-regio verder uit.

RS Components introduceert nieuwe industriële connectoren

RS Components (RS) heeft een nieuwe reeks RS Pro-industriële connectoren onthuld, inclusief schroefaansluitingen, Cage Clamp-veeraansluitingen en behuizingen. De componenten zijn ontworpen voor industriële omgevingen, vooral in geluids- en verlichtingstoepassingen en in de sectoren robotica en machines. >>

Partners