Gezond en efficiënt je kantoor inrichten - advertorial

Technisch nieuws 2/07/2018 15:30:34

Zowel praktische hulpmiddelen als het hebben van voldoende frisse lucht op de werkplek, zijn belangrijk. En vergeet ook je houding niet. Een gespannen, onjuiste houding is nooit veraf.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belangrijke verbeteringen in meten met ultrageluid stap dichterbij

Internationaal team ontdekt mechanismen van wondgenezing zonder wond

Pfizer investeert in nieuwe productie-eenheid in Puurs

Federale financiering voor IRE SMART-project

Nieuw toestel voor eenvoudige bloedstaalafname (+video)

Zoektocht naar biosensor tijdens internationale biosensorcompetitie SensUs

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Hydraulica

SBM Kortrijk

van 12/09/2018 tot 7/11/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Workshops IO-Link technology

BluePoint, Antwerpen

donderdag 20 september 2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(18/9) Sirris lanceert proeflabo rond Artificiële Intelligentie

(17/9) Kunststoffenindustrie verzamelde op eerste Belgian Plastics Day

(13/9) Zensor instrumenteert Nederlands gerecycleerd fietspad

(12/9) Imec.xpand haalt 117 miljoen euro op

(11/9) Pfizer investeert in nieuwe productie-eenheid in Puurs

(10/9) Federale financiering voor IRE SMART-project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met een beetje bewustzijn en een vriendelijke werkplek kan je het zo voorkomen. In deze tips bespreken we wat je aan je werkplek kan veranderen om ontspannen en energiek te blijven.

1. Frisse lucht
Frisse lucht op de werkvloer is belangrijk. Van een gebrek aan frisse lucht kan je je vermoeid gaan voelen. Probeer in de pauze een frisse neus te halen en zet het raam voldoende open.

2. Zorg dat je in een goede houding zit
Het is duidelijk dat je in een goede houding je werk langer volhoudt. De volgende aandachtspunten zijn belangrijk om goed te zitten op je stoel:

  • Goed tegen de leuning van je stoel zitten met je lage rug en je middenrug.
  • Je voeten laat je rusten onder je knieën
  • Hou je hoofd minimaal boven het punt van je heupen

Wat extra kan helpen voor een goede houding, is een ergonomische gevormde kantoorstoel. Het helpt je met een goede houding en bevordert ook het veranderen van houding. Zo'n stoel is zo gemaakt, dat hij meebeweegt met de zittende persoon. Op deze manier wordt bewegen tijdens je werk gestimuleerd.

Let erop dat deze stoel de juiste hoogte voor jou heeft, want een te hoge of te lage stoel is ook schadelijk voor je houding. Bij een te hoge stoel kan een voetensteuntje ook helpen.

3. Zorg voor een goede hoogte van je computer
Een goede zithouding op je stoel aannemen, lukt alleen als je bureau en computer ook meewerken. Met name een te laag scherm zorgt voor een vervelende knik in je hoofd en nek. Dit werkt snel door naar je rug en kan erg pijnlijk worden.

Werk je achter een computer, zorg dan dat de monitor hoog genoeg voor je staat. Ideaal is als je zelfs een klein stukje omhoog moet kijken. Kan je monitor nét niet hoog genoeg ingesteld worden, dan kan je dit oplossen met een monitorplateau. Als je werkt met een laptop kan je je laptop verhogen met een laptopsteun.

4. Goede verlichting
Werken met onvoldoende licht is  erg vermoeiend voor je ogen. Zorg daarom altijd voor goede verlichting, zoals een prettige bureaulamp. LED verlichting is hierbij de meest zuinige en duurzame keuze. Als er nog TL verlichting op jouw werkplek hangt, is LED verlichting een vriendelijker en zuiniger alternatief.

5. Voorkom weerspiegelingen op je computerscherm
Reflecties op je computerscherm zijn naast vervelend, ook erg slecht voor je ogen. Bij voorkeur is er geen raam of ander verlicht vlak achter jou en je computer, want deze veroorzaken weerspiegelingen.

6. Praktische accessoires die bij jou passen
De juiste accessoires op je werkplek ruimen op, en kunnen je een hoop tijd besparen. Lades, magneetplaten, magneten, schrijfborden en stiften maken het werk een stuk makkelijker. Kies daarbij voor designs en kleuren die jou aanspreken (indien je die mogelijkheid hebt).

Kortom, een goed klimaat, voldoende licht en een geschikte stoel zijn allemaal belangrijk voor een prettige werkplek. Daarbij is onderzocht dat mensen die meer over de inrichting van hun werkplek te zeggen hebben, tevredener zijn. <<

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Young Champions of the Earth 2018 bekend gemaakt

Zeven jongeren van over de hele wereld werden door het VN-Milieuprogramma uitgeroepen tot “Young Champions of the Earth” voor hun geweldige ideeën rond milieubescherming.

Uniflex lanceert nieuwe industriële pers SL 3-75 - techniek

De nieuwe pers voor de productie van industriële buizen met een DN van 4 tot 75 mm is ideaal voor buizen in gebruik n de voedings- en farma-industrie, alsook voor het maken van brandslangen.

2,5 miljoen euro investeringskapitaal voor InOpSys

De Vlaamse Milieuholding (VMH) investeert voor 1,25 miljoen euro in InOpSys. De bestaande aandeelhouders (Innovation Fund, Gemma Frisius Fund en KU Leuven) dragen 1,25 miljoen euro bij.

Kunststoffenindustrie verzamelde op eerste Belgian Plastics Day

De conclusies van deze Belgian Plastics Day, georganiseerd door sectorfederaties essenscia PolyMatters en Agoria, was dat er geen duurzame toekomst komt zonder hoogwaardige kunststoffen.

Lageroplossing van NSK bespaart 130.000 € bij energiecentrale - techniek

Toen een elektriciteitsproducent ten gevolge van lagerschade frequente storingen ondervond in twee industriële ventilatoren, werd NSK verzocht om een passende oplossing voor te stellen.

Mercedes-Benz presenteert nieuw concept ver voorbij autonoom rijden

Het nieuwe voertuig (Vision Urbanetic) maakt on-demand en efficiënt vervoer van mensen en goederen door steden mogelijk via een zelflerend, autonoom rijdend vlootsysteem.

Asbestprobleem is groter en gevaarlijker dan gedacht

De historische blootstelling aan asbest was groter dan tot nu toe gedacht werd, zo blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Laura Van den Borre onder leiding van Prof. Patrick Deboosere (VUB).

Techno Trailer begint aan nieuw schooljaar

Op 12 september konden een 100-tal leerkrachten in het Vormingscentrum in Malle kennismaken met de Techno Trailer werking en gingen zelf aan de slag me de Technoboxen, de Sphero’s, …

Eplan lanceert online efficiency calculator

Hoe efficiënt gaat u als ontwerper of electrical engineer te werk? Doe de test en kom te weten wat voor type gebruiker u bent. Daarbij ziet u ook hoeveel procent u efficiënter kan werken. We geven u telkens enkele handige tips & tricks op maat, zodat u stapsgewijs uw werk versnelt en uw engineering efficiënter maakt! >>

Partners